*Kasia wita miłośników storczyków : )
Re: *Kasia wita miłośników storczyków : )
Witaj Kasiu......
Właśnie przejrzała cały Twoj wątej, piekne kwiaty, piękne zdjęcia a ten żółty z borfowymi cipkami( wosowy) wprost cudny. Gratuluję pieknej kolekcji. A jak Twoje cymbidium?
Pozdrawiam
Właśnie przejrzała cały Twoj wątej, piekne kwiaty, piękne zdjęcia a ten żółty z borfowymi cipkami( wosowy) wprost cudny. Gratuluję pieknej kolekcji. A jak Twoje cymbidium?
Pozdrawiam
Storczykowa, w wolnej chwili zrobię zdjęcie całości Piccolo Red. Kupiłam go drugi raz na allegro, ale tym razem od innego sprzedawcy. Pierwszy przyszedł chory i od razu zaczął tracić liście. Reanimowałam go przez rok i niedawno odpadł mu liść sercowy. Ale korzenie ma zreanimowane, więc może kiedyś coś z niego się wykluje. Ale ja nie chciałam czekać kolejny rok i dlatego niedawno zakupiłam ponownie. Co prawda kończy kwitnienie. Jest młody, ma jeszcze dość małe liście, ale wygląda zdrowo.
Olcia, Cymbidium stoi na balkonie. Na razie wygląda w miarę dobrze. Trochę przyrasta.
Olcia, Cymbidium stoi na balkonie. Na razie wygląda w miarę dobrze. Trochę przyrasta.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też mojego kupiłam na all... Trochę się pośpieszyłam, niedawno widziałam dużo tańsze... Ale te były w gorszym stanie, przynajmniej te, co widziałam, bo może pojawiły się też jakieś lepsze. Mojego kupiłam może gdzieś w październiku, dużo urósł, czekam na pędy. czy twoj też przyszedł z plamami na liściach? Bo mój ma plamy na starych listkach, ale to chyba taka cecha tej odmiany, bo storczyk ogólnie jest zdrowiutki i na nowych listkach nie ma plam. chciałabym ujrzec jego kwiaty, bardzo mi się podobał, bo ma intensywnie czerwony, rzadko spotykany kolor i warżkę podobną do Ascocendy.Storczykowa, w wolnej chwili zrobię zdjęcie całości Piccolo Red. Kupiłam go drugi raz na allegrooo, ale tym razem od innego sprzedawcy. Pierwszy przyszedł chory i od razu zaczął tracić liście. Reanimowałam go przez rok i niedawno odpadł mu liść sercowy. Ale korzenie ma zreanimowane, więc może kiedyś coś z niego się wykluje. Ale ja nie chciałam czekać kolejny rok i dlatego niedawno zakupiłam ponownie. Co prawda kończy kwitnienie. Jest młody, ma jeszcze dość małe liście, ale wygląda zdrowo
Kasia wita Kasię
Phal. piccolo red jest cudny
i ten woskowy <rozpływam się>... i już mnie nie ma. 

Phal. piccolo red jest cudny

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kaja-gr
- 200p
- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
żółty w bordowe ciapy jest genialny po prostu 

Cieszę się, że zaglądacie
Storczykowa, oto obiecane zdjęcie całego Piccolo:

A dziś w sklepie spodobał mi się taki:

Storczykowa, oto obiecane zdjęcie całego Piccolo:

A dziś w sklepie spodobał mi się taki:

- Storczykowa
Piękny! I robisz super zdjęcia. A Phal. piccolo red ładny, widze, że twój też miał wygięty pęd? Ja swojego dzisiaj przestawiłam na półkę w oknie, bo chcę się wreszcie doczekać pędu, a na stole może mu było za ciemno... To bardzo duży Phalaenopsis (tzn. ma dużą rozpiętosć liści i ma ich sporo). Twój pewnie też jeszcze urośnie.
Fajnie, że Ci się podoba. Strasznie dawno nie kupowałam sobie białego. Ten wydał mi się dość wyjątkowy ze względu na tę warżkę i dwukolorowe dolne płatki.
A Piccolo wydaje mi się być młoda rośliną. Tamten wcześniejszy miał zdecydowanie większe liście.
Tak, ma pęd przyczepiony do wygiętego pałąka. Przy kolejnym kwitnieniu nie będę już go tak zapinać.
A Piccolo wydaje mi się być młoda rośliną. Tamten wcześniejszy miał zdecydowanie większe liście.
Tak, ma pęd przyczepiony do wygiętego pałąka. Przy kolejnym kwitnieniu nie będę już go tak zapinać.
- Storczykowa
Biały jest super, może jest jakąś dalszą hybrydą z Phal. stuartiana, bo on tez ma barwną warzkę i dolne płatki...
A Phal. piccolo red pewnie ci urośnie, może rzeczywiście trafiłaś na młodą roślinę. A pędu też nie będę tak podpinac, bo pewnie nie bedzie aż tak długi, a poza tym nie chcialabym go złamać. Swojego kupiłam jakieś 10 miesięcy temu, miał piękne, czerwone kwiaty. może w tym roku, jesienią, też zechce puścić jakiś pędzik, byłoby super... Lubię oryginalne storczyki.
A Phal. piccolo red pewnie ci urośnie, może rzeczywiście trafiłaś na młodą roślinę. A pędu też nie będę tak podpinac, bo pewnie nie bedzie aż tak długi, a poza tym nie chcialabym go złamać. Swojego kupiłam jakieś 10 miesięcy temu, miał piękne, czerwone kwiaty. może w tym roku, jesienią, też zechce puścić jakiś pędzik, byłoby super... Lubię oryginalne storczyki.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasia, bardzo ładny ten biały. Rzeczywiście ma warżkę nie za często spotykaną u popularnych hybryd.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jest zjawiskowy
udało Ci się złapać oryginał 

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, cudowne okno storczykowe. Takie bujne kwitnienia.
Nowy nabytek też wyjątkowy.

Nowy nabytek też wyjątkowy.

Nowy rudy biedronkowy i woskowy

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniały rudzielec
ja nie mogę trafić na takiego
a wyjątkowo mi się podoba.

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Cudny troszkę ciemniejszy niż mój
one dość długo kwiaty utrzymują