Wasze rady są bardzo pomocne dla takich laików jak ja

... no nie wiem, hodowla jedwabników jest dużo, dużo łatwiejsza niż stworzenie poprawnych warunków do uprawy, nie mówiąc już o doprowadzeniu do kwitnienia kaktusów. Hodowli jedwabników od greny (tj. jaj jedwabnika) do uzyskania kokonu w którym zasklepia się gąsienica w celu przepoczwarczenia się i odrodzenia się jako motyl, można nauczyć się w przeciągu kilkunastu godzin, tego nie da się powiedzieć o przyswojeniu "prawideł" wiedzy o uprawy kaktusówROBERTOBORO pisze:gdybyśmy my weszli na forum o np. ... chodowli jedwabników to też by nas zaginali
Lepszy przykład to Ferobergia czyli skrzyżowanie Ferocactusa i Leuchtenbergii czyli trochę dalej w systematyce położonych od siebie roślin. W tym roku chyba u Dohnalika pojawiły się nasiona tej krzyżówki w cenie 150 Kc za porcję. Można zatem osobiście sprawdzić czy coś wykiełkujemoritius pisze:Ogólnie to babka jest spoko ;). Ale że to przy całej klasie było to jej powiedziałem, że lobiwki były zaliczane do echinopsisów i wyszła z twarzą.
mgr_ pisze: Lepszy przykład to Ferobergia czyli skrzyżowanie Ferocactusa i Leuchtenbergii czyli trochę dalej w systematyce położonych od siebie roślin. W tym roku chyba u Dohnalika pojawiły się nasiona tej krzyżówki w cenie 150 Kc za porcję. Można zatem osobiście sprawdzić czy coś wykiełkuje
Henryku to jest srodek owadobójczy ,a gdzie go sie kupuje?w ogrodniczym?hen_s pisze:Aleksandrze - Bi58.
Bartek, zlituj się. Kucie, kuć, wykuć - od kucia np. żelazaDelete pisze:(...) kłucie się na pamięć. (...) kłuć czegoś na pamięć. (...) wykłuć punkty.