Oaza spokoju Hanki - 2009
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- izabella1004
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wydaje się,że już jesień powoli puka.Lilie chyba już ostatnie,które rozkwitły,jest jeszcze parę w pąkach ale nie wiem jakie.
Zapraszam na spacer po liliowym ogrodzie póki kwitną.

Róże próbują na nowo kwitnienia,ale czarna plamistość,niektóre dopada.Obrywam zakażone l liście i nie wiem czy pryskać chemią bo wydaje mi się z doświadczeń zeszłego roku,że to i tak nie zatrzyma choroby a nie potrzebnie tyle trucizny wyleję na ogród.Ciekawa jestem Waszego zdania

acidantera i trochę niebieskiego

Zapraszam na spacer po liliowym ogrodzie póki kwitną.

Róże próbują na nowo kwitnienia,ale czarna plamistość,niektóre dopada.Obrywam zakażone l liście i nie wiem czy pryskać chemią bo wydaje mi się z doświadczeń zeszłego roku,że to i tak nie zatrzyma choroby a nie potrzebnie tyle trucizny wyleję na ogród.Ciekawa jestem Waszego zdania

acidantera i trochę niebieskiego

- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Haniu , ale Twoje lilie są urocze . Niestety wielu z nich nie mam
, ale to wcale nie przeszkadza . Można przecież kupić i posadzić u siebie
.
Proszę napisz mi jak nazywają się te pomarańczowe nakrapiane
, jaka to odmiana
U mnie też pomału lilie kończą już kwitnienie . Jeszcze chyba 5 będzie kwitło i czekam z niecierpliwością na kwiaty

Proszę napisz mi jak nazywają się te pomarańczowe nakrapiane

U mnie też pomału lilie kończą już kwitnienie . Jeszcze chyba 5 będzie kwitło i czekam z niecierpliwością na kwiaty

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Haniu dziękuję , ale te wszystkie z tego rodzaju co pokazałaś , są piękne . Właśńie takich u mnie brak . Muszę jeszcze dokupić parę trąbkowych .Gdzie takie lilie kupowałaś , czy one pachną 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witaj Hanuś kochana. Przepraszam, ze dopiero dzisiaj Cie odwiedzam. jak zwykle cudności u Ciebie. Twoje lilie i róże zwalają z nóg. Mam trochę problemów i nie mam zbytnio czasu na forum. Kochana Hanuś- co do malwy, o której nasionka pytałas-to nawałnica wszystko zniszczyła, zgniła mi jedna jedyna. Buziaki :P
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysia Sama byłam zdziwiona jak policzyłam moje róże,że ich tyle.Ale wiesz Gabryś jak to jest.W jednym roku kupujesz te co się bardzo podobają a na drugi już są inne i wydaje się,że piękniejsze i znów kupuje.A że róże sadzę w trawniku /kopię niewielkie koło/ to mogę zaszaleć.
Na tą jesień znów mam nowe chciejstwa.
Gosia Nie przejmuj się malwą.Na drugi rok znów będzie kwitła,nic straconego
Teraz najważniejsze abyś Ty uporała się ze wszystkim
Zenek masz racje zapach w moim ogrodzie jest niesamowity,szczególnie wieczorem.Roznosi się nawet na ogród sąsiadów i to nie tylko tych najbliższych.Nornice mnie też cerebią cebule lilii.W tym roku nie widzę Casa blanki więc na pewno przy niej ucztowały.
A teraz będę prosić o radę
Zamyśliłam przerobić jedną z rabat przy ścianie domu.Długa na 8 m szer 1,80m.Strona południowa,I tak to widzę ,po ścianie coś całoroczne zielone nie wysokie i szczupłe ,ale co?
Drugi rząd- róże i między różami lilie a przy chodniku niskie rośliny ale co?
Nie ukrywam,że w sprawie całorocznych zielonych liczę na Zenka.
Za każdą podpowiedź będę wdzięczna
Na tą jesień znów mam nowe chciejstwa.
Gosia Nie przejmuj się malwą.Na drugi rok znów będzie kwitła,nic straconego

Teraz najważniejsze abyś Ty uporała się ze wszystkim
Zenek masz racje zapach w moim ogrodzie jest niesamowity,szczególnie wieczorem.Roznosi się nawet na ogród sąsiadów i to nie tylko tych najbliższych.Nornice mnie też cerebią cebule lilii.W tym roku nie widzę Casa blanki więc na pewno przy niej ucztowały.
A teraz będę prosić o radę
Zamyśliłam przerobić jedną z rabat przy ścianie domu.Długa na 8 m szer 1,80m.Strona południowa,I tak to widzę ,po ścianie coś całoroczne zielone nie wysokie i szczupłe ,ale co?
Drugi rząd- róże i między różami lilie a przy chodniku niskie rośliny ale co?
Nie ukrywam,że w sprawie całorocznych zielonych liczę na Zenka.
Za każdą podpowiedź będę wdzięczna

- izabella1004