To i ja dołożę kilka zdjęc z Meksyku.
Meksyk stolica Meksyku
katedra w Meksyku
starsza część katedry z makietą dawnego miasta Asteków na wyspie z której powstała dzisiejsza stolica Meksyk.
dzieci szkolne każda klasa ma inne stroje.
indianin oczyszczający ludzi ze złych mocy
muzeum Antropologiczne Majów i Azteków
metro nadziemne na gumowych kółkach
sanktuarium Gładelupe, coś tak jak nasza Częstochowa
rzemieślnicy wykonujący ozdoby
z prawej strony piramida słońca w kompleksie Teotihuakan
piramidy w kompleksie Teotihuakan
tradycyjne tańce Indian
ulice starego miasta kolonialnego Tasko
plaża w Akapulko
kompleks piramid w pobliżu miasta Łahaka
korytarz w piramidzie która jest obsypana ziemią i na jej szczycie pobudowano kościół katolicki
rejs po rzece Grijalwa Kanion Sumidero
na zboczach tego kanionu gniezdziło sie bardzo dużo dzikiego ptactwa ,zwierząt oraz gadów
świerszcze suszone przysmak indian
studnia krasowa- do niej Majowie wrzucali dziewice jako ofiarę bogu prosząc o deszcz lub urodzaj
Haniu , piękne te góry no i widać "zakręconą" na zielone. Ja się wybieram na majówkę do Holandii, ale do aparatu fot. nie mam wielkiego zacięcia więc relacja pewnie nie będzie taka perfekcyjna,chociaż okazy pewnie się znajdą
a ta krówka to mnie zauroczyła. Wygląda na bardzo szczęślliwą
Dzięki za dodatkowe krówki . No i świstaki! Byłam w Insbrucku ale tylko w sklepie z kryształami i do muzeum nie dotarłam. Ale za to byłam na skoczni! A za świstakami mało oczu nie wypatrzyłam i nic.
Zbyt wielki górołaz to ze mnie nie jest, ale lubię wszelkie wędrówki. W góry mam trochę daleko, za to blisko nad morze no i las zaraz za domem. A kozice spotkałam w Rumunii.
Może ktoś powie e tam kamienie -ale jakie.Są to miejsca zamieszkiwania i ukrywania się pierwszych chrześcian.Piękne tam są podziemne miasta zbudowane na kilkunastu poziomach,z kuchnia stajnią czy nawet w.c. oczywiście z klimatyzacją naturalną.