na gymocalycium zawiązał się pąk,ale ten już się nie zdąży rozwinąć

więc teraz pora na nieco inne zdjęcia

brakiem zrozumienia staram się...zrozumieć - miejsca u nas coraz mniej na parapetach,a do tego jeszcze malutkie rączki potencjalnie zagrożone cierniamiannaoj pisze:Aniu - fajny początek. Jest co oglądać. Brakiem zrozumienia ze strony męża się nie przejmuj. Rób swoje.Mój też nie rozumie, a trochę kaktusów mam. Człowiek musi mięć "swój kawałek podłogi", bo by zwariował. Po pewnym czasie przywyknie, o ile się nie poddasz. Mój już! (dobrych parę lat musiało upłynąć) nawet zauważa, że coś zakwitło.
To dopiero postęp, he, he
![]()
Pozdrawiam. Będę zerkać co nowego u Ciebie.
hmmm coś w tym jest - etykiety obiecuję sobie zrobić już drugi sezon i zawsze coś innego "ważniejszego" wyskoczyRejden pisze:Piękne fotki o niesamowitej ostrości, szkoda tylko ze nie podpisane
Kasiu - początkowe zdjęcia są niewidoczne,bo coś pochrzaniłam w fotosiku i po prostu zniknęłylabka1 pisze:O Qrczę....jakby ktoś na kaktusowym stoisku zrobił fotki...hahaha...ale kolekcja!!!! A kiedy wszystkie razem..to dopiero widać ile masz tych kolczaków swoich... szkoda,że trzeba je schować.. czy one mogą stać w zimie po ciemku ???
Świetny wątek..tylko nie wiem czemu u mnie tak wiele zdjęć jest niedostępnych..i nie mogę wszystkiego zobaczyć...
![]()
![]()
u mnie z zimowaniem problem pojawi się jak na dworze będzie minus 15 stopni - wtedy moja weranda, na której obecnie są idealne warunki ~ 13 - 15 stopni staje się za chłodna (ale jak kiedyś pisałam wtedy będę kombinować z miejscówką u rodziców albo z parapetami w mieszkaniu i rozszczelnieniem okienPaula15 pisze:Przedzimowa mobilizacja wygląda oszałamiająco![]()
![]()
U mnie mimo planów kaktusy zostają na parapecie![]()
Niestety okazało się, ze w miejscu gdzie miały być zimowane jest temp. 18 stopni, a to za dużo
dziękuje Olu, życzę tego samegoAleksandraBdg pisze:Aniu, zbiorowy wymarsz do zimowania wygląda fantastycznie!! Życzę Ci,żeby na wiosnę ich stan pozostał niezmieniony ( oczywiście ujemnie) i pięknie zakwitły odwdzięczając się za należny wypoczynek!