Kolekcja sie rozrasta a parapety nie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne i ogromne okazy :wink:
Na 4 i 5 zdjęciu to nie monstery a filodendrony :wink:
Wspaniałe wisiołki :D
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 11:48

Post »

grazynarosa22 pisze:Witaj Mamo Aguni!!! mam nadzieje że nie śpisz w tym pokoju..?!?!?
A na marginesie...czyżbym widziała pisanke odemnie w tym ślicznym frywolitkowym koszyczku?? (chodzi mi o serwetkę-rzecz jasna!) ?
Kto tak żmudnie pracuje nad nią.? przpiękne...bardzo mnie urzekła....
:D Piękna pisanka oczywiście przyjechała razem z dziećmi do mnie na święta i zdobiła mój koszyczek ;:138 , a te serweteczki Agniesia "zdolniacha" ;:198 wydzióbała bo to strasznie żmudna praca i ja nie mam do niej nerwów.
A dlaczego nie spać w tym pokoju?!
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p

Post »

Dzięki Aniu że zidentyfikowałaś roślinki. :roll: Byłyśmy z Agnieszką przekonane że to monstery a tu niespodzianka :) mam filodendrony "Młotki" jesteśmy ;:124, ale ja do tej pory nie przykładałam uwagi do nazw, tylko cieszyłam się jak mi roślinki rosły choć muszę przyznać, że przy waszych cudnych okazach to moje biedne badylki :?. Niestety przywiązuję się do roślinek i szkoda mi wyrzucić nawet jak jest strasznie biedne :cry:
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

A to się Aga nic więcej nie chwali na hobby :lol: ....takie śliczne,mnie się bardzo podobają,nasza rytmiczka takie malutkie"dziubdziała" to sie napatrzeć nie mogłam(już jej nie mamy) a tu cała duża serweta!!!! :shock: piękna,naprawdę....
co do kwiatów.....i spania...może któreś zabierają tlen w nocy? nie znam sie na tym,ale ja mam podobnie tylko ciut(czyt;dużo) mniej w sypialni.... :lol:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
karolaipiotr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2009, o 20:29

Post »

Ale kwiatów :shock: Wszystkie razem robią jeszcze większe wrażenie :D Gratuluję!
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Awatar użytkownika
fiolek13
500p
500p
Od: 23 lis 2008, o 11:20

Post »

Śliczne masz roślinki - i takie duuże ;) W jakim wieku jest ten beniaminek z pierwszego zdjęcia??
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p

Post »

grazynarosa22 pisze:A to się Aga nic więcej nie chwali na hobby :lol: ....takie śliczne,mnie się bardzo podobają,nasza rytmiczka takie malutkie"dziubdziała" to się napatrzeć nie mogłam(już jej nie mamy) a tu cała duża serweta!!!! :shock: piękna,naprawdę....
Te serweteczki to są malutkie ;:198.Powinna się pochwalić tą duuużżżą,którą ma na ławie.:roll:
grazynarosa22 pisze:co do kwiatów.....i spania...może któreś zabierają tlen w nocy? nie znam się na tym,ale ja mam podobnie tylko ciut(czyt;dużo) mniej w sypialni.... :lol:
Obrazek co do zabierania tlenu w nocy przez roślinki to może to i prawda ale ja raczej muszę chronić je przed przeciągami Obrazek bo mam tak nieszczelne okna że wiatr hula mi po mieszkaniu (stare budownictwo) :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p

Post »

fiołek13 pisze:Śliczne masz roślinki - i takie duuże ;) W jakim wieku jest ten beniaminek z pierwszego zdjęcia??
;:180 ;:180 ;:180 Karolinko i Kasiu cieszę się że wam się podobają moje badyli. Co do beniaminka to chyba ma 8 lat ale co roku w zimie gubi mi dużo liści bo mam bardzo gorąco w mieszkaniu i przeciągi on jest bardzo na nie wrażliwy.
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chabermona
500p
500p
Od: 30 sty 2009, o 11:58

Post »

O ile dobrze pamiętam ze szkoły jeszcze to rośliny pobierają dwutlenek węgla a nie tlen.
Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p
Od: 24 sty 2009, o 10:34

Post »

Rzeczywiście rośliny pobierają dwutlenek węgla w procesie fotosyntezy (zachodzi przy użyciu światła) dzięki której pokrótce wytwarzana jest glukoza a produktem ubocznym tego procesu jest tlen :D
W nocy jednak roślinny ,,oddychają,, pobierając tlen a oddając dwutlenek węgla.
Pozdrawiam, Paula
Awatar użytkownika
hermanvip
100p
100p
Od: 26 cze 2008, o 14:47

Post »

Owszem za dnia gdy jest światło pobierają dwutlenek węgla i to się nazywa faza jasna fotosyntezy :) lecz gdy nastaje noc roślina pobiera zamiast CO2 to tlen :) i to wtedy się nazywa fotosynteza - faza ciemna :)
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p

Post »

Ale dwutlenek węgla pobierają w dzień do fotosyntezy, a w nocy raczej pobierają tlen :?
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p
Od: 23 mar 2009, o 12:28

Post »

grazynarosa22 pisze:A to się Aga nic więcej nie chwali na hobby :lol: ....takie śliczne,mnie się bardzo podobają,nasza rytmiczka takie malutkie"dziubdziała" to się napatrzeć nie mogłam(już jej nie mamy) a tu cała duża serweta!!!! :shock: piękna,naprawdę....
dziękuję za pochwały :D to tak moja dziubaninka na zimowe wieczory :D głównie do koszyka wielkanocnego bo nie znoszę serweteczek wszędzie porozkładanych w domu wiec leżą w szafie jedna tylko toleruje i to z ledwością:roll:
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p
Od: 23 mar 2009, o 12:28

Post »

To mój nowy śliczny nabytek :D dostałam od mamusi . szkoda tylko że "zapaszek " ma niemożliwy
Obrazek
Dwie sensewierki do kolekcji, każda innego wzrostu :D i tak już im zostanie
Obrazek
zamia sie budzi do życia
Obrazek
a to moja konstrukcja balkonowa :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p

Post »

No widzisz nie chciałaś brać tej malutkiej sansewierki ;:225 :twisted: a one tak ładnie wyglądają razem :wink: jak rodzinka :;230 :;230 :;230 i już nie musisz stawiać tam mebelka ;:224
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”