Jacku, tak, Dawid na pewno miał na myśli magiczną górę Ślężę, która jest najwyższym wzniesieniem Masywu Ślężańskiego i przy dobrej pogodzie jest widoczna zaraz po minięciu Wrocławia w kierunku południowym :P
A stare odmiany hortensji kwitnące na pędach tegorocznych

- czytałam też o takich "dziwach" na naszym forum, więc prawdopodobnie sporadycznie to się zdarza...
Lucy, witam Cię pięknie w moim ogrodzie. Miło, że Ci się podoba

Mój ogród jest założeniem bardzo starym, częściowo nawet przedwojennym; podobno niektóre drzewa owocowe i winorośle były sadzone jeszcze przed wojną

Ja wszystkie rośliny, które się do tego nadawały, po odmłodzeniu i zadbaniu o nie, zostawiłam, ale oczywiście zasadziłam wiele nowych wg nowego projektu, porządkującego ogród i dostosowującego go do moich wyobrażeń i wymagań...No i jak to w dojrzałym ogrodzie -mam sporo cienia, więc i roślinek cieniolubnych, host, hortensji i innych.
Adrianno, w Wojsławicach jest również pięknie poza kwitnieniem Rh. Ja w zeszłym roku byłam w lipcu i zachwyciłam się liliowcami i hortensjami...
Dawidku, ta góra to ŚLĘŻA; i prawdopodobnie właśnie ją widziałeś z Karczyc
W nocy nad moim miasteczkiem przetoczyła się potężna burza z piorunami i ulewami, ale teraz jest już cieplutko i słonecznie
Tropiki, normalnie tropiki
A jak tropiki to lantana:
...i jeszcze ładne owocki szkarłatki i swojski mieczyk, który przezimował