Storczyki TULIPANA998
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Arturze, nie musisz sobie ucinać rękiTulipan998 pisze: Gabrielo ! - Dał bym sobie ręke uciąć , że pisałem posta w twoim ogródkowym wątku...![]()
. Jeśli nie to , aż mi wstyd , ale często zaglądam... Zarzaz zaraz , ale ja chyba pisałem..
SKLEROZA
W każdym bądz razie ty i tak masz przecudne miejsce na ziemi , pozazdrościć tylko ! Może w złym miejscu piszę.. ale masz przepiękny ogród i piekne domowe ! Postaram się w najbliższym czasie odwiedzić.. Nie to co mój zwykły ogródek ze zwykłymi kamieniami.. ,
Na wiosne kupie obrzeże z folii.. może będzie ładniej i mama powiedziała że spróbuje namówic tatę żeby porzywiósł i kupił z tonę żwirku..
![]()
Ja mam dopiero 15 lat to jeszcze wszystko przede mną..
![]()
![]()
Skończe ogródek mój i rodziców a za jakieś 5 lat będe mógł już chyba tworzyc swój własny na niedawno zakupionej dla mnie działce..
![]()
. Oglądałem twoje storczyki , piękne.. , a te oncidia...
![]()
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia zyczę !

Widzę że masz wielkie plany i to Ci się chwali.
Jest niewielu tak młodych ludzi, którzy mają ogrodowego i domowego bakcyla.
Trzyma kciuki, aby Twoje plany się powiodły.

- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Arturze podziwiam i pochwalam Twoje pasje, jesteś młodym człowiekiem a jakże wszechstronnie "zainfekowanym". Ktoś kiedyś powiedział, że ludzi poznaje się po ich stosunku do zwierząt i kwiatów. Jesteś wspaniałym człowiekiem. Aby tylko te "infekcje" nie zrujnowały naszych portfeli hi hi ;:25

Życzę wspaniałych storczyków i pięknego ogrodu

Życzę wspaniałych storczyków i pięknego ogrodu

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja jestem w podobnym wieku do niego, ale teraz już nie interesują mnie zwykłe kwiaty. zajmuję się tylko storczykami, na inne mogę popatrzeć u kogoś. jeszcze 5 lat temu lubiłam siedzieć w ogródku, ale teraz już nie.Gabriela pisze:Arturze, nie musisz sobie ucinać rękiTulipan998 pisze: Gabrielo ! - Dał bym sobie ręke uciąć , że pisałem posta w twoim ogródkowym wątku...![]()
. Jeśli nie to , aż mi wstyd , ale często zaglądam... Zarzaz zaraz , ale ja chyba pisałem..
SKLEROZA
W każdym bądz razie ty i tak masz przecudne miejsce na ziemi , pozazdrościć tylko ! Może w złym miejscu piszę.. ale masz przepiękny ogród i piekne domowe ! Postaram się w najbliższym czasie odwiedzić.. Nie to co mój zwykły ogródek ze zwykłymi kamieniami.. ,
Na wiosne kupie obrzeże z folii.. może będzie ładniej i mama powiedziała że spróbuje namówic tatę żeby porzywiósł i kupił z tonę żwirku..
![]()
Ja mam dopiero 15 lat to jeszcze wszystko przede mną..
![]()
![]()
Skończe ogródek mój i rodziców a za jakieś 5 lat będe mógł już chyba tworzyc swój własny na niedawno zakupionej dla mnie działce..
![]()
. Oglądałem twoje storczyki , piękne.. , a te oncidia...
![]()
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia zyczę !byłeś u mnie i pisałeś posty.
Widzę że masz wielkie plany i to Ci się chwali.
Jest niewielu tak młodych ludzi, którzy mają ogrodowego i domowego bakcyla.
Trzyma kciuki, aby Twoje plany się powiodły.
a Phalaenopsisy masz bardzo ładne. żółty z rózową warżką mi się podoba, mój powinien gdzieś za tydzień otworzyć pierwszego pąka. inne też piękne...
a co do kupowania storczyków, w kwiaciarniach kupuję rzadko. zwykle kupuję na wystawach, ale one niestety są tylko 2 razy w roku, ale jeżdżę na nie. wystawa jest dla mnie najważniejszym wydarzeniem w roku i nie mogę jej przegapić.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witajcie !
śnieżko - dziękuję , mam nadzieję , żę jakoś się wszystkiego powoli dorobię...
. A na nową działkę , pewnie będe musiał troche poprosić miłe osoby o nadwyżki... ( ale to jeszcze potrwa.. ) jak się rozdosna te co mam dostać na wiosnę.... od kilku forumowiczów ( a może forumek ?
) to na pewno przesadzę , albo weznę odnóżki...
.
Gabrielo - No tak...
, już widziałem.. , to przez te święta...
. Jak mogłem pomyslec , że niepisałem.. toz to pewnie jak zobaczyłem to odrazu pochwaliłem , bo napatrzec się na jego piękno niemoge...
"ogrodowego i domowego bakcyla" mi móią że mam ale nie bakcyla tylko szajbusa......
Orange - dziękuję
Oj jak ja bardzo chcę , żeby to się spełniło... Ja tak zbieram na ogródek , a tym czasem am ciagle ochote pojechac do Rzeszowa i stracić troche na storczyki...
, jestem szalenie w nich zakochany.. , od pierwszego wejrzenia...
, problem w tym że nie tylko w nich.. , ale i we wszystkich innych roslinach prawie....
. Te rosliny co ja bym chciał to portfel musiał by być tak dopchany chyba żeby się nie zamykał...
Storczykowa.. - W podobnym wieku ? Ty mas ztyle samo przeciez co ja...
Całkiem zrezygnowałaś z ogródka....
Ja by, chociaż oprócz uprawy storczyków zajoł bym się uprawa np. róż.. , albo iglaków przy których nie trzeba prawie nic robić...
. Ale ja się nie wtrącam... i tak masz piekne hobby storczykowe i dużą piękna kolekcje
.
Ciekawe co kupisz na przyszłej wystawie..
i gdzie upchasz.. , chyba pora pomyśleć o " wisiołkach "
, wkrety do sufitu i...
Ja w kwiaciarni kupiłem 2 falki i cambrię.. , miałem jej foto cyknąć.. , żebyście doradzili dlaczego może jej nie pasić u mnie...
.
Pozdrawiam !
śnieżko - dziękuję , mam nadzieję , żę jakoś się wszystkiego powoli dorobię...

Gabrielo - No tak...

Orange - dziękuję

Storczykowa.. - W podobnym wieku ? Ty mas ztyle samo przeciez co ja...

Ciekawe co kupisz na przyszłej wystawie..

Ja w kwiaciarni kupiłem 2 falki i cambrię.. , miałem jej foto cyknąć.. , żebyście doradzili dlaczego może jej nie pasić u mnie...

Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
w podobnym, bo ty mówisz, że masz 15, a ja od 1 stycznia będę mówić, że mam 16, chociaż skończę dopiero w maju. a co do ogródka, to zrezygnowałam, bo mnie to nie ciekawi. jak byłam mała, to lubiłam sobie siedzieć w ogródku, ale teraz to ja bardzo niechętnie wychodzę na podwórko. a poza tym ogródek był mały, mniejszy od mojego pokoju i niedużo kwiatków się mieściło. i do tego w ogródku było mnóstwo pająków, których ja nienawidzę. no i chwasty... zawsze było ich pełno. zwykłe kwiatki są ładne, mogę je oglądać na zdjęciach lub u kogoś, ale żebym miała sama koło nich robić...Storczykowa.. - W podobnym wieku ? Ty mas ztyle samo przeciez co ja... Całkiem zrezygnowałaś z ogródka.... Ja by, chociaż oprócz uprawy storczyków zajoł bym się uprawa np. róż.. , albo iglaków przy których nie trzeba prawie nic robić... . Ale ja się nie wtrącam... i tak masz piekne hobby storczykowe i dużą piękna kolekcje .
Ciekawe co kupisz na przyszłej wystawie.. i gdzie upchasz.. , chyba pora pomyśleć o " wisiołkach " , wkrety do sufitu i...
a co do przyszłej wystawy, zamierzam kupić np. mojego wymarzonego Phal. z mazami (o ile będzie na wystawie) i białego wielkokwiatowego Phal. i może bordowego, bo jeszcze nie mam. a miejsca w pokoju już niestety nie mam. pod sufitem nic nie powieszę, bo jest za wysoko, a latać przecież nie potrafię. sufit jest 3 m nad podłogą.
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Storczykowa - ja dokładnie tak samo.. 1 stycznia będe mówić , że 16 a skończe je na początku lipca...
. Przeciez chodzisz do 3 gimnazjum tak jak ja nie... ? . Ja bym zrobił tak.. , wzoł bym stół.. , zawołał tate i poprosił żeby na niego wyszedł i zamontował wcześniej kupione haki... , potem zrobił bym sobie sam takie dłuuugie wisiołki... ( nie wiem czy wiesz jak się robi.. , mnie babcia nauczyła...
, bardzo proste ) Pózniej tylko wyjść na stół z wisiołkami... i zawiesić.. , a w czasie podlewania odchylić sznureczki i wyjąć storczyka.. Ja już sobie upatrzyłem miejsce na 2 wisiołki...
. Trzymam kciuki żebyś kupiła to co chesz
.
Ewo - W jakim konkursie.. ?
Stypendium... , kiedy mi szkoła nie idzie...
A chemia to jest istna masakra.. , a tak się staram i uczę...
.
Pozdrawiam !

Ewo - W jakim konkursie.. ?

Pozdrawiam !
- Tulipan998
- Kontakt:
Nie robimy żadnych doswiadczen , tylko obliczenia i obliczenia jakies trudne..
ja juz niedaje rady i chiemia mi zagraża...
( a poza tym z innymi przedmiotami w porządku.. tylko chemia...
)

- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Arturze to wszystko zależy w dużej mierze od nauczyciela czy potrafi tak wytłumaczyć, żeby młodzież zrozumiała. Miałam taką sytuację z moją córką. W ub. roku szkolnym I lic. miała bardzo dobre oceny z chemii i lubiła ten przedmiot (pomimo, że jest typową humanistką), a w tym roku szkolnym II lic. była zagrożona z tego przedmiotu. Zmieniła się nauczycielka, która w ogóle nic nie tłumaczy tylko z książki każe się uczyć samemu i klops. Nie każdy jest w tym dobry, żeby sam zrozumiał taki przedmiot bez tłumaczenia nauczyciela. Trzymam kciuki! Może nie taki diabeł straszny jak go malują. Powodzenia

- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Artur, nie załamuj się, a może jakaś fajna koleżanka pomogłaby Ci się trochę tej chemii pouczyć i podciągnać oceny? Wystarczy może poprosić. A dobrą metodą jest też poprosić nauczyciela z którym się ma lekcję o kilka godzin dodatkowych korków prywatnie.Tulipan998 pisze:Nie robimy żadnych doswiadczen , tylko obliczenia i obliczenia jakies trudne..![]()
![]()
ja już niedaje rady i chiemia mi zagraża...
![]()
![]()
( a poza tym z innymi przedmiotami w porządku.. tylko chemia...
)
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Takiego żółtego storczyka dziś widziałam w kwiaciarni,mniejszy był i za 70 zł. Zdziercy.Oczywiście nie kupiłam, moze jak całkiem przekwitnie to przecenią.A ja potrafię być cierpliwa.
A teraz informacja o stypendiach w gimnazjum i liceum:
MOTYWACYJNE
Stawka-do 128 zł na semestr.
Dla kogo-Dla najzdolniejszych uczniów za wysoką średnią lub osiągnięcia sportowe na szczeblu co najmnij międzyszkolnym.
Wniosek:składa i opiniuje wychowawca klasy. Stypendium finansuje gmina, a przydziela komisja powołana przez dyrektora szkoły.
SOCJALNE od 51.20-128 zł miesięcznie.Dla uczniów z rodzin o dochodach do 351 zł mies. na osobę,przyznawane na okres roku szkolnego z wyłaczeniem wakacji.
A teraz informacja o stypendiach w gimnazjum i liceum:
MOTYWACYJNE
Stawka-do 128 zł na semestr.
Dla kogo-Dla najzdolniejszych uczniów za wysoką średnią lub osiągnięcia sportowe na szczeblu co najmnij międzyszkolnym.
Wniosek:składa i opiniuje wychowawca klasy. Stypendium finansuje gmina, a przydziela komisja powołana przez dyrektora szkoły.
SOCJALNE od 51.20-128 zł miesięcznie.Dla uczniów z rodzin o dochodach do 351 zł mies. na osobę,przyznawane na okres roku szkolnego z wyłaczeniem wakacji.