Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiyaj Jadziu .
Wpadłam tu na chwilunię bo jestem potwornie zmęczona i wszystko mnie boli.Zdarta skóra od grabi,pociachane dłonie po łokcie od róż, i ból mięśni od kopania kopaczką no i ścięgien barku
.Pracowałam wczoraj calutko dzień do godziny 21.Nie sadziłam że mnie tak zejdzie z samą przednią częścią , tylna zostaje na ten tydzień - nie wiem ile zdołam w nim wykonać bo to jednak tydziń przedświąteczny.
Byłam wczoraj na szkółce by zakupić koszyczky do cebulek a kupiłam jeszcze złotokapa i czereśnię
kupiłam też zielonego ciemiernika , bożykwiat,cyklomena, sasanki,lewisje(tylko nie wiem jaki kilor a maży mi się taka łososiowa), prymulki , krtóre kwiatostan mają takie kulki.Był jeszcze piękny biały migdałek taki o pełnych kwiatach i nisko szczepiony kosztował coś koło 30 zł miałam chrabkę na nieho ale odpuściłam . No to chyba tyle i życzę miłego dnia.
Wpadłam tu na chwilunię bo jestem potwornie zmęczona i wszystko mnie boli.Zdarta skóra od grabi,pociachane dłonie po łokcie od róż, i ból mięśni od kopania kopaczką no i ścięgien barku

Byłam wczoraj na szkółce by zakupić koszyczky do cebulek a kupiłam jeszcze złotokapa i czereśnię

- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Iwonko przyszłam z rewizytą ,a tu czytam ,że jesteś cała obolała ,ale zaszalałas . Pracę musiszsobie rozłożyć ,bo póżniej są takie efekty . Wysmaruj się rozgrzewającą maścią to przejdzie . Też choruję na cyklameny ,ale na pewno coś dokupię jak w maju pojedziemy do Chorzowa na wiosenną wystawę kwiatów . Ja nie mam samochodu i musiała bym wszędzie jeżdzić autobusem ,a to zajmuje dużo czasu . Umówiłam się z bratem ,że pojedziemy do Tychów tam jest giełda kwiatowa ale dopiero po świętach to na pewno zaszaleję . Słonecznej niedzieli i kuruj się. Iwonko cebulki jak się wysuszą możesz na jesieni wsadzić ,ale jak chcesz możesz i teraz nic nie szkodzi
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Iwonko!!! Dołączam się do gratulacji z okazji sreberka!
Podoba mi się u Ciebie, zazdroszczę areału - miejsca do realizacji pomysłów. Fajnie wyglądają wierzby formowane (muszę swoje też mocniej przycinać). masz elegancko w domu, piękne krzesła, ciekawe roślinki. Niezła bateria nowych okazów do ogrodu ! Widziałam zdjęcie Twoich pociech, czy dobrze widzę,że masz 3 -kę ? No to masz co robić, jeszcze praca!
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów na polu ogrodowym. ;:66 ;:53
Podoba mi się u Ciebie, zazdroszczę areału - miejsca do realizacji pomysłów. Fajnie wyglądają wierzby formowane (muszę swoje też mocniej przycinać). masz elegancko w domu, piękne krzesła, ciekawe roślinki. Niezła bateria nowych okazów do ogrodu ! Widziałam zdjęcie Twoich pociech, czy dobrze widzę,że masz 3 -kę ? No to masz co robić, jeszcze praca!
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów na polu ogrodowym. ;:66 ;:53

- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
oj tak, wielkie gratulacje ode mnie też:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- iwonaxp
- 1000p
Witajcie kochani i jeszcze raz dziękuję za gratulacje - każdemu i z osobna 
Byłam dzisiaj w szkółce nieopodal mojej pracy i oczywiście nie wyszłam z pustymi rękoma . Kupiłam róże pnące różowe pełne 4 szt, herbaciane pnące 4 szt , budleję davida, żylistek mieszany -straw berry, przywrotnik ostroklapowy 4 szt i rozchodniki do hmm... może kolekcji
to tyle
miłego popołudnia !! ja raczej spędze je w ogrodzie

Byłam dzisiaj w szkółce nieopodal mojej pracy i oczywiście nie wyszłam z pustymi rękoma . Kupiłam róże pnące różowe pełne 4 szt, herbaciane pnące 4 szt , budleję davida, żylistek mieszany -straw berry, przywrotnik ostroklapowy 4 szt i rozchodniki do hmm... może kolekcji

to tyle

miłego popołudnia !! ja raczej spędze je w ogrodzie

- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- iwonaxp
- 1000p
Aniu jestem teraz w pracy i uśmiałam się do łez ,jak przeczytałam co napisałaśAnia Kropelka pisze:Iwonko, ale zakupy, zrób foty, chętnie spojrzę i nacieszę oczy!!!!!!!
Mi Mąż zabronił kupować nawet suchego badyla, dopóki nie wysadzę wszystkiego co nakupiłam do ziemi!!!