Canna - Paciorecznik cz.1
Re: Canna - Paciorecznik
Tak, to jest chyba pewne- mrozu one nie tolerują... Z tych karp, które dostałam od sąsiada, to przechowane w garażu ładnie przetrwały i wydały piękne (choć drobne- taka to już odmiana..) kwiaty, ale sąsiad nie wykopał i stracił wszystkie 
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Canny wsadziłem z powrotem do ziemi...
- fgora
- 200p

- Od: 16 lis 2008, o 17:33
wasze canny taż wypuszczają korzenie ???? moje wlaśnie zaczęly wypuszczać takie białe ciękie czy to źle ???
Pozdrawiam Filip
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak trzymasz je w ciepłym miejscu to bardzo szybko wypuszczą nowe korzenie i zaczną wkrótce wypuszczać pędy. Warto obniżyć temperaturę przechowywania, bo to trochę za wcześnie na wypuszczanie pędów przynajmniej o 2 miesiące.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Można i tak. Też będę wycinał, bo już dużo pędów wyrosło ale to w całkowitych karpach jeszcze nie dzielonych. Sadzonki które robiłem jesienią też już wyrastają ale prawdziwa zima jeszcze przed nami to i pmieszczenie w którym się znajdują też się ochłodzi i powstrzyma wzrost.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
moje canny trwają w niezmienionym stanie od momentu wykopania...
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Właśnie i ja poleciałam sprawdzić stan moich karp też niektóre już wypuszczają pędy 
A kiedy to mam wyciąć na razie to jeszcze nie są liście i moje wcale nie są dzielone tylko w całości tak jak wykopałam?
A kiedy to mam wyciąć na razie to jeszcze nie są liście i moje wcale nie są dzielone tylko w całości tak jak wykopałam?
- fgora
- 200p

dzieli się na wiosnę (w marcu) i wtedy się też obcina zimowe lodygi

Pozdrawiam Filip
- gosia07

Znowu zapowiadają jakieś drakońskie mrozy To przeniesienie cann do ciepełka chyba uratowało im życie.Dzisiaj cofnęłam się do starych postów i oglądałam Janusza canny puszczające pędy moje są jakieś strasznie dziwne to nie kiełki tylko grube kliska
ale przynajmniej żyją a to już dobrze. Chociaż nie we wszystkich widać oznaki życia.
- fgora
- 200p

NIE MARTW SIĘ .... dadzą sobie radę, a co do kłączy to przecież każda odmiana ma inne....
:P :P :P
Pozdrawiam Filip
Moje nadal śpią... Spokojnych snów! Do wiosny niech sobie pośpią smacznie 
-
Alice
- 200p

- Od: 28 mar 2009, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A to źle ,że canna już się budzi ?? Ja swoje zaczynam już w lutym pędzić i raczej nie mam zamiaru wycinać tego co wyrosło choć póki co moje śpią.
- gosia07

Januszu mam znowu pytanie a kiedy można skrócić stare podeschnięte części łodyg bo ja zostawiłam je stanowczo za długie?Teraz czy już jak będę przesadzać na wiosnę(o ile przeżyją)
Oj przepraszam Fgora już na to odpowiedziała.Mam czekać do marca.A ja na razie co raz zaglądam do cann i już nie mogę doczekać się wiosny.
Oj przepraszam Fgora już na to odpowiedziała.Mam czekać do marca.A ja na razie co raz zaglądam do cann i już nie mogę doczekać się wiosny.