Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Lukrecjo i pomyśleć,że kiedyś nie było coś takiego jak forum... internet ... to nie możliwe
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A to się zmartwiłam :( , muszę wejść mojej Arabellce na ambicję. Niech się bierze do roboty. Wstyd tak się obijać i nie zakwitnąć.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Kornelko witaj, jak samopoczucie? Pewnie w pracy siedzisz...wybieram się na działkę-miłego dnia i zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Hahaha Jolu, dokładnie, zalety cyber przestrzeni są niemierzalne ;:108 "... codziennie po godzince i widać efekty Twojej pracy..." to zdanie tak mnie rozśmieszyło, że wkleiłam je sobie na tapetę do komputera! gdybym kiedyś zapomniała jak to jest i co trzeba robić, to komputer mi przypomni. Zdanie kultowe! :;230
Anushka - drzewiej ludzie nie mieli lodówek, pralek, tv, srajfonów i internetu, a dziś jak mam awarię netu, to chodzę zła jak szerszeń, bo mogę nawet nie włączać tej skrzyni, ale on musi tam być!!!

Asiu, pogadaj z Arabelą, przekonaj ją :)
Ewciu jeśli nie przestanie wiać to rozpadnę się na kuleczki! No i niech już spadnie ten deszcz. Czuję okropne zmęczenie, do domu wracam na autopilocie, niesamowite napięcie! Jak przed burza, tylko tej burzy jakoś nie widać! Bidoku, a Ty pewnie wozisz tę wodę na działkę. Ja jak pomyślę, że znów mam wyjmować wąż, to mnie trafia, rachunki będą rekordowe! Chciałam plewić, ale mam tak twardo, że urywam tylko główki, a dupka i nóżki zostają w ziemi! Biorę książkę i idę czytać! A chwast nie zając, nie ucieknie, a jak będzie większy to mi się będzie lepiej rwało.
Pozdrawiam Was wszystkie! :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kornelko a co to za świństwo jest, że wszystko co sadzimy, hodujemy to usycha a taki chwast nie dosyć, że niechciany, niekochany to pcha się na świat...urwiesz mu główkę to odrosnie nawet bez wody... :;230
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Ostatnie dni nie sprzyjają ogródkowej robocie, zbieram siły na weekend, a na razie chodzę tylko podlewać i popatrzeć. A oto co z tego patrzenia wynikło - przedstawiam Wam moje poduszki:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

w skali micro też może być troszkę tajemniczo:
Obrazek Obrazek

a teraz całkowita zmiana klimatu:

Gipsy Queen zaczyna koncert

Obrazek Obrazek

A tu już Arabella i Gipsy z bliska:
Obrazek Obrazek

a do wyścigu szykują się również:
Rouge Cardinal i Delphinium Cultorum
Obrazek Obrazek

rabatowe poduchy zrobią się bardziej kolorowe, tojeść aż krzyczy, a naparstnica wzdycha do słońca:

Obrazek Obrazek

Ewciu nie wiem co to za "piiii" - bardzo niecenzuralne słowo! ja tego też nie chcę, a samo rośnie i to jak bujnie! ale uwierzycie na słowo, nie pokażę na fotkach. :;230
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit No i co tam się przejmujesz chwastami - "... codziennie po godzince i widać efekty Twojej pracy..." na zdjęciach wszystko wygląda bombowo :heja
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

tak, tak Ewciu (bino) powtarzając za sąsiadem Jolki, istotnie, wystarczy po godzince roboty... :;230 :;230 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lub po trzy godzinki... ja tak codziennie wycinam nozyczkami pas trawy i efekty widać... zostało mi juz tylko 2/3 działki :;230
Poduszeczki masz kochane to czerwone przypomina mi kształtem len ale nie ten kolor- czy to pusty gożdzik?
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Ech, zostaw te nożyczki, szkoda zdrowia, coś wymyślimy! Tak Ewciu to pusty goździk, mam takich kępek kilka, w różnych kolorkach, inny jest taki aż purpurowy, żeby nie powiedzieć "oczorzutny" :shock:
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

O, ja też mam takiego "oczorzutnego" na działeczce. Pomału szykuje się do kwitnienia. :D
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ładne masz pergole..przypomniałam sobie jak wczoraj zbiłam z listewek pergolę dla Piruette, pomalowałam i dzisiaj przy pomocy siostry zaczęłam wbijać do ziemi... siekierka w ruch co uderzyłam to listewka odskoczyła :;230 :;230 na koniec została jedna pozioma i dwie pionowe :;230 :;230 :;230
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale masz podusie jak pomyslę jakie mozna miec sny na takim posłaniu .... ;:173 Pięknie rozrosnięte kępy,takie lubię najbardziej :tan
Zaczyna się ten czas ,który lubię najbardziej powojnikowo -różano-przetacznikowo-bodziszkowy.U mnie tez pierwsze powojniki pokazują kwiaty ;:167
Miłego wieczoru ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Poduchy masz bajeczne, strasznie mi się podobają te czerwone kwiaty na pierwszym. Powojniki także urocze. Jest na co popatrzeć. Ślicznie :D
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Mówisz że ogród jest młody to podziwiam tempo prac, mam nadzieję że też niebawem wygląd mojego się wyklaruje :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”