Grażynko-dziękuję! Staram się jak mogę. To pozytywny wpływ Forum.
Moniko czyżbyś na Forum zaraziła się chorobą liliową? Trzeba jednak przyznać,że to piękne kwiaty, pełne wdzięku. Miło mi,że podobają Ci się kolaże. W tym roku mam nadzieję zebrać więcej "materiałów" do nich.
Joluś to chyba pod wpływem Forum i tego co tu oglądamy mamy taki niesamowity apetyt na roślinne zakupy. A przecież jeszcze nie zaczął się na dobre...Trzeba zachować jakiś umiar by nie "pójść z torbami", bo dopiero za kilka tygodni będzie eksplozja nasion, cebul,bulw i krzewów w sklepach. Nie chcę Cię za mocno namawiać, ale spróbuj te kolaże. To fajna zabawa. Jeśli ja sobie z tym poradziłam to Ty tym bardziej!
U mnie dziś w końcu zrobiło się ciepło. Co prawda słońca nie było za wiele, ale termometr wskazywał +8 st. Poszliśmy na działkę po kolejna skrzynkę jabłek i przy okazji szukałam pierwszych zwiastunów wiosny. Szukałam i znalazłam. Teraz mam tylko nadzieję,że te zapowiadane na luty mrozy nie będą zbyt duże.
Pierwsza prymulka chce przywitać wiosnę:
Różne cebulowe wychylają noski z ziemi:
Orliki,piwonie, a nawet liliowce wypuszczają pąki i młode listki:
Wygląda na to,że mroźna zima wcale nie zaszkodziła anemonom. Cały czas mają zielone listki i wypuszczają pąki kwiatowe: