Moja kwitnąca kolekcja
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny, autentycznie nie mogę oderwać się od okien. Jeden ze storczyków, ten który ma basal keiki( pokazywałam go wcześniej) wcale na niego nie zwracałam uwagi, bo myślałam, że całą swoją siłe skierował na maluszka. Otóż właśnie zobaczyłam, że puszcza 9 pędów kwiatowych. Jeden z łodygi, a pozostałe rozgałęzienia ze śpiących oczek. Jestem w szoku, ciekawe, czy podoła tyle ich wykarmić. Są jeszcze malutkie i nie wiem czy nie pozasychają, ale będzie to dla niego olbrzymi wysiłek. Ale by było cudo gdyby zakwitł. 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na nieszczęście moje nie ma u mnie Tesco,ale może coś wymyślę ,ze pilnie muszę do...Tesco po poduszkę
a pzry okazji moze Coś pzremycę .Dzięki za informacjei prosimy o wiecej takich....A co do pędzików to mnei aż sciska zeby sie pochwalic ,ale NIE! Twarda będę i poczekam az zakwitną i pokażą sie w całej okazalości

- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Witaj AGNESS- ależ Ty masz ogromną kolekcję Palaenopsis
i to w różnych kolorach i deseniach, jeden to chyba nawet podobny do moich ostatnich nabytków. Wszystkie też wygladają na bardzo zadbane, ślicznosśi, napatrzeć się nie można.

To przynajmniej juz wiem od czego ja mam kłopoty z tym organem- przeciez to wcale nie od jedzeniaPESTKA@ pisze:..Watrobe mi zżarło dokładnie.....

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Śnieżko, dziękuję Ci bardzo w imieniu moich kwiatków
W tej chwili mam 31 Phal. i obiecałam sobie, że dojdę do 35 i koniec. Już się martwię , bo wszystkie oprócz 1 wypuszczają pędy kwiatowe i nie wiem gdzie je poustawiam. Na razie śpioszki są ściśnięte na 1 parapecie, ale jak zakwitną to trzeba je będzie wyeksponować. Dodatkowy problem,to taki, że ubędzie mi jeden parapet, ponieważ drzwi i okno balkonowe już w poniedziałek będzie wymienione na takie wielkie potrójne przeszklone drzwi. No i o jeden parapet mniej 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja moje obojętnie czy kwitną czy nie kwitną trzymam w jednym, stałym miejscu. nie przestawiam ich np. na stół tylko dlatego, że mają kwiaty. na oknie też je świetnie widać (zrezygnowałam z firanek). ja mam ok. 32-33 Phal. i kilkanaście innych storczyków ale ciągle mam kilka wymarzonych. nie wiem, gdzie je zmieszczę
(((