Danusiny miszmasz
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusia -Ty znowu same cudeńka jakieś pokazujesz
większość z Twoich roślin to ja widzę po raz pierwszy
Zastanawiam się czy Ty kobieto nie masz takich normalnych roślin ,tylko same jakieś "egzotyczne"
Pokazuj jak najwięcej tych piękności to ja się trochę podszkolę ,bo o istnieniu wielu z nich nawet nie miałam pojęcia 

- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Liliowce ( część kolekcji )
Witam krajankę! Ta kolekcja to..... cudo! W pierwszej chwili myślałam, że to zdjęcia z katalogu liliowców. Na pewno będę Cię tu odwiedzać.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
[quote="ktoś
Jacku również dziękuję za odwiedziny , od wiosny rozpocznę wstawianie zdjeć ciekawszych roślin .Żeleźniak powinien Ci w tym roku już zakwitnąć . Mój też z tym czekał długi czas.
[/quote]
Danusiu, to Ty masz jeszcze "CIEKAWSZE ROŚLINY"
Pokazujesz takie cuda, że aż trudno uwierzyć
Poczytałem sobie już o krwiściągu. Znam go w wersji dzikiej.
No i kolejne piękności i rzadkości np. liriope. Bardzo się cieszę, że do Ciebie trafiłem
Jacku również dziękuję za odwiedziny , od wiosny rozpocznę wstawianie zdjeć ciekawszych roślin .Żeleźniak powinien Ci w tym roku już zakwitnąć . Mój też z tym czekał długi czas.
[/quote]
Danusiu, to Ty masz jeszcze "CIEKAWSZE ROŚLINY"

Pokazujesz takie cuda, że aż trudno uwierzyć

Poczytałem sobie już o krwiściągu. Znam go w wersji dzikiej.
No i kolejne piękności i rzadkości np. liriope. Bardzo się cieszę, że do Ciebie trafiłem

- zielono mi
- 500p
- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Danusiu. Co do ciebie zajrzę, to widzę nowe zdjęcia ciekawych roślin. Gdzie ja byłam do tej pory że ich nie zdążyłam poznać. Masz dużo ciekawych kwiatów i nie tylko. Jak patrzę na te twoje cudowności..wszystko by się chciało i wiele z nich co u ciebie widziałam postanowiłam sobie kupić. Jeśli oczywiście spotkam.

- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Witam wszystkich przemiłych gości
Halinko , ja się do nasion nie nadaję . Kupuję dorosłe rośliny . Obie rosliny , o których piszesz mogę Ci wysłać .
iwciach te liliowce to jest 1/6 mojego zbioru
Jacku zdjęcia tych najciekawszych i mało spotykanych roślin niechcąco skasowałam .
Teraz muszę czekać do maja , czerwca aby je uzupełnić .
zielono mi nie wszystkie Astrantie chętnie się sieją . Najlepiej podzielić je wczesną wiosną , ale też różnie się rozrastają . Moja " Berendien " i " Hadspen Blood " nie są skore do rozrośnięcia się w większe kępy .Natomiast " Ruby Cloud " nawet była uprzejma się nasiać .
Zeniu teraz już jest łatwiej upolować jakąś ciekawostkę .
Geniu moje liliowce też nie wszystkie jeszcze kwitły . Na kilka czekam już drugi rok .[/b]

Halinko , ja się do nasion nie nadaję . Kupuję dorosłe rośliny . Obie rosliny , o których piszesz mogę Ci wysłać .
iwciach te liliowce to jest 1/6 mojego zbioru

Jacku zdjęcia tych najciekawszych i mało spotykanych roślin niechcąco skasowałam .
Teraz muszę czekać do maja , czerwca aby je uzupełnić .
zielono mi nie wszystkie Astrantie chętnie się sieją . Najlepiej podzielić je wczesną wiosną , ale też różnie się rozrastają . Moja " Berendien " i " Hadspen Blood " nie są skore do rozrośnięcia się w większe kępy .Natomiast " Ruby Cloud " nawet była uprzejma się nasiać .
Zeniu teraz już jest łatwiej upolować jakąś ciekawostkę .
Geniu moje liliowce też nie wszystkie jeszcze kwitły . Na kilka czekam już drugi rok .[/b]
-
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Danusiu, masz może fotkę całej kępki, bo jestem ciekawa czy ma zwarty pokrój.ktoś pisze: zielono mi nie wszystkie Astrantie chętnie się sieją . Najlepiej podzielić je wczesną wiosną , ale też różnie się rozrastają . Moja " Berendien " i " Hadspen Blood " nie są skore do rozrośnięcia się w większe kępy .Natomiast " Ruby Cloud " nawet była uprzejma się nasiać .
Bardzo ciekawa roślinka z tej jarzmianki

Czy ma jakieś specjalne wymagania ?
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
No to super
Będę czekał na Twoje rarytaski, żrby je zobaczyć
A powiedz mi, czy Ty od razu zabrałaś się za zbieranie roślin rzadkich, czy też przeszłaś przez etap zbierania roślin popularnych
Bo ja właśnie jestem na takim etapie i wciąż okazuje się, że nie mam tylu pospolitych roślin więc nie myślę o tych rarytasach. No chyba że czasem mi się trafi 

A powiedz mi, czy Ty od razu zabrałaś się za zbieranie roślin rzadkich, czy też przeszłaś przez etap zbierania roślin popularnych

- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
goni@k nie mam zdjęć kępki . Jarzmianku u mnie rosną niewysoko ( ok 30-40 cm ) , pokrój zwarty , nad liśćmi pojawiają się dłuższe łodyżki z kwiatami . Nie maja specjalnych wymagań. Bardzo mi się podobają , chociaż moim znajomym wcale . Znalazłam tylko takie marne zdjęcie
Astrantia " Ruby Cloud "
Jacku zaczynałam od tak zwanych pospolitych roślin , i kupowałam wszystko jak leci , a czego nie miałam . Po kilku latach okazało się ,że " wszystko " mam i muszę szukać czegoś innego . Brałam ze sobą gruby portfel i jechałam na wystawy i do sprzedawców, a potem z allegro .Troszkę mi się tych różności nazbierało
.
Astrantia " Ruby Cloud "

Jacku zaczynałam od tak zwanych pospolitych roślin , i kupowałam wszystko jak leci , a czego nie miałam . Po kilku latach okazało się ,że " wszystko " mam i muszę szukać czegoś innego . Brałam ze sobą gruby portfel i jechałam na wystawy i do sprzedawców, a potem z allegro .Troszkę mi się tych różności nazbierało

-
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Mnie też się podobaktoś pisze:goni@k nie mam zdjęć kępki . Jarzmianku u mnie rosną niewysoko ( ok 30-40 cm ) , pokrój zwarty , nad liśćmi pojawiają się dłuższe łodyżki z kwiatami . Nie maja specjalnych wymagań. Bardzo mi się podobają , chociaż moim znajomym wcale .

To dobrze, że ma zwarty pokrój, bo nie lubię roślin, które się pokładają