Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Agness za słowa uznania. Też mi się wydaje,że nie ma co szaleć z nasionami. Sporo czasu zostało do siania. Ja też niewiele będę siała w domu, bo muszę zostawić miejsce na donice z cebulami i bulwami ciepłolubnych.

Marto Twój ogród już jest piękny, a tym roku pewnie będzie bajeczny. Jesteś bardzo kreatywną ogrodniczką i pewnie nieraz nas zaskoczysz swoimi pomysłami.

Aniu wielkie dzięki! W ustach takiego mistrza jak Ty pochwała ma podwójną wartość! Kolaże robiłam w programie photoscape. Moja córka z niego korzysta. Ja właściwie chciałam tylko zmniejszyć sobie kilka zdjęć. Niestety wszystko jest po angielsku i nie wiedziałam co i jak. Przez przypadek trafiłam na schematy kolaży. Spróbowałam raz i drugi. Okazało się całkiem łatwe :lol: A to zmniejszanie kiedy indziej potrenuję :roll: Podaj mi proszę swój grafik to któregoś dnia podejdę. Za aksamitki z góry dziękuję - mam na nie pomysł. Przyniosę Ci też te ograniczniki.

No to kolejna porcja kolaży pod Waszą ocenę:

Obrazek Obrazek

Muszę jeszcze nauczyć się wstawiać napisy...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No pięknie - brawo. ;:138
Mamy następną artystycznie uzdolnioną ogrodniczkę. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu, w ubiegłym sezonie miałam tylko trzy odmiany lilii- w sumie cztery cebule :lol: :lol: Posadzone eksperymentalnie, bo primo- nie przepadałam za nimi, secundo- nie wiedziałam, jak w lesie sobie poradzą. Okazało się, że rosną i kwitną pięknie, dobrze komponują się z całością...zaszalałam więc :lol: :lol:

Kolaże świetne :!: :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Iza ! I ja muszę pochwalić Twoje zakupy i kolaże...Prezentacja roślin w takiej formie wygląda super..Może i ja się zmotywuję do nauki, żeby w ładnej oprawie pokazywać na wiosnę zdjęcia z działki :lol: Z tym dawkowaniem zakupów to racja, niby nie ma się co spieszyć, bo wiele ciekawych roślin i nasion dopiero w sklepach się pojawi.... :) Tylko, że człowiek normalnie nie może się powstrzymać :wink: :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko-dziękuję! Staram się jak mogę. To pozytywny wpływ Forum.

Moniko czyżbyś na Forum zaraziła się chorobą liliową? Trzeba jednak przyznać,że to piękne kwiaty, pełne wdzięku. Miło mi,że podobają Ci się kolaże. W tym roku mam nadzieję zebrać więcej "materiałów" do nich.

Joluś to chyba pod wpływem Forum i tego co tu oglądamy mamy taki niesamowity apetyt na roślinne zakupy. A przecież jeszcze nie zaczął się na dobre...Trzeba zachować jakiś umiar by nie "pójść z torbami", bo dopiero za kilka tygodni będzie eksplozja nasion, cebul,bulw i krzewów w sklepach. Nie chcę Cię za mocno namawiać, ale spróbuj te kolaże. To fajna zabawa. Jeśli ja sobie z tym poradziłam to Ty tym bardziej!

U mnie dziś w końcu zrobiło się ciepło. Co prawda słońca nie było za wiele, ale termometr wskazywał +8 st. Poszliśmy na działkę po kolejna skrzynkę jabłek i przy okazji szukałam pierwszych zwiastunów wiosny. Szukałam i znalazłam. Teraz mam tylko nadzieję,że te zapowiadane na luty mrozy nie będą zbyt duże.
Pierwsza prymulka chce przywitać wiosnę:
Obrazek

Różne cebulowe wychylają noski z ziemi:
Obrazek Obrazek

Orliki,piwonie, a nawet liliowce wypuszczają pąki i młode listki:
Obrazek Obrazek Obrazek

Wygląda na to,że mroźna zima wcale nie zaszkodziła anemonom. Cały czas mają zielone listki i wypuszczają pąki kwiatowe:
Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu, u Ciebie już piękna wiosna !!!
Żółte pierwiosnki, te pachnące już budzą się do życia :D i nie tylko - super :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Iza wiosna na działce u Ciebie na całego :lol:
A u mnie było dzisiaj słoneczko, wiatr i +14 stopni :) /w cieniu!!!! bo termometr mam od północnej strony/
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Izuniu! Brawo, brawo!! :lol: Twoje ukryte umiejętności fotograficzne rozwijają się w zawrotnym tempie! Mając takie oko, Twój ogód jeszcze piękniej będzie się prezentował! Dziękuję za dodanie mi odwagi w sprawie tulipanów, już nie tak bardzo będę się tym przejmować! Pozdrawiam!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Bardzo ładne kolaże Izo :) Można sobie porównać rośliny i widać więcej w takim zestawieniu.
Twoje oznaki wiosny też bardzo fajne. U mnie też coraz więcej ale nie dziwne, skoro jest tak ciepło (dziś +13st :!: )
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie też ciepło i wietrznie - halny. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę,że u większości z Was jeszcze cieplej było.Fajnie macie.
Halinko-mam nadzieję,że ta prawdziwa wiosna szybko nadejdzie!

Joluś - przy takim ciepełku to i u Ciebie chyba wiosna...

Dzięki Oranio za dobre słowo. Cieszę się,że mnie odwiedzasz.

Cieszę się Jacku, że Ci się podobają moje "robótki". Też jestem zdania,że to dobry pomysł na pokazywanie roślin.

Grażynko - przydałby mi się taki halny, bo u mnie jest strasznie mokro i na razie mogę zapomnieć o kopaniu czy innych pracach ogródkowych.

Po działce chodziło się dziś jak po mokrej gąbce. Tylko tradycyjnie na mojej leśnej rabatce pod drzewami sucho. Za kilka dni pewnie będę musiała ją podlać... A teraz pokażę Wam jak wygląda dziś moja delosperma, która nie dostała żadnego zimowego ubranka. Aż sama jestem zaskoczona jej dobrą kondycją:

Obrazek

Miłym zaskoczeniem był dla mnie też wygląd różanych badylków:

Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izo! Już maiłam iść spać, bo jutro wyjeżdzam rano, ale jednak wstąpiłam, a tu...Ile zaległości!
Powiem tak- kolaże- super, takie dyskretne! Mnie się ta formuła bardzo podoba do "wspomnieniowej" prezentacji roślin, a także do "tematycznej". Bardzo to fajne- prawie można drukować wprost pocztówki!

Rózyczka ukorzeniona a poączusie z oczek już widac!

Naparwdę u Ciebie jest wiosna, Wiosna, WIOSNA!!!!

Doczekaliśmy się!

Piękne te cebulki. (ja się boję, ze moje za głęboko wkopałam, jak wróce będę musiała im pomóc... :oops: ).
Ale u Ciebie naprawdę wprost pachnie ciepłem! Aż mam się ochotę kurtkę odwiesić na kołek i pospacerować w swetrze w dalszym poszukiwaniu kiełków u Ciebie! Niedługo już bedziemy wygrzewać buzie w słonku!
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Iza,czy ta róża to ta z bukietu od męża? :shock:
Moja delosperma od ciebie była w donicy i niestety padła po przeniesieniu na klatkę schodową.
A taka była już fajna.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety nie Aniu! Z tych bukietowych raczej nic nie będzie. Kiepsko wyglądają. Może Tobie się uda je ukorzenić. O delospermę się nie martw. Dam Ci nowe kawałeczki. Moja domowa troszkę zmarniała przez zimę,ale puszcza nowe pędy.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

U mnie badylki twoich róż też padły,chyba było już za późno na ukorzenianie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”