Moje storczyki - Anna cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje storczyki - Anna cz.2

Post »

Masz bardzo oryginalne storczyki w kolekcji. Same wymyślne odmiany...
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Ale słodziki.
Trzymam kciuki żeby dendrobium pokazało kwiatka :uszy
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu podziwiam , ja nawet nie wiedziałam że takie odmiany są :) przy Tobie ciągle się czegoś nowego uczę, wrzucę nazwy w google zobaczę jak kwitną :)
Niech szybko i zdrowo rosną :heja
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Ale ciekawe masz nowości - lelia moje marzenie.
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo ciekawe nowości, szczególnie zainteresowało mnie to dendrobium bo one u mnie chętnie rosną i bardzo mi się podobają podobnie jak sabotki. Obejrzałam sobie go w necie i znalazłam gdzie kupić. Laelie też mi się podobają ale nie mam dla nich warunków dlatego będę u ciebie ją obserwować. :D
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Aniu, pięknie wygląda ,żółtasek' w zbliżeniu- teraz naprawdę widać jaki jest śliczniutki w każdym szczególiku.

A nagrody za egzamin wspaniałe. Życzę, żeby się udało i żeby to Dendrobium zakwitło, byłoby miło pooglądać jego kwiatek na fotce. Laelii zazdraszczam pozytywnie, ale ich uprawa jest poza moim zasięgiem, więc z przyjemnością będę ją podgladać w Twoim wątku. Za to na wyraz ,Brassada' oczy mi :shock: Mam jedną, uwielbiam jej kwiaty. Moja po rozsadzeniu bardzo chorowała, ale widzę, że wypuszcza nowy przyrost, może już będzie dobrze i kiedyś doczekam własnego kwitnienia.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Dusiu oryginalne może troche ale nie same wymyślne odmiany, chcę spróbować hodowli też innych storczyków. ;:3

Gosiu dziękuję, nie wiem czy się uda, bo przebył drogę w ciężkich warunkach jak na takiego maluszka :?: Ale mam cichą nadzieję. :)

Celinko dziękuję za ciepłe słowa. To dendrobium podobno delikatnie pachnie - zobaczymy :)

Grażynko dziękuję. Ja od jakiegoś już czasu myślałam o laelii. ;:108 Odważyłam się zobacze co z tego będzie. Kwiaty ma mieć cudowne. ;:224

Joane skoro znalazłaś gdzie go kupić spróbuj a będziemy się wymieniać doświadczeniem w jego hodowli. ;:138

Grażynko dziękuję, mi ten żółtasek też bardzo się podoba. Moja Brassada to maluszek, więc na kwiaty pewnie poczekam kilka lat ale co tam - warto. :heja Czemu laelia jest poza Twoim zasięgiem :?:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu oryginalne może troche ale nie same wymyślne odmiany, chcę spróbować hodowli też innych storczyków
Ale masz ciekawą kolekcję. Masz dużo odmian, niektóre rzadkie, dziwne. Ja zbieram już prawie 6 lat, a mam głównie zwykłe hybrydy, tylko kilka botanicznych.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja go sobie na 100% kupię tylko na razie u mojego ulubionego hodowcy nie mają :( a ten drugi nie wysyła ze względu na mrozy, :cry: ale jak tylko się zmienią warunki atmosferyczne to sobie go zamówię i jeszcze kilka innych z listy. :heja
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

[quote="AnnaL
Grażynko dziękuję, mi ten żółtasek też bardzo się podoba. Moja Brassada to maluszek, więc na kwiaty pewnie poczekam kilka lat ale co tam - warto. :heja Czemu laelia jest poza Twoim zasięgiem :?:[/quote]

Aniu, wydaje mi się, że one są bardzo pracochłonne w pielęgnacji i mają swoje wymagania.
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Aniu piękne nowości! Podobnie jak Grażynka (śnieżka) Laelii "zazdraszczam" okrutnie :wink: ....ale nie ma tego złego coby...wiadomo i będę za Laelie trzymać mocno kciuki i kibicować żeby szybko uradowała nas kwiatami :lol:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia ja hoduje storczyki od lipca 2006 r. ,kiedy dostałam pierwszego storczyka - hybrydę phalaenopsis. Tak jak każdy kto jest tutaj na forum tak i ja rozwijałam swoją kolekcję powoli acz skutecznie. Odważyłam się na pierwszego botanicznego i na sadzonki in vitro - jak zobaczyłam, że daje radę to zaczęłam szukać wyzwań. :P Takim wyzwaniem jest dla mnie Ascocenda, którą dostałam w prezencie. Dziś faktycznie mam w swojej kolekcji różne ale też nie mam takich, którym nie sprostam. Tobie zazdroszczę pozytywnie Vand ;:108

Joane Ty to masz dobrze - taki wybór u Siebie, że można tylko pozazdrościć. ;:224

Grażynko rozumiem Cie, zobaczymy jak mi pójdzie. :D Lubię wyzwania a kwiatek tej Laelii jest zjawiskowy więc postaram się tym wyzwaniom sprostać. ;:3

Gosiu dziękuję ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to prawda ja mam w zasięgu ręki dwóch hodowców storczyków i pełno dużych sklepów ogrodniczych. Jedynie czego nie mam to odpowiednich warunków świetlnych do ich uprawy, oraz jeszcze mało doświadczenia. Ale to może i dobrze bo aż strach pomyśleć co by bylo. Wykupiłabym pewnie wszystko. :heja :heja :heja
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia ja hoduje storczyki od lipca 2006 r. ,kiedy dostałam pierwszego storczyka - hybrydę phalaenopsis. Tak jak każdy kto jest tutaj na forum tak i ja rozwijałam swoją kolekcję powoli acz skutecznie. Odważyłam się na pierwszego botanicznego i na sadzonki in vitro - jak zobaczyłam, że daje radę to zaczęłam szukać wyzwań. Takim wyzwaniem jest dla mnie Ascocenda, którą dostałam w prezencie. Dziś faktycznie mam w swojej kolekcji różne ale też nie mam takich, którym nie sprostam. Tobie zazdroszczę pozytywnie Vand
Ty bardzo szybko rozwinęłaś swoją pasję, ja zbieram od 2004 roku, ale zawsze miałam skromnie, dopiero od czasu rejestracji na forum moja kolekcja zaczęła rozwijać się szybciej. Kupiłam swoje pierwsze botaniczne (jak dotąd żaden botaniczny jeszcze nie usechł, co mnie bardzo cieszy) i teraz mam ponad 70 storczyków. Ty masz większe możliwości kupowania, może dlatego masz dużo więcej, ja w chwili kupienia pierwszego storczyka miałam 11 lat i małe możliwości (zwłaszcza, że wtedy storczyki były dużo droższe i dużo mniejszy wybór). Vandy zbieram od 2005 roku, ale to piękne rośliny. Masz jakąś Vandę? Ascocenda jest w sumie podobna do Vand, ty masz taką cudną różową? Kiedyś chyba wstawiałaś fotki.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joane troche zazdroszczę Ci takiego dostępu ;:108 Możesz kupić co tylko zamarzysz ;:3

Dusia masz pokażną kolekcję storczyków ;:224 Vandę mam ale jest młodziutka - jeśli zakwitnie to za jakieś 5 lat ;:7 Ascocendę mam i może uda mi się ją kiedyś doprowadzić do kwitnienia :?:
Początek mojej przygody.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”