Dzięki Kochane

Już nie mogę się doczekać kwitnienia !!
Na całego rozkwitł się przeceniony Phal, ten, który miał nie w pełni rozwinięte pierwsze kwiatki. Ma piękny liliowy kolor, bardzo delikatny. Niestety przy setce fotek, żadne tego nie pokazuje idealnie:
No i początki zmartwień, takich słodkich, a jednak! Keiki, których się u mnie wręcz namnożyło! W sumie mam ich 6, nie mam doświadczenia z nimi i boję się, że z czasem wszystkie zmarnuję. Będę wdzięczna za każdą radę!
Dwa na Maminym białym, obecnie ratowanym, maja juz maleńkie korzonki, więc teraz zacznie się najgorsze! Oto one:

Na moim z przeceny, na jednej przyciętej łodydze przedłużenie z pąkami, na drugiej keiki też z pąkiem. Zapewne będzie ciekawie wyglądał, gdy pąk się rozwinie. Obecnie wygląda to tak:
A ten mnie zdziwił, miał przedłużyć łodygę z oczka, a wypuścił keiki, w dodatki dwa. Na fotce widać to większe:
Tego kupiłam w lutym, miał drugą roślinkę gratis. Zaraz po kwitnieniu chciałam je rozsadzić, przeszkodziła mi maleńka, trzecia roślinka. Nie wiem jak długo muszę czekać, zanim będzie gotowa do "samodzielności". Dziś wygląda tak: