Moi zieloni domownicy
-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cytryna padła, ponieważ mój M (nie konsultując tego ze mną) zakręcił w domu ogrzewanie, kiedy wyjeżdżaliśmy na zimowe święta...była podlewana, bo wpadała tam moja mama, ale mówiła, że było koszmarnie zimno...podejrzewam, że właśnie dlatego cytryna padła (żeby tylko ona!), wcześniej nic jej nie było. Lubi ciepełko 

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- ewasz29
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To może jutro ,bo dzisiaj co chwila mam problemy z działaniem forum .
Cieszę się też ,bo dokonałam dzisiaj archeologicznego odkrycia ...Wlazłam do zapuszczonego ogrodu mojego taty i spod sterty gruzu wygrzebałam stare gliniane doniczki ... Trochę są sfatygowane ,ale normalnie super będą w nich wyglądać posiane ziółka -jakaś bazylia ,tymianek ,rozmaryn ...Normalnie rozmarzyłam się ...Ciekawe czy w ogóle cokolwiek będzie chciało rosnąć w takich doniczkach ,bo o ile dobrze pamiętam to w takich gliniakach słabiej wszystko rośnie ?
Cieszę się też ,bo dokonałam dzisiaj archeologicznego odkrycia ...Wlazłam do zapuszczonego ogrodu mojego taty i spod sterty gruzu wygrzebałam stare gliniane doniczki ... Trochę są sfatygowane ,ale normalnie super będą w nich wyglądać posiane ziółka -jakaś bazylia ,tymianek ,rozmaryn ...Normalnie rozmarzyłam się ...Ciekawe czy w ogóle cokolwiek będzie chciało rosnąć w takich doniczkach ,bo o ile dobrze pamiętam to w takich gliniakach słabiej wszystko rośnie ?
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Ewuniu kwiatuszki hibcia śliczne
Pozostałe roślinki oczywiście też. Gratuluję nowej zdobyczy i trzymam mocno kciuki, żeby się szybciutko ukorzeniły.... i szybko urosły... i zakwitły, bo strasznie jestem ciekawa kolorku 
Ewuś nie masz plastikowej butelki albo słoika? Wydaje mi się, że maluszkom byłoby lepiej. Ja ostatnio ukorzeniałam dużo maluchów i z braku miejsca powkładałam je w foliowe torebki. Niestety słabo się trzymały - straciły sporo liści. Dopiero jak poszły pod szkło to odżyły i do tej pory mają się świetnie. No i podstawowy plus szklanego nakrycia jest taki, że widzą co się dzieje, a przez folię niestety nie widać

Ewuś nie masz plastikowej butelki albo słoika? Wydaje mi się, że maluszkom byłoby lepiej. Ja ostatnio ukorzeniałam dużo maluchów i z braku miejsca powkładałam je w foliowe torebki. Niestety słabo się trzymały - straciły sporo liści. Dopiero jak poszły pod szkło to odżyły i do tej pory mają się świetnie. No i podstawowy plus szklanego nakrycia jest taki, że widzą co się dzieje, a przez folię niestety nie widać

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt: