Moja kwitnąca kolekcja

Zablokowany
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pestko masz rację. W zimie będzie u nas w domach istny raj ;:109
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny, autentycznie nie mogę oderwać się od okien. Jeden ze storczyków, ten który ma basal keiki( pokazywałam go wcześniej) wcale na niego nie zwracałam uwagi, bo myślałam, że całą swoją siłe skierował na maluszka. Otóż właśnie zobaczyłam, że puszcza 9 pędów kwiatowych. Jeden z łodygi, a pozostałe rozgałęzienia ze śpiących oczek. Jestem w szoku, ciekawe, czy podoła tyle ich wykarmić. Są jeszcze malutkie i nie wiem czy nie pozasychają, ale będzie to dla niego olbrzymi wysiłek. Ale by było cudo gdyby zakwitł. :shock:
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Zakwitnie. Musi zakwitnąć, choćby po to, abyś nam go pokazała. ;-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A pokażę, pewnie, że pokażę nawet nie będę czekała, aż zakwitnie. Już jak będzie miał troszkę podrośnięte pędziki, to się pochwalę :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

rozgałęzienia to nie pędy. pędy to takie spomiędzy liści. czyli ma 1 pęd i 8 rozgałęzień? . ale i tak pewnie będzie śliczny jak zakwitnie. kilka moich puszcza po 1 lub 2 pędziki spomiędzy liści.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia, jak zwał tak zwał, ważne że będzie kwitło. :lol: Na przyszłość postaram się pamiętać :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
m81
50p
50p
Od: 27 sie 2008, o 12:44

Post »

Ty to jestes szczesciara!
będzie wyglądał bajecznie!!
MoNiKa
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

AGNESS chwal się ile możesz! każdy własny pędzik, odrost, czy inna forma życia, która się pojawia to powod do dumy i szcześcia :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadzam się Karolinko z tą radością. bo ja naprawdę cieszę się jak głupia z każdego minimalnego nawet pędziku lub ROZGAŁĘZIENIA :lol: i z Wami dzielę się swoją radością :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, właśnie jestem po wizycie w Tesco, są w sprzedaży Phal. miniaturki lub średnie . Listki są wielkości 1/4 normalnego storczyka. Cena 19.90. Ja niestety nie kupiłam żadnego, ponieważ u mnie już zostały tylko fioletowe, a ja takich kolorków mam już sporo. Stan bardzo dobry, ładne korzonki.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Na nieszczęście moje nie ma u mnie Tesco,ale może coś wymyślę ,ze pilnie muszę do...Tesco po poduszkę :wink: a pzry okazji moze Coś pzremycę .Dzięki za informacjei prosimy o wiecej takich....A co do pędzików to mnei aż sciska zeby sie pochwalic ,ale NIE! Twarda będę i poczekam az zakwitną i pokażą sie w całej okazalości
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Witaj AGNESS- ależ Ty masz ogromną kolekcję Palaenopsis :shock: i to w różnych kolorach i deseniach, jeden to chyba nawet podobny do moich ostatnich nabytków. Wszystkie też wygladają na bardzo zadbane, ślicznosśi, napatrzeć się nie można.

PESTKA@ pisze:..Watrobe mi zżarło dokładnie.....
To przynajmniej juz wiem od czego ja mam kłopoty z tym organem- przeciez to wcale nie od jedzenia :D
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Śnieżko ani nie od picia :wink: (coca-coli ma sie rozumieć hihi)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śnieżko, dziękuję Ci bardzo w imieniu moich kwiatków :D W tej chwili mam 31 Phal. i obiecałam sobie, że dojdę do 35 i koniec. Już się martwię , bo wszystkie oprócz 1 wypuszczają pędy kwiatowe i nie wiem gdzie je poustawiam. Na razie śpioszki są ściśnięte na 1 parapecie, ale jak zakwitną to trzeba je będzie wyeksponować. Dodatkowy problem,to taki, że ubędzie mi jeden parapet, ponieważ drzwi i okno balkonowe już w poniedziałek będzie wymienione na takie wielkie potrójne przeszklone drzwi. No i o jeden parapet mniej :cry:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja moje obojętnie czy kwitną czy nie kwitną trzymam w jednym, stałym miejscu. nie przestawiam ich np. na stół tylko dlatego, że mają kwiaty. na oknie też je świetnie widać (zrezygnowałam z firanek). ja mam ok. 32-33 Phal. i kilkanaście innych storczyków ale ciągle mam kilka wymarzonych. nie wiem, gdzie je zmieszczę :((((
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”