Lukrecjowy ogród
Re: Lukrecjowy ogród
Lukrecjo i pomyśleć,że kiedyś nie było coś takiego jak forum... internet ... to nie możliwe
A to się zmartwiłam
, muszę wejść mojej Arabellce na ambicję. Niech się bierze do roboty. Wstyd tak się obijać i nie zakwitnąć.

- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kornelko witaj, jak samopoczucie? Pewnie w pracy siedzisz...wybieram się na działkę-miłego dnia i zdrówka 

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Hahaha Jolu, dokładnie, zalety cyber przestrzeni są niemierzalne
"... codziennie po godzince i widać efekty Twojej pracy..." to zdanie tak mnie rozśmieszyło, że wkleiłam je sobie na tapetę do komputera! gdybym kiedyś zapomniała jak to jest i co trzeba robić, to komputer mi przypomni. Zdanie kultowe!
Anushka - drzewiej ludzie nie mieli lodówek, pralek, tv, srajfonów i internetu, a dziś jak mam awarię netu, to chodzę zła jak szerszeń, bo mogę nawet nie włączać tej skrzyni, ale on musi tam być!!!
Asiu, pogadaj z Arabelą, przekonaj ją
Ewciu jeśli nie przestanie wiać to rozpadnę się na kuleczki! No i niech już spadnie ten deszcz. Czuję okropne zmęczenie, do domu wracam na autopilocie, niesamowite napięcie! Jak przed burza, tylko tej burzy jakoś nie widać! Bidoku, a Ty pewnie wozisz tę wodę na działkę. Ja jak pomyślę, że znów mam wyjmować wąż, to mnie trafia, rachunki będą rekordowe! Chciałam plewić, ale mam tak twardo, że urywam tylko główki, a dupka i nóżki zostają w ziemi! Biorę książkę i idę czytać! A chwast nie zając, nie ucieknie, a jak będzie większy to mi się będzie lepiej rwało.
Pozdrawiam Was wszystkie!

Anushka - drzewiej ludzie nie mieli lodówek, pralek, tv, srajfonów i internetu, a dziś jak mam awarię netu, to chodzę zła jak szerszeń, bo mogę nawet nie włączać tej skrzyni, ale on musi tam być!!!
Asiu, pogadaj z Arabelą, przekonaj ją

Ewciu jeśli nie przestanie wiać to rozpadnę się na kuleczki! No i niech już spadnie ten deszcz. Czuję okropne zmęczenie, do domu wracam na autopilocie, niesamowite napięcie! Jak przed burza, tylko tej burzy jakoś nie widać! Bidoku, a Ty pewnie wozisz tę wodę na działkę. Ja jak pomyślę, że znów mam wyjmować wąż, to mnie trafia, rachunki będą rekordowe! Chciałam plewić, ale mam tak twardo, że urywam tylko główki, a dupka i nóżki zostają w ziemi! Biorę książkę i idę czytać! A chwast nie zając, nie ucieknie, a jak będzie większy to mi się będzie lepiej rwało.
Pozdrawiam Was wszystkie!

- ewa w
Kornelko a co to za świństwo jest, że wszystko co sadzimy, hodujemy to usycha a taki chwast nie dosyć, że niechciany, niekochany to pcha się na świat...urwiesz mu główkę to odrosnie nawet bez wody... 

- Lukrecja
- 1000p
Ostatnie dni nie sprzyjają ogródkowej robocie, zbieram siły na weekend, a na razie chodzę tylko podlewać i popatrzeć. A oto co z tego patrzenia wynikło - przedstawiam Wam moje poduszki:

w skali micro też może być troszkę tajemniczo:

a teraz całkowita zmiana klimatu:
Gipsy Queen zaczyna koncert

A tu już Arabella i Gipsy z bliska:

a do wyścigu szykują się również:
Rouge Cardinal i Delphinium Cultorum

rabatowe poduchy zrobią się bardziej kolorowe, tojeść aż krzyczy, a naparstnica wzdycha do słońca:

Ewciu nie wiem co to za "piiii" - bardzo niecenzuralne słowo! ja tego też nie chcę, a samo rośnie i to jak bujnie! ale uwierzycie na słowo, nie pokażę na fotkach.

w skali micro też może być troszkę tajemniczo:

a teraz całkowita zmiana klimatu:
Gipsy Queen zaczyna koncert

A tu już Arabella i Gipsy z bliska:

a do wyścigu szykują się również:
Rouge Cardinal i Delphinium Cultorum

rabatowe poduchy zrobią się bardziej kolorowe, tojeść aż krzyczy, a naparstnica wzdycha do słońca:

Ewciu nie wiem co to za "piiii" - bardzo niecenzuralne słowo! ja tego też nie chcę, a samo rośnie i to jak bujnie! ale uwierzycie na słowo, nie pokażę na fotkach.

- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- Lukrecja
- 1000p
tak, tak Ewciu (bino) powtarzając za sąsiadem Jolki, istotnie, wystarczy po godzince roboty...

- ewa w
Lub po trzy godzinki... ja tak codziennie wycinam nozyczkami pas trawy i efekty widać... zostało mi juz tylko 2/3 działki
Poduszeczki masz kochane to czerwone przypomina mi kształtem len ale nie ten kolor- czy to pusty gożdzik?

Poduszeczki masz kochane to czerwone przypomina mi kształtem len ale nie ten kolor- czy to pusty gożdzik?
- Lukrecja
- 1000p
Ech, zostaw te nożyczki, szkoda zdrowia, coś wymyślimy! Tak Ewciu to pusty goździk, mam takich kępek kilka, w różnych kolorkach, inny jest taki aż purpurowy, żeby nie powiedzieć "oczorzutny" 

O, ja też mam takiego "oczorzutnego" na działeczce. Pomału szykuje się do kwitnienia. 

- ewa w
Ładne masz pergole..przypomniałam sobie jak wczoraj zbiłam z listewek pergolę dla Piruette, pomalowałam i dzisiaj przy pomocy siostry zaczęłam wbijać do ziemi... siekierka w ruch co uderzyłam to listewka odskoczyła
na koniec została jedna pozioma i dwie pionowe

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Ale masz podusie jak pomyslę jakie mozna miec sny na takim posłaniu ....
Pięknie rozrosnięte kępy,takie lubię najbardziej
Zaczyna się ten czas ,który lubię najbardziej powojnikowo -różano-przetacznikowo-bodziszkowy.U mnie tez pierwsze powojniki pokazują kwiaty
Miłego wieczoru

Zaczyna się ten czas ,który lubię najbardziej powojnikowo -różano-przetacznikowo-bodziszkowy.U mnie tez pierwsze powojniki pokazują kwiaty

Miłego wieczoru

marzenia się spełniają! Dana
Poduchy masz bajeczne, strasznie mi się podobają te czerwone kwiaty na pierwszym. Powojniki także urocze. Jest na co popatrzeć. Ślicznie 

Mówisz że ogród jest młody to podziwiam tempo prac, mam nadzieję że też niebawem wygląd mojego się wyklaruje 

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród