Mój skrawek ziemi - Gabriela - część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabrysiu muszę wrócić do tematu babć
Witaj w klubie Haniu !
Myślę że tutaj jest więcej babć.

Osobiście znam takie "paniusie",że nie pozwalają swoim wnuczkom mówić do siebie babciu tylko po imieniu.Wiesz jak to żałośnie wygląda.Nikomu czas się nie zatrzymał.Jestem realistką aż do bólu i nigdy nie wyparłabym się moich wnuków.Jestem babcią ,która pracuje umysłem i daje jeszcze pracę innym,jeżdżę autem,pływam na kajaku no i prowadzę normalny dom z kiszeniem kapusty włącznie.I tylko ciągle wydaje mi się,że mam tak dużo do zrobienia a tak mało czasu.
Mój M humorystycznie powiada "że gdyby pierwsze randki wyszły to i wnuki byłyby większe"
Przepraszam,że w twoim wątku ale tu zaczęłyśmy ten temat
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

siedzę i siedzę, oglądam i oglądam i nadziwić się nie moge. Tyle piekności, tyle kolorków, piękne rabatki. Ten ostatni liliowiec przepiękny, cudny.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haneczko tutaj jest naprawdę więcej babć ,moje jeszcze małe wnuki ,a już mówią ---babcia to cały czas na forum siedzi i ani pograć nie da ,albo jak dziadek pyta ,kaj jest babcia --no zaś na komputerze siedzi ;:112 Swetry to już robiłam w latach komunistycznych ,więc mam to za sobą teraz ogródek i koleżanki -forumki a wnuki jak bym wiedziała że będą szły za babcią to bym dużo wcześniej moimu chłopu dała a nie jak 18 skończyłam :;230
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Bogusia ty to masz poczucie humoru.
Gdzie się pojawisz, a człowiek przeczyta, to się gęba od ucha do ucha śmieje - pomimo trosk z całego dnia.
A z tym skończeniem 18 to święta prawda - gdyby czasy sie wróciły, to umiałybyśmy żyć z korzyścią dla siebie.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Święta prawda, na co to było tak ściskać i żałować ,lepiej było by używać a teraz to się nie chce a to nas nogi bolą, a to ręce i zawsze są jakieś wymówki ,Jak człowiek był młody to takie różne wygibasy w S.... nie były w modzie. A w dzisiejszych czasach chłopiska naoglądają się filmów i pewnie marzą o nocy z rusałką cha,, cha cha :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

julka_ pisze:i ja mam takie fajowe babki niedaleko? extra.....może kiedys uda nam się jakieś forumkowe zebranko :D byłoby fajnie...
Julka, tak zazwyczaj jest, że to co najlepsze jest "pod nosem".
A o spotkanie chyba nie będzie trudno. wystarczą tylko chęci i czas.

markussch01 pisze:Hallo Gabrysiu

Pierwsza wizyta.........mialem napisac cos na powaznie ale na tej stronie nie idzie... :D :D
Dziewczat z taka werwa sto lat nie widzialem.... :D

Pozdrawiam Markuis
Hallo Markus !
Witam w moim ogródku.
Dzięki za słowa otuchy, oby nam tej werwy starczyło na długo. :wink:

Hanka 1 pisze:Gabrysiu muszę wrócić do tematu babć
Witaj w klubie Haniu !
Myślę że tutaj jest więcej babć.

Osobiście znam takie "paniusie",że nie pozwalają swoim wnuczkom mówić do siebie babciu tylko po imieniu.Wiesz jak to żałośnie wygląda.Nikomu czas się nie zatrzymał.Jestem realistką aż do bólu i nigdy nie wyparłabym się moich wnuków.Jestem babcią ,która pracuje umysłem i daje jeszcze pracę innym,jeżdżę autem,pływam na kajaku no i prowadzę normalny dom z kiszeniem kapusty włącznie.I tylko ciągle wydaje mi się,że mam tak dużo do zrobienia a tak mało czasu.
Mój M humorystycznie powiada "że gdyby pierwsze randki wyszły to i wnuki byłyby większe"
Przepraszam,że w twoim wątku ale tu zaczęłyśmy ten temat
Tak Haniu, to jest żałosne. Ja będę dumna gdy Filipek powie pierwszy raz "baba", i będę wiedziała że mówi to do mnie.
Starszy wnuk mówi mi "oma", niestety mieszka w Niemczech i tak tam mówią. Ale to nic...
Ja znam takie mamy co dzieci mówią do nich po imieniu, To też śmiesznie i głupio brzmi.
Haniu, nie przejmuj się, mój wątek jest otwarty na wszystko i dla wszystkich.

violetta pisze:siedzę i siedzę, oglądam i oglądam i nadziwić się nie moge. Tyle piekności, tyle kolorków, piękne rabatki. Ten ostatni liliowiec przepiękny, cudny.
Ech.. Wioletko, te piękności jak mówisz pomału się kończą. :cry:

bogusia177 pisze:Haneczko tutaj jest naprawdę więcej babć ,moje jeszcze małe wnuki ,a już mówią ---babcia to cały czas na forum siedzi i ani pograć nie da ,albo jak dziadek pyta ,kaj jest babcia --no zaś na komputerze siedzi ;:112 Swetry to już robiłam w latach komunistycznych ,więc mam to za sobą teraz ogródek i koleżanki -forumki a wnuki jak bym wiedziała że będą szły za babcią to bym dużo wcześniej moimu chłopu dała a nie jak 18 skończyłam :;230
Bogusia, masz rację.
Trzeba było używać ale mieć ten rozum co teraz. :;230
Teraz to młodzi wyszkoleni obcykani w tych sprawach, a my ?
Myślało się że jak się pocałuje to zaraz będzie dziecko.
A potem jak już było, to się dziwiło skąd, jak i kiedy to się stało. :;230
Moje córki miały dzieci dopiero po kilku latach po ślubie, a my ?
Najpierw dziecko, potem ślub. I wychodzi na to ży z nas były okropne chachary.
A jeszcze na dodatek smarkaty chłop. :;230 :;230 :;230

reniazt pisze:Bogusia ty to masz poczucie humoru.
Gdzie się pojawisz, a człowiek przeczyta, to się gęba od ucha do ucha śmieje - pomimo trosk z całego dnia.
A z tym skończeniem 18 to święta prawda - gdyby czasy się wróciły, to umiałybyśmy żyć z korzyścią dla siebie.
Reniu, a byś Ty wiedziała jaka Bogusia na żywo fajna ?

eukomis pisze:Święta prawda, na co to było tak ściskać i żałować ,lepiej było by używać a teraz to się nie chce a to nas nogi bolą, a to ręce i zawsze są jakieś wymówki ,Jak człowiek był młody to takie różne wygibasy w S.... nie były w modzie. A w dzisiejszych czasach chłopiska naoglądają się filmów i pewnie marzą o nocy z rusałką cha,, cha cha :lol: :lol: :lol: :lol:
No i rozwinął nam się temat seksualny. :;230
Halinko,
masz świętą rację, nogi bolą, ręce bolą a najczęściej głowa. :;230
Z tymi chłopami też prawda, że się naoglądają różnych filmów i potem by to chcieli przenieść do łóżka.
Jak to dobrze że mój M nie zna się na komputerze, bo jeszcze by chciał oglądać te paskudztwa, to by dopiero było :;230
Nie wiem czy bym wytrzymała te "wygibasy" jak piszesz.
Ale podobno wtedy spala się najwięcej kalorii.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Gabi ja mam M 9 lat młodszego to muszę udawać , że jestem jeszcze gibko baba wcale mu nie mówię, że mnie kości bolą tylko biegiem do apteki po "Artresan" na bolące kolana ,bo mi zwieje gdzies do młodszej a szkoda bo dobry mąż.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

eukomis pisze:Gabi ja mam M 9 lat młodszego to muszę udawać , że jestem jeszcze gibko baba wcale mu nie mówię, że mnie kości bolą tylko biegiem do apteki po "Artresan" na bolące kolana ,bo mi zwieje gdzies do młodszej a szkoda bo dobry mąż.
Halinko zgodzę się z Tobą, że ci młodsi mężowie to dobre chłopy.
Ale trzeba ich trzymać krótko :;230
Ja też chyba muszę iść po coś do apteki, bo już zaczyna mnie "łupać"po kościach.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny na dobre stosunki damsko -męskie ,to najlepiej wziąść grzebak do ziemi i iść popracować do ogródka ,wtedy ćwiczy się się ruchy posuwisto-- zwrotne i nam wszystko ładnie rośnie ----a jak kwitnie
ObrazekObrazek
kaśka_
200p
200p
Od: 16 lip 2008, o 12:36

Post »

No, no, no ..... ja widzę, że Wy tu zaczynacie tworzyć konkurencyjne forum w temacie stosunków (damsko-męskich). Ale macie rację, wszystkim należy sobie życie uprzyjemniać. :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przedstawię teraz moje lilie które kwitną.

Na początek - lilia tygrysia ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilia orientalna.

Obrazek

Obrazek

Lilia trąbkowa, która bardzo mocno pachnie.

Obrazek

Obrazek

I wreszcie lilia, przy której muszę się położyć na ziemi, aby ją powąchać.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bogusia177 pisze:Dziewczyny na dobre stosunki damsko -męskie ,to najlepiej wziąść grzebak do ziemi i iść popracować do ogródka ,wtedy ćwiczy się się ruchy posuwisto-- zwrotne i nam wszystko ładnie rośnie ----a jak kwitnie
Bogusia, mam rozumieć że masz to wypróbowane ?

kaśka_ pisze:No, no, no ..... ja widzę, że Wy tu zaczynacie tworzyć konkurencyjne forum w temacie stosunków (damsko-męskich). Ale macie rację, wszystkim należy sobie życie uprzyjemniać. :D
Kasiu, każde stosunki są dobre, a damsko - męskie chyba najlepsze :;230 :;230 :;230
W każdym razie lepsze od stosunków międzynarodowych.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.Cuda pokazujesz --lilie cudowne,a fotki szok :shock:
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Gabi lilie rewelacja są cudne nawet u mnie pachną. ;:112 ;:112 ;:112
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Gabrysiu - Lilie przepiękne ( zdjęcia też). Zresztą piękny i barwny jest cały Twój ogród i dlatego bardzo lubię do niego po cichutku zaglądać :)
Odnośnie dyskusji o babciach...coś ostatnio moje dzieci coraz częściej przebąkują ,że chciałyby ze mnie uczynić babcię ...- jestem nie od tego, tyle że ... czuję się jeszcze całkiem niepełnoletnia ! W myśl hasła: " Każdy ma tyle lat, na ile się czuje" :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”