Działka Gigusi, r.2009 cz.2
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Giga ,u mnie jeden Wiciokrzew rośnie w cieniu i naprawdę ładnie kwitnie ,rozrósł się bardzo.Jak stopnieje śnieg to zobaczę czy mam trochę odkładów z tego wiciokrzewa ,jak coś to Ci podeślę .Co ci szkodzi spróbować.Na mojej stronie na zdjęciu go widać przy stoliku na trejarzu.Nie chyba go nie widać .
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joluś możesz się powtarzać po stokroć i nawet nie waż sie przepraszać, bo wszystko co piszecie to BARDZO CENNE dla mnie rady. Paprocie mam ze dwie- to je będę miała wreszcie gdzie przesadzić. Cały czas jednak szukam na ściane- dół juz mam rozplanowany mniej więcej, a co z tego wyrośnie to postaram sie pokazac. :P
Giga jesteś niemożliwa... teraz chcesz ukorzeniać??? W tym śniegu??? wow
Powiem Wam w tajemnicy, że jak przechodze koło kwiaciarni to zaglądam jakie róże mają... coby ukorzenić sobie hihihihi
Powiem Wam w tajemnicy, że jak przechodze koło kwiaciarni to zaglądam jakie róże mają... coby ukorzenić sobie hihihihi
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
hmm....już zaczęłaś przygotowania do wiosny, pięknie będzie u ciebie na działeczce...a bluszczyk tez mam u siebie, ma jedną wielka zaletę , że sam się wspina, nawet jak zapomnisz mu przedłużyć podpory.. ten kolorowy będzie pięknie wyglądał...szybko też rośnie dławisz.. ale jak sama nazwa wskazuje jest bardzo ekspansywny
pozdrawiam
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
-
- 100p
- Od: 30 sty 2009, o 19:41
Wpadłem na chwilkę do Ciebie z króciutką rewizytą i przy okazji zapytam. Choć od razu zaznaczam, że nie musisz odpowiadać bo to przecież nie moja sprawa i nie traktuj tego proszę jako wścibstwa, ale skoro coraz bardziej się poznajemy i pomalutku stajemy się takimi wirualnymi przyjaciółmi to i nabieramy większej śmiałości w stosunku do siebie.
Dlatego odważę się i zapytam, co mi tam.
Z tego co się zorientowałem to Ty przecież pracujesz. No to co to się robi koleżanko od rana na forum???

Dlatego odważę się i zapytam, co mi tam.
Z tego co się zorientowałem to Ty przecież pracujesz. No to co to się robi koleżanko od rana na forum???

Giguniu widzę, że robisz się prawdziwą ogrodniczką, tyle różnych sadzonek ukorzeniasz, to jest przyjemna praca. Z niektórych krzewów jak hortensje albo winogrona można już uciąć gałązkę i włożyć do wody, postawić na oknie a one pod koniec kwietnia wypuszczą korzonki. Ta rada może przyda się tobie a może komuś innemu. Pozdrawiam
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie kochani.
Ja dopiero teraz. Uleńko dziekuje Ci za odwiedziny i jak cenne dla mnie rady.
Zbyszku- nie ma problemu abym Ci odpowiedziała. Rano fakt pracuje zawodowo, ale jak jest chwilka luzu, to nic mnie nie powstrzyma aby do forum zajrzeć. Wiadomo praca - pracą, ale jeśli jest okazja i mozliwość -to czemu nie. złego przeciez nic nie robię :P
Irenko kochana nawet nie miałam pojęcia, że teraz można jeszcze gałązki do wody wsadzać, bo ja to wszystko robie na ślepo-uda sie albo nie. dziekuje za poradę :P
Jolunia witanko. Widzisz kochanie jakie cenne rady, a ja taka zielona we wszystkim
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ja dopiero teraz. Uleńko dziekuje Ci za odwiedziny i jak cenne dla mnie rady.
Zbyszku- nie ma problemu abym Ci odpowiedziała. Rano fakt pracuje zawodowo, ale jak jest chwilka luzu, to nic mnie nie powstrzyma aby do forum zajrzeć. Wiadomo praca - pracą, ale jeśli jest okazja i mozliwość -to czemu nie. złego przeciez nic nie robię :P
Irenko kochana nawet nie miałam pojęcia, że teraz można jeszcze gałązki do wody wsadzać, bo ja to wszystko robie na ślepo-uda sie albo nie. dziekuje za poradę :P
Jolunia witanko. Widzisz kochanie jakie cenne rady, a ja taka zielona we wszystkim

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Gigo widzę że już gorączkowo pracujesz nad tym gdzie co posadzić .Ja w tym roku też muszę pogłówkować nad stworzeniem z powrotem klombu ,który tak pochopnie zlikwidowałam ,trochę pracy przede mnąjollla500 pisze:Giguś nie jesteś zielona, my też czerpiemy cenne rady od Ciebie![]()
Przykład : patyczki różane
Genia
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gośku, przepraszam, że się wtrącam ale moze dałabyś temu bukszpanowi osłonę na pędy?
Żeby zwiększyć jego szanse po amputacji w czasie snu...

Krzewy tnie się gdy mają szanse zagoić rany, w okresie wiosennej wegetacji,
a robienie tego podczas zimy, to otwieranie im grobowca.
Rany są drogą dla patogenów ,otwartą aż do końca maja, gdy będzie próbował zabliźnić miejsca cięcia. Jeśli da radę i nie przemarznie.