Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Cię Tadeuszu :-). Wpadam do Twojego pięknego i zadbanego ogrodu każdego dnia z wielką ciekawością. Z przyjemnością czytam wszystkie wpisy i oglądam Twoje zdjęcia. Dowiaduję się też ciekawych rzeczy takich jak np. urywanie kwiatów kielichowca aby przedłużyć mu kwitnienie. Do tej pory tego nie wiedziałam :oops: .
Pozdrawiam Cię i dalej będę śledziła po cichutku Twój sympatyczny wątek.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Witam ponownie ;:22 A to co się porobiło :?: Pisałam pisałam i mój tekst znikł nie wiem - może Modzia obraziłam jak tak to bardzo przepraszam. :!: :!: :!: Cz tu nie można pisać to co sie myśli :?: POzdrawiam :!: :!: ;:114
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ERAZMIE- z pracą , to poza ogrodem innej nie wykonuję, rzeczywiście na 43 arach takiego ogrodu, zwłaszcza latem nie można się nudzić.

Wiolu, nasturcji , nie siałem tego roku, wyrosła sama, jest zbyt ładna by ją usuwać, nie robiE im żadnych kratek, płożą się po ziemi.

ZYTO- nie wiem co Ci się stało, jeżeli swoim tekstem nikogo nie obrażałaś lub znieważałaś to nikt Twojego wpisu by nie usuwał.

A teraz trochę efektów dzisiejszych poszukiwań:

Ja szklarni znalazłem kilka pomidorów o niezielonym ubarwieniu( zaręczam że nie jest to sprawka mojego wnuka, ostatnio nie było go z farbkami na ogrodzie) Obrazek Obrazek

W tym czasie moja pani za płotem w lesie znalazła trochę jagódek. Obrazek Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na niedzielny, poranny spacerek dookoła stawu;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:77 Tadeusz - dokanałam szczegółowej inspekcii w Twoim Ogrodzie , zapytałam o Kielichowca bo wąchałam i wąchałam no i nici z tego - NIEROZPOZNAŁAM u siebie tego krzewu...ha, ha :!: No i pozdrowiłam WAS i Modernizatorów a szczególnie MOJĄ Naleweczkę pytając o te Twoje 10 km w koszeniu nie "omieszkając" ( dodać zartobliwie km kwadratowe Ha, ha :!: ) ...i te KWADRATY MU się widocznie nie podobały... cóż począć :?: Zobaczyłam JAGODY - czy już sezon u Was się zaczyna :?: POZDRAWIAM CIEPLUTKO tylko WAS - ZYTA ;:114 PA :!:
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Witaj !Oj narobiłeś mi apetytu na pierogi z jagodami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Zuziu,a pączki na parze z jagodami jadłaś.Oj narobiłam się tego przez cały sezon jak dzieci były małe.A propos jagód,u nas zielone jeszcze.Spacerek dookoła stawu przyjemny.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam:)
Dziekuje za odpowiedz dot. nasturcji, tak wiec moje tez beda sie plozyc po ziemii.

Milo zaczac dzien od spaceru w takim pieknym ogrodzie :), posiedziec nad stawem i zjesc garsc swiezutkich jagodek prosto z lasu....Sama radosc!
Pozdrawiam serdecznie!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

hal1959 pisze:Zuziu,a pączki na parze z jagodami jadłaś.Oj narobiłam się tego przez cały sezon jak dzieci były małe.A propos jagód,u nas zielone jeszcze.Spacerek dookoła stawu przyjemny.
A o przepis można poprosić?

Tadeuszu nei gniewaj się, że ja tu prywate urządzam, ale sam pokazałeś borówki i wszystkim ślinka leci...

Ranczo odwiedzam, podpatruję. Nie odzywam się, bo coż mogę mówić... za każdym razem: "ale cudnie" (?????)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Zeby Tadeuszowi nie przeszkadzać to odpowiem Ci u Ciebie,tylko póżniej,bo i tak dzisiaj z czasem przecholowałam,zasiedziałam się!!!Pozdrawiam .Halina
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTO- sezon na czarną jagodę u nas trwa-wystarczy przejechać trasę Biłgoraj- Frampol, pełno osób sprzedających jagody,

ZUZIU- pierogi z jagodami to my będziemy jeść, a czy Ty to nie wiem, z tego co wiem koło Parczewa też nie brak lasów, jak Ci się nie chce zbierać, zapraszam do nas, jagody rosną za płotem i nie zabraknie dla Ciebie,

HALINKO- pączków na parze z jagodami to i ja nie jadłem,

WIOLU- dziękuję za kolejne odwiedziny w naszym ogrodzie,ciekawy jestem czy w Irlandii można zbierać jagody,

IZO- ja też bym chciał przepis chociaż w temacie" Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród.", może moja pani by mi te pączki zrobiła, bo ja nawet gotując wodę mogę ją przypalić, nie mówiąc i czym innym, dziękuję za spacer po moim ogrodzie.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na Wasze ręce składam skargę na moich współmieszkańców - ptaki, że po śniadaniu po sobie nie sprzątają. Codziennie rano muszę po nich sprzątać bo bałagan robią ,co widać na zdjęciach.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Róże pnące w wielu ujęciach; Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj z Różyczkami to weselej - ja je uwielbiam. ;:167 Ciągle masz lokakorów na posiłki... i ja też już mogę się pochwalić swoimi lokatorami - ale stałymi...no właśnie moje 15 kurek nauczyło się skakać przez płot i "zżerają" mi truskawki. Mam połowę rządków mniej od Ciebie... a zebrałam wszystkiego razem z 10 litry, i się niezanosi na więcej bo się kończy sezon trus. ;:98 u nas. Nic nie zrobiłam jeszcze z tych owoców więc dam zarobić plantatorom owoców miękkich...no właśnie.... :) Aaaa Jagódki to - mniam, mniam, slinka leci... w tym sezonie jaka jest cena za słiok Jagód :?: . ...Co roku je kupujęmy - bo niepotrafimy zbierać w lesie . Nienapisałeś kto Ci (na tego...B)niesprząta po sniadaniu, ja myślę że chodzi o ptaki - tak ? Dobrze że pokazałeś Swoje "garaże" pod winogronami bo to mi się podobało .Każdy zakątek u Ciebie ma swoję przeznaczenie. Zapraszam Was z rewizytą do moich skromnych włości. Czekam i pozdrawiam cieplutko i do miłego - Zyta. ;:114 Obrazek PA :!: :!:
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Dzięki za zaproszenie,u nas już się też zaczynaja,ale komary niemiłosiernie tną i nie mam na nich lekarstwa.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”