Mój skrawek ziemi - Gabriela - część 2
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysiu muszę wrócić do tematu babć
Witaj w klubie Haniu !
Myślę że tutaj jest więcej babć.
Osobiście znam takie "paniusie",że nie pozwalają swoim wnuczkom mówić do siebie babciu tylko po imieniu.Wiesz jak to żałośnie wygląda.Nikomu czas się nie zatrzymał.Jestem realistką aż do bólu i nigdy nie wyparłabym się moich wnuków.Jestem babcią ,która pracuje umysłem i daje jeszcze pracę innym,jeżdżę autem,pływam na kajaku no i prowadzę normalny dom z kiszeniem kapusty włącznie.I tylko ciągle wydaje mi się,że mam tak dużo do zrobienia a tak mało czasu.
Mój M humorystycznie powiada "że gdyby pierwsze randki wyszły to i wnuki byłyby większe"
Przepraszam,że w twoim wątku ale tu zaczęłyśmy ten temat
Witaj w klubie Haniu !
Osobiście znam takie "paniusie",że nie pozwalają swoim wnuczkom mówić do siebie babciu tylko po imieniu.Wiesz jak to żałośnie wygląda.Nikomu czas się nie zatrzymał.Jestem realistką aż do bólu i nigdy nie wyparłabym się moich wnuków.Jestem babcią ,która pracuje umysłem i daje jeszcze pracę innym,jeżdżę autem,pływam na kajaku no i prowadzę normalny dom z kiszeniem kapusty włącznie.I tylko ciągle wydaje mi się,że mam tak dużo do zrobienia a tak mało czasu.
Mój M humorystycznie powiada "że gdyby pierwsze randki wyszły to i wnuki byłyby większe"
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haneczko tutaj jest naprawdę więcej babć ,moje jeszcze małe wnuki ,a już mówią ---babcia to cały czas na forum siedzi i ani pograć nie da ,albo jak dziadek pyta ,kaj jest babcia --no zaś na komputerze siedzi
Swetry to już robiłam w latach komunistycznych ,więc mam to za sobą teraz ogródek i koleżanki -forumki a wnuki jak bym wiedziała że będą szły za babcią to bym dużo wcześniej moimu chłopu dała a nie jak 18 skończyłam 

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Święta prawda, na co to było tak ściskać i żałować ,lepiej było by używać a teraz to się nie chce a to nas nogi bolą, a to ręce i zawsze są jakieś wymówki ,Jak człowiek był młody to takie różne wygibasy w S.... nie były w modzie. A w dzisiejszych czasach chłopiska naoglądają się filmów i pewnie marzą o nocy z rusałką cha,, cha cha

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Julka, tak zazwyczaj jest, że to co najlepsze jest "pod nosem".julka_ pisze:i ja mam takie fajowe babki niedaleko? extra.....może kiedys uda nam się jakieś forumkowe zebrankobyłoby fajnie...
A o spotkanie chyba nie będzie trudno. wystarczą tylko chęci i czas.
Hallo Markus !markussch01 pisze:Hallo Gabrysiu
Pierwsza wizyta.........mialem napisac cos na powaznie ale na tej stronie nie idzie...![]()
![]()
Dziewczat z taka werwa sto lat nie widzialem....![]()
Pozdrawiam Markuis
Witam w moim ogródku.
Dzięki za słowa otuchy, oby nam tej werwy starczyło na długo.

Tak Haniu, to jest żałosne. Ja będę dumna gdy Filipek powie pierwszy raz "baba", i będę wiedziała że mówi to do mnie.Hanka 1 pisze:Gabrysiu muszę wrócić do tematu babć
Witaj w klubie Haniu !
Starszy wnuk mówi mi "oma", niestety mieszka w Niemczech i tak tam mówią. Ale to nic...
Ja znam takie mamy co dzieci mówią do nich po imieniu, To też śmiesznie i głupio brzmi.
Haniu, nie przejmuj się, mój wątek jest otwarty na wszystko i dla wszystkich.
Ech.. Wioletko, te piękności jak mówisz pomału się kończą.violetta pisze:siedzę i siedzę, oglądam i oglądam i nadziwić się nie moge. Tyle piekności, tyle kolorków, piękne rabatki. Ten ostatni liliowiec przepiękny, cudny.

Bogusia, masz rację.bogusia177 pisze:Haneczko tutaj jest naprawdę więcej babć ,moje jeszcze małe wnuki ,a już mówią ---babcia to cały czas na forum siedzi i ani pograć nie da ,albo jak dziadek pyta ,kaj jest babcia --no zaś na komputerze siedziSwetry to już robiłam w latach komunistycznych ,więc mam to za sobą teraz ogródek i koleżanki -forumki a wnuki jak bym wiedziała że będą szły za babcią to bym dużo wcześniej moimu chłopu dała a nie jak 18 skończyłam
Trzeba było używać ale mieć ten rozum co teraz.

Teraz to młodzi wyszkoleni obcykani w tych sprawach, a my ?
Myślało się że jak się pocałuje to zaraz będzie dziecko.
A potem jak już było, to się dziwiło skąd, jak i kiedy to się stało.

Moje córki miały dzieci dopiero po kilku latach po ślubie, a my ?
Najpierw dziecko, potem ślub. I wychodzi na to ży z nas były okropne chachary.
A jeszcze na dodatek smarkaty chłop.

Reniu, a byś Ty wiedziała jaka Bogusia na żywo fajna ?reniazt pisze:Bogusia ty to masz poczucie humoru.
Gdzie się pojawisz, a człowiek przeczyta, to się gęba od ucha do ucha śmieje - pomimo trosk z całego dnia.
A z tym skończeniem 18 to święta prawda - gdyby czasy się wróciły, to umiałybyśmy żyć z korzyścią dla siebie.
No i rozwinął nam się temat seksualny.eukomis pisze:Święta prawda, na co to było tak ściskać i żałować ,lepiej było by używać a teraz to się nie chce a to nas nogi bolą, a to ręce i zawsze są jakieś wymówki ,Jak człowiek był młody to takie różne wygibasy w S.... nie były w modzie. A w dzisiejszych czasach chłopiska naoglądają się filmów i pewnie marzą o nocy z rusałką cha,, cha cha![]()
![]()
![]()

Halinko, masz świętą rację, nogi bolą, ręce bolą a najczęściej głowa.

Z tymi chłopami też prawda, że się naoglądają różnych filmów i potem by to chcieli przenieść do łóżka.
Jak to dobrze że mój M nie zna się na komputerze, bo jeszcze by chciał oglądać te paskudztwa, to by dopiero było

Nie wiem czy bym wytrzymała te "wygibasy" jak piszesz.
Ale podobno wtedy spala się najwięcej kalorii.
- Gabriela
Halinko zgodzę się z Tobą, że ci młodsi mężowie to dobre chłopy.eukomis pisze:Gabi ja mam M 9 lat młodszego to muszę udawać , że jestem jeszcze gibko baba wcale mu nie mówię, że mnie kości bolą tylko biegiem do apteki po "Artresan" na bolące kolana ,bo mi zwieje gdzies do młodszej a szkoda bo dobry mąż.
Ale trzeba ich trzymać krótko

Ja też chyba muszę iść po coś do apteki, bo już zaczyna mnie "łupać"po kościach.
- bogusia177
- Gabriela
Bogusia, mam rozumieć że masz to wypróbowane ?bogusia177 pisze:Dziewczyny na dobre stosunki damsko -męskie ,to najlepiej wziąść grzebak do ziemi i iść popracować do ogródka ,wtedy ćwiczy się się ruchy posuwisto-- zwrotne i nam wszystko ładnie rośnie ----a jak kwitnie
Kasiu, każde stosunki są dobre, a damsko - męskie chyba najlepszekaśka_ pisze:No, no, no ..... ja widzę, że Wy tu zaczynacie tworzyć konkurencyjne forum w temacie stosunków (damsko-męskich). Ale macie rację, wszystkim należy sobie życie uprzyjemniać.

W każdym razie lepsze od stosunków międzynarodowych.
- bogusia177
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gabrysiu - Lilie przepiękne ( zdjęcia też). Zresztą piękny i barwny jest cały Twój ogród i dlatego bardzo lubię do niego po cichutku zaglądać 
Odnośnie dyskusji o babciach...coś ostatnio moje dzieci coraz częściej przebąkują ,że chciałyby ze mnie uczynić babcię ...- jestem nie od tego, tyle że ... czuję się jeszcze całkiem niepełnoletnia ! W myśl hasła: " Każdy ma tyle lat, na ile się czuje"

Odnośnie dyskusji o babciach...coś ostatnio moje dzieci coraz częściej przebąkują ,że chciałyby ze mnie uczynić babcię ...- jestem nie od tego, tyle że ... czuję się jeszcze całkiem niepełnoletnia ! W myśl hasła: " Każdy ma tyle lat, na ile się czuje"