Historia jednego ogrodu (by Soulcatcher ;) )

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja wiem jaki Ci M przywiezie prezent z Japonii... SAMURAJA , który za niego będzie kosił trawkę :;230 :;230 :;230

A co do tatusiów... macie racje, sa jak egzotyczne wakacje, tylko czasem bywa że dziecko właśnie tych wakacji nie ma nigdy... wiem coś o tym....
Cieszcie sie, że macie być o kogo zazdrosne....
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Andzia1 pisze:A ja wiem jaki Ci M przywiezie prezent z Japonii... SAMURAJA , który za niego będzie kosił trawkę :;230 :;230 :;230
To raczej kamikaze ;-)

Oj, wiem ci ja coś o delegacjach tatusia, oj...mój co prawda tylko do Kielc, ale w tygodniu to w zasadzie żadna róznica, czy Kielce czy Japonia, tylko strefa czasowa ta sama...

Nie martwcie się, wróci, ani sie nie obejrzycie, i przywiezie mnóstwo pięknych zdjęć.

Kasiu, pytaj o astry nowoangielskie i nowobelgijskie (dokładnie nei wiem, które są które) :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Więcej o astrach znajdziesz tu :wink:
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Taki samuraj to pewnie nie tylko do koszenia trawy by był wykorzystany ;)
Dzięki za info o astrach!
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Dzisiaj odwiedzili mnie Teściowie.
Mama przywiozła 4 sadzonki irysów, 3 sadzonki naparstnicy i do tego jeszcze kępę dzwonka karpackiego na skalniak.
No i w końcu miałam opiekę dla Skrzata więc mogłam i prasowanie zrobić i trawkę skończyć kosić :)
Zrobiłabym zdjęcia nowych roślinek i skoszonego trawnika z góry ale nie mam aparatu - mąż go zabrał na zwiedzanie ;)
Przedwczoraj wsadziłam w ziemię 6 cebulek hiacyntów, 28 różnych tulipanów i 17 narcyzów. Jeszcze czekają na swoją kolej jedne narcyzy i irysy.
I tu mam pytanie - dzisiaj dostałam irysy od mamy i nie miały one cebulek tylko kłącza. A w sklepie kupiłam irysy w cebulkach. No i które to te prawdziwe irysy? I jak się nazywają te drugie?

Pozdrawiam gorąco!
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Tu znajdziesz coś więcej o irysach :wink:
Fajni teściowie :roll:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Irysy, jak pewnie już wyczytałaś, są kłączowe i cebulowe.

Te pierwsze róznią sie od tych drugich tym, że nornice mniej je lubią :twisted:
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Hihi! No to zobaczymy czy na któreś z moich zasadzą się nornice ;)

A teściów mam faktycznie fajnych. No nie mogę na nich sobie nawet ponarzekać ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Super teściowie!
Jak chcesz ponarzekać dla zasady i lepszego samopoczucia - to możesz na opieszałą koleżankę z Forum, która ociąga się z wysyłką obiecanych pinii :wink:

Na mnie też sadzenie cebulowych czeka - a ja zamiast zakasać rękawy, to skaczę po cudzych ogrodach i podglądam jak inni to robią.
No cóż, samo się nie zrobi... :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Cześć Kasieńko :P
Czy M już wrócił z japońskich wojaży? Jestem strasznie ciekawa prezentów! :oops:
Mając taką żonę na pewno pokusi się o roślinny rarytas :roll:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Jaśmina
100p
100p
Od: 11 cze 2009, o 15:51

Post »

Witam ,Kasiu,
Jak się sprawuje samuraj :D ? Odkurza? :D
Zmywa :D ? przynosi zakupy :D ?
Czy kataną przycina trawnik? :D

Czytam o wrzosach Twoich i rozumiem
bo sama posadziłam 8 a został mi się jeden :shock:
Będę jednak próbować do skutku bo widzę, że warto...
Jak Skrzat się ma jesienią?
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu,
Ja też tak kiedyś zaczynałam... cudnie się to czyta i jak sympatycznie ogląda efekty waszej pracy :D Gratulacje!
Jak przeczytasz PW to może nie będziesz musiała szukać tych marcinków? :lol:
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Dziewczyny - dziękuję za Wasze odwiedziny!

Mąż już wrócił - tydzień temu. Samuraja nie przywiózł ;( Katany też nie :( Ale za to po powrocie zrobił mi miłą niespodziankę i sprzątnął garaż a w garażu zrobił dodatkową półkę na narzędzia i wieszaki na rowery - niby nic - ale bardzo to wszystko uporządkowało nasz garażowy bałagan.

Jeśli chodzi o prezenty - z roślinek nic nie dostałam... Nawet herbatki :( A nasłuchałam się o tym jaka dobra jest zielona herbata parzona tradycyjnie (i mówił to ktoś, kto zielonej herbaty (w przeciwieństwie do mnie) nie lubi...) No ale cóż - Mężulec mówił, że jak wszedł do sklepu to nie wiedział, które krzaczki na pudełku oznaczają herbatę ;)

Za to dostałam prezent pośrednio roślinny (z którego jednak na razie nie mogę korzystać ;( ) - sake ;) I do sake śmieszne japońskie słodycze.

A Skrzat dostał 3 drewniane zabawki - bardzo proste, ale ma z nimi ogromną frajdę.

Z wrzosami na razie dałam sobie spokój - no chyba, że tak jak mi Anya napisała - w listopadzie trafi się gdzieś jakaś ogromna promocja ;)

Aniu - marcinki przyjmę z wielką chęcią - dziękuję! ;:48 ;:48
Wieczorkiem przejrzę zdjęcia Męża z Japonii - to wstawię kilka fajnych roślinek ;)

U mnie w ogrodzie na razie zastój. Trawa znów urosła - może, jeśli jutro będzie ładna pogoda skosimy...
Ostatnio szczerze mówiąc nie mam ani chęci ani sił na ogrodowe prace... Muszę się Wam do czegoś przyznać - w marcu Skrzat będzie miał towarzystwo ;) Na razie brzuchol mi rośnie i nie czuję się najlepiej. W pierwszej ciąży mówiłam "Ciąża to nie choroba" i ściany w domu malowałam. Skończyło się tym, że Skrzat urodził się wcześniej, ale szczęśliwie. No a teraz muszę uważać i brać leki...

Dobra - dość tych żalów - wieczorkiem wrzucę zdjęcia.

Pozdrowienia dla wszystkich!
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Coś przestały mi przychodzić powiadomienia o nowych postach w Waszych tematach...
Myślałam, że też macie zastój. Teraz sobie zajrzałam w u Was jak zwykle praca wre.
No cóż będę nadrabiać zaległości w czytaniu ;)
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, wielkie gratulacje! ;:63 ;:86 ;:63

Uważaj na siebie, oszczędzaj się i przy sadzeniu marcinków weź kogoś, np. M, do pomocy :D
Skrzat chyba trochę za mały, choć nie wątpię w jego dobre chęci i wieeeelkie możliwości :lol:
Cieszę się, że moje marcinki się przydadzą. Postaram się, aby były z kwiatkami, to będziesz znać kolory i dopasujesz odpowiednio do innych roślin na rabatach.
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”