No zobacz Beatko, a ja podejrzewałam, że to jakaś trzmielina
Nie wiem dlaczego, ale mnie gęsiówka kojarzy się z ząbkowanymi liśćmi.
Pewnie tylko takie sprzedają w mojej okolicy.
Twoja jest bardzo gęsta i niezwykle dekoracyjna. Czy ją przycinasz ?
Witaj Beatko. Masz piękny ogród... trawy i rojniki są prześliczne. Pospacerowałam , podziwiałam i będę do ciebie zaglądać. Mam też pytanie, widziałam że Twoja glicynia zawiązała nasionka czy ten strąk był bardzo twardy i czy nasionka w nim były płaskie okrągłe i ciemnobrązowe? pytam bo dostałam dwa takie strąki z Włoch.
no dobra kończę narzekać na pogodę,to jest rozchodnik o fajnej nazwie -babie ucho
konwalie kwiatków 2 szt
O mamciu, jakie piekne poletko niezapominajek... one mnie przesladuja jak na zlosc... gdzie do kogo nie wejde ten ma niezapominajki a ja nie moge jakos u siebie ich usiedlic - chyba mnie nie lubia, a sa cudne
Niezapominajki cudne, ale i cała reszta piękna! Coraz bardziej przyglądam się tym co masz z roślinek skalniakowych, bo powoli dojrzewam do tego by w przyszłym sezonie przebudować swój "skalniak" bo teraz tam jest "wszystko" (czyli i jakieś byliny wybitnie nie skalniakowe)
Beato - ciekawa jest ta kukurydza truskawkowa. Ja usilnie próbuję znaleźć nasiona kukurydzy o pięknych ozdobnych liściach (w paski białe, różowe, bordowe). Kupiłem kiedyś taką jako sadzonkę i niestety przez letnią suszę - nie zawiązała mi nasion. Od tamtego czasu nie umiem kupić ani sadzonek ani nasion tej wspaniałej odmiany. Przy bylinowych trawach prezentowała się wręcz wybornie!