Dla porówniania - ja używałem 20 sztuk 1W diod czerwonych... czyli jakieś 25 razy mocniejsze światło.
Takich białych pasków jak te Twoje użyłem tylko do wypełnienia widam o inne długości fal świetlych, gdyby się okazało, że któraś roślina potrzebuje coś więcej niż tylko czerwony i niebieski
Na zdjęciu widac takie paski powklejanie pomiędzy właściwe czerwone i niebieskie diody - zdjęcie może tego nie oddaje, ale to na prawdę znacznie słabsze źródło swiatła.

Na Twoim miejscu bardzo uważnie bym się przyglądał, czy ten panel jest aby na pewno wystarczajcy. Może sie okazać, że to ja zbyt mocno przesadziłem z mocą naświetlania - na razie zrobiłem tylko jeden taki panel i używałem tylko 1 raz przez 2 miesiące, więc nie mam jakiegoś specjalnie dużego doświadczenia w tym zakresie. Tym niemniej z obliczeń na innych forach (np. dotyczących hodowli kaktusow czy roślin wodnych w akwariach po LEDami) to wynika, że moja konstrukcja była zaledwie wystarczająca i z tego powodu uciekałem się do przedłużonego naswietlania roślin (20h / dobę) aby zapewnić im odpowiednią ilość energii.