Marta mam cztery cebule amarylisów i właśnie wyczekuję kwiatów, jeden już kwitł zima, tu wspominkowa fotka
Andrzeju bardzo dziękuję jeszcze raz

i do zobaczenia .....
Kasiu różowa, fioletowa, żółta, ciekawe jak poradziłą sobie z ostatnimi mrozami, bo wcześniej było ok.
Aga, Adrian zapowiadał, że będzie miał w lutym jeszcze jakieś sadzonki, póki co można zagladać bo wciąż rozszerza ofertę
artam pisze:A tam, kłamstwo! Jak nie wąchałaś?! Jak się tytoń przetworzony w takie cienkie białe rurki pali, to on tak cuuudnie pachnie, że nie da się tego upojnego zapachu nie wąchać!
Podziwiam Twoją cierpliwość do siania i pikowania takich drobinek roślinnych...Jak popatrzyłam na nasiona tytoniu, to skapitulowałam...Taki słonecznik to rozumiem...
Takie białe, cieniutkie rurki, najchętniej waniliowe

tylko ponoć z produkcji wycofali.
Marta, o słoneczniki się nie martw, te parapetów nie zjmują, sypniesz wiosną garstkę za domkiem i powiesz, że siałaś .... słoneczniki

i mam nadzieję jeszcze fasolki.
Wandziu anemony wydają się nie być ekspansywne, choć to był dopiero ich pierwszy sezon. Za to polecam ze względu na wytrwałość kwitnienia, jedne z ostatnich jesienno-zimowych
Kasiu pewności nie mam, ale zdaje się, że to Lord Lieutenant, Mount Everest i Governor
Giecikowa nie żartuj nawet, jeszcze rok temu byłam .... delikatnie mówiąć praktykantem u jednej zaprzyjaxnionej forumowiczki. Nic się nie martw, na wszystko przyjdzie czas, człowiek uczy się całe życie. Sam jednak musi podjąc decyzje czego chce się uczyć.
Janusz, jak pisałam gdzieś wyżej delsperma żyła po poprzedniej zimie, nie wiem jak obeszła się z nią ta obecna, lutowa.
Aniu .... no jakbym czytała swoją listę wiosennych wysiewów

u mnie tykwy ozdobne.
Oby to tylko ta jedna pelargonia, no muszę powiedzieć, że jest ich więcej.
Marta, dla panów, czy pań taczką trzeba by było wozić

za to nasiono dziękujemy, ale jako ciekawostka jak najbardziej.
Aniu a jak się kojarzy
Jolu 
miło Cię powitać.
Czerwona trawka to Imperata cylindrica Red Baron, a długowłosy lub hippis jak czasem go nazywam to Thuja Plicata Whipcord.
Jeszcze kilka kolorów z rabaty bylinowej. U nas dzisiaj pochmurnie i całkiem ciepło tylko -2

Śniegu mozna powiedzieć, jak na lekarstwo, dobrze, że odpuściły silne mrozy.
Co ja mówię , RMF podał, że w Moskwie dzisiaj -30, więc u nas pełnia wiosny chyba.
Tak patrzę na moje katalogi na portalu zdjęciowym i wiecie w lutym stworzyłam katalog wiosna 2011

optymistka ze mnie niepoprawna
Z powodu braku słońca dzisiaj słoneczne kolorki
Pora chyba przejść do iglastej rabatki