Ogródek Gosi cz. 3
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 3
Gosia piękne róże. Schody zapowiadają się ciekawie. Pokaż więcej fotek bo jakoś nie mogę sobie ich wyobrazić jak będą wyglądały.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- maryla-56_56
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu śliczne te różyczki, takie cukiereczki
A pod ostróżką co?

A pod ostróżką co?

-
- 1000p
Ja ostatnio kupiłam b.Bagatelle ale teraz obejrzałam sobie Admiration i muszę powiedzieć,że bardziej mi się podoba. Ma bardzo ładną jasna obwódkę wokół listków i jest trochę większy od Bagatelle.
Pozdrawiam Monika
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu czy na nową rabatkę posadzisz kupioną Queen Elizabeth?Muszę Ci powiedzieć że to jest dosyć wysoka róża.Moje są w tej chwili są wyższe ode mnie.Dobrze by było kilka szt.tej samej odmiany,niski żywopłocik z bukszpanu za nim lawenda I myślę że bukszpan i lawenda wystarczy.Można by było ewentualnie górą za różami, dać ostróżki ciemno niebieskie ,ale niekoniecznie.Świta towarzysząca róży nie może jej przytłaczać lecz podkreślać jej urodę.Ile m długa jest ta rabatka?
- Georginia
Jeżeli obwódka by miała być z berberysów to może być wyższa od Bagatelle /40 cm/ a podobny kolor Atropurpurea Nana /60 cm/.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Te schody... z góry w dół się robi? Czyli z górki? To szybko pójdzie
Róże i ostróżki czarują jeszcze lato, a na kwaśną rabatę zakradła się jesień...

Róże i ostróżki czarują jeszcze lato, a na kwaśną rabatę zakradła się jesień...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, więcej zdjęć nie ma bo i nie ma co pokazywać. Na razie tylko część zejścia z tarasu zrobione i pierwszy stopień. Dookola obstawione krzesłami i innymi rzeczami, żeby pies nie właził na razie.
Ale w Bagatell chyba bardziej podoba mi się ten ciemny jej kolor. A w Admiration, to, że ma obrzeża. Co tu wybrać
Marylko, pod ostróżką jest kiścień. Trochę mi przychorował w tym roku. Pogubił dużo listków. Ale i tak zaczyna się pięknie wybarwiać.
Alu, niby piszą, że powinna dorastać do 1,2 m. U Ciebie widocznie jest lepsza ziemia. Ja mam piachy. Chyba wysoka nie będzie.
Alu, już zakupiłam roślinki na tę rabatę. Nie kupuję jednego rodzaju, bo ne mogłabym się zdecydować które mi się bardziej podobają. Dlatego kupiłam wszystkie w odcieniu bladego różu. Do tego naprzemiennie bukszany w kształcie stożka. Za bukszpanami posadzę werbenę patagońską.
A z przodu trawkę Hakonachloe i konwalniki. Żeby sę odbijały wysypę żwirek. Rabatka ma długość około 4 m. Mam już wszystko obmyślane.
Gorzej z rabata po butli. Ale n nią mam całą zimę.
Nie chcę obwódki. Posadzę tylko 3 jeden przy drugim z boku, jako początek rabaty zaraz przy furtce. Nana jest dla mnie za wysoki

Izuniu, szybko nie pójdzie. Pogoda może pokrzyżować szyki. Powiem Ci, że bardziej jednak podobały by mi sę te schodki z podkładów. Te kamienne takie potężne będą. A tamte jakos bardziej mi do mojego ogrodu pasowały. Ale mówi się trudno i żyje zgodnie z ekologią
Ale w Bagatell chyba bardziej podoba mi się ten ciemny jej kolor. A w Admiration, to, że ma obrzeża. Co tu wybrać

Marylko, pod ostróżką jest kiścień. Trochę mi przychorował w tym roku. Pogubił dużo listków. Ale i tak zaczyna się pięknie wybarwiać.
Alu, niby piszą, że powinna dorastać do 1,2 m. U Ciebie widocznie jest lepsza ziemia. Ja mam piachy. Chyba wysoka nie będzie.
Alu, już zakupiłam roślinki na tę rabatę. Nie kupuję jednego rodzaju, bo ne mogłabym się zdecydować które mi się bardziej podobają. Dlatego kupiłam wszystkie w odcieniu bladego różu. Do tego naprzemiennie bukszany w kształcie stożka. Za bukszpanami posadzę werbenę patagońską.
A z przodu trawkę Hakonachloe i konwalniki. Żeby sę odbijały wysypę żwirek. Rabatka ma długość około 4 m. Mam już wszystko obmyślane.
Gorzej z rabata po butli. Ale n nią mam całą zimę.
Nie chcę obwódki. Posadzę tylko 3 jeden przy drugim z boku, jako początek rabaty zaraz przy furtce. Nana jest dla mnie za wysoki

Izuniu, szybko nie pójdzie. Pogoda może pokrzyżować szyki. Powiem Ci, że bardziej jednak podobały by mi sę te schodki z podkładów. Te kamienne takie potężne będą. A tamte jakos bardziej mi do mojego ogrodu pasowały. Ale mówi się trudno i żyje zgodnie z ekologią

- Georginia
Gosiu ta rabatka będzie aż do tego iglaka po lewej stronie?.To bardzo ładne miejsce.Kiedy będziesz to obsadzać?Kamyki dasz na całej rabatce i pod różami.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
E tam potężne... solidne schody, na których i przysiąść można i postawić to... i owo.... 

- Margo2
Alu, tak do końca. Jak tylko przyjdą róże i pogoda pozwoli. Kamyczki chcę dac tylko z przodu, tam gdzie będą konwalniki. Z tyłu kora. Wiem, że miałabym problem z kopczykowaniem
Izuś, no i posadzić też
Jak się kamyczki nagrzeją to może być całkiem przyjemne.

Izuś, no i posadzić też

Jak się kamyczki nagrzeją to może być całkiem przyjemne.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21

Gosiu nawet lepiej ,że te schody nie z podkładów ,te płaskie kamienie wyglądają rewelacyjnie...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- 1000p
Mi też się te kamienie podobają, ale ni w ząb nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie
Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy.

Pozdrawiam Monika
- Margo2
Nelu, tak myślisz? Kamień jest ciemniejszy, lekko brązowy,ale teraz pobrudzony. Zobaczymy jak będzie wyglądała całość. Tyle na nie czekałam, że aż się boję tego końca. Co chwila zmieniały nam się koncepcje. Aż pan stwierdził, że przez weekend mamy się zastanowić
Monia, na górze będzie jeszcze szerzej. Na razie wyprowadził tylko poziom od tarasu i pierwszy schodek.
A tak wygladfała skarpa przedtem

Monia, na górze będzie jeszcze szerzej. Na razie wyprowadził tylko poziom od tarasu i pierwszy schodek.
A tak wygladfała skarpa przedtem

- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Gosiu,schody zapowiadają się wspaniale. Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądać całość po ukończeniu. 
Żeby tylko pogoda pozwoliła na prace.

Żeby tylko pogoda pozwoliła na prace.

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
Gosia
schody bedą fajnie wyglądały...mnie natomisat dziwi w jaki sposób facet je robi....u znajomej był wylany tzw szkielet a te płyty pieknie położone na górę...
rozumiem że następne schodki też będzie układał tylko z tych płyt??? no poczekam na efekt końcowy, bo nijak nie umiem sobie wyobrazić...
schody bedą fajnie wyglądały...mnie natomisat dziwi w jaki sposób facet je robi....u znajomej był wylany tzw szkielet a te płyty pieknie położone na górę...
rozumiem że następne schodki też będzie układał tylko z tych płyt??? no poczekam na efekt końcowy, bo nijak nie umiem sobie wyobrazić...