Parapetowce Joli
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Parapetowce Joli
Jolu z tego co zrozumiałam to wysiałaś 16 odmian pomidorków...czy po jednym nasionku? czy tez będzie to większa plantacja 

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko pomidorków wysiałam sporo czyli z każdej odmiany tyle nasionek ile było w opakowaniu mam kilka osób chętnych na sadzonki bo pomidory są naprawdę dobre.
pati22443 ze skrętnikami nie mam nigdy problemów, nie można ich tylko przelać ale dałam sadzonki koleżance i u niej od razu zaatakowały je wełnowce.
pati22443 ze skrętnikami nie mam nigdy problemów, nie można ich tylko przelać ale dałam sadzonki koleżance i u niej od razu zaatakowały je wełnowce.
- jola1
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Hoje wspaniałe...a powiedz Mi jak tam Twoje pomidorki!?Bo jestem bardzo ciekawa! Wzrosły?
- jola1
zeberka4 pomidorki rosną nie zeszła mi, jak do tej pory, tylko jedna odmiana ale nie tracę nadziei .Niektóre odmiany zeszły bardzo ładnie a niektóre tylko po kilka sztuk ale nie narzekam.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Azalia jest prześliczna.
Dobrze, że sobie mogę u innych na nią popatrzec, bo sama jakoś nie mam odwagi jej kupic.
Jedną już kiedyś odesłałam do krainy wiecznej zieleni.

Jedną już kiedyś odesłałam do krainy wiecznej zieleni.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- jola1
U nas na w Lublinie w tym roku chyba takich azalii pod dostatkiem bo dostała podobną na imieniny moja ciocia. Ja azalie wysadzam na lato do ogrodu do gruntu i tylko jesienią trzeba pamiętać o ponownym wykopaniu i posadzeniu do doniczki.
Hej jola1
Rzeczywiście twoja azalia jest prześliczna. Powiadasz, że w Lublinie macie ich całą masę
Może się wybiorę i kupię cuś dla mojej matuli na urodzinki
Ona uwielbia takie cuda
Rzeczywiście twoja azalia jest prześliczna. Powiadasz, że w Lublinie macie ich całą masę

- jola1
Witaj Adasko chyba rzeczywiście jest urodzaj na tę odmianę azalii a może jest teraz moda na taką odmianę.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Spora kolekcja hoi, czyżby nowe nabytki
Ja również wysadziłam azalie do ogrodu i całkiem ładnie rosła przez całe lato...niestety zapomniałam wykopać na zimę 

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Jolu no teraz jakiś ekspert na pewno je rozpozna
Ja mogę na 100% powiedzieć, że nr. 3 to hoja gracilis
ale wszystkie są śliczne 

Ja mogę na 100% powiedzieć, że nr. 3 to hoja gracilis

Jolu, pierwsza hojka to Australis a druga Carnosa tricolor. 

Pozdrawiam milutko

- jola1
ninad takie kwitnące parapetowce cieszą i latem i zimą ,chociaż moje latem są trochę zaniedbywane ale podchodzą do tego z wyrozumiałością.
Alinko dziękuję za identyfikację.
arlet3 cieszę się że zdjęcia są wyraźniejsze rozpoznane hoje dostaną tabliczką z nazwą żebym nie miała problemów.
heliofitko ja swojej azalii też zapomniałam wykopać na czas myślałam że jednak przeżyje ale nie udało się.Hojami zaszczepiłam się na forum ale bez szaleństwa muszę panować nad chciejstwami bo mam mało miejsca.
Alinko dziękuję za identyfikację.
arlet3 cieszę się że zdjęcia są wyraźniejsze rozpoznane hoje dostaną tabliczką z nazwą żebym nie miała problemów.
heliofitko ja swojej azalii też zapomniałam wykopać na czas myślałam że jednak przeżyje ale nie udało się.Hojami zaszczepiłam się na forum ale bez szaleństwa muszę panować nad chciejstwami bo mam mało miejsca.