Pszczółko, klimat to u mnie chyba nie jest cieplejszy... Zazwyczaj wszystko jest trochę "do tylu" za sąsiadami. Piwonia drzewiasta tylko ta jedna tak wcześnie zakwitła (pierwszy- jedyny kwiat, zasadzona rok temu). Pozostałe 4 mają dopiero pąki, chociaż z dnia na dzień coraz bardziej nabrzmiałe. Te kwitnące iryski, to miniaturki. Z tych dużych zakwitł dopiero jeden czy dwa. A bez też dopiero zaczyna kwitnąć. Roślinka o którą pytasz to Helichrysum "Ruby Cluster". Jeśli Ci się podoba, to teraz jest właśnie pora, żeby ją kupić, bo sprzedają ja właśnie w momencie gdy zaczyna kwitnać i ma te ładne czerwone kulki. Po jakimś czasie otwierają się one w jasnożółte, niespecjalnie atrakcyjne kwiatki. Dzisiaj nawet widziałam w pobliskim sklepie po 8€ z groszami. Ja zasadziłam 3 takie, 2 lata temu i tej zimy 2 zdechły a ta która przetrwała jest całkiem dorodna.
A tak przy okazji. Idź na
tę stronę , zjedź na sam dół i kliknij na "Demande de catalogue gratuit". Wypełnij wszystkie rubryki: Mme etc. a na koniec "soumettre le bon". Po kilku dniach dostaniesz pocztą bardzo ładny katalog ze zdjęciami i opisem róż nie tylko Austina, ale i innych, które on sprzedaje.
A może i inni mogą jakoś spróbować zamówić ten katalog... Napisane jest, że kraje poza Unią E. płacą 5£,. Z Tego wynika, ze kraje Unii nie płacą nic. Żeby zamówić róże, należy wypełnić kupon kraju sąsiedniego. Może podobnie rzecz się ma w przypadku katalogu? Pokombinujcie...

(
http://www.davidaustinroses.com/other/ )
Piterku, zgapiaj, zgapiaj! Cała przyjemność po mojej stronie!
Ewuniu, my, szczęśliwe posiadaczki pluszaków rozumiemy się bez słów...
Ewelinko, nie. Te czarne tulipany to "Reine de la Nuit"
Buziaczki dla Całej Forumkowej Paczki!