Mój ogród - Józef cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Post »

Józefie jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich roślin zwłaszcza tych doniczkowych. Zawsze podziwiam pasjonatów tymi roślinami, bo sam do tej pory marnie mi idzie aby zachować przy życiu te rośliny a zwłaszcza paprocie. Przez zaganianie, zawsze coś zepsuję. Albo zapomnę podlać i przesuszę, albo przedorze z wodą i paproć już załatwiona. Obecnie wszystkie paprocie utraciłem, pozostały tylko roślinki najsilniejsze, które wytrzymują moją "opiekę".

Te Twoje to naprawdę robią wrażenie ;:111 ;:111 ;:111
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Anya pisze:Józefie masz bardzo piękne liliowce, a ten brzoskwiniowy z falbanką na płatkach to po prostu ;:92
Coś wspaniałego!
Gratuluje ślicznego nabytku, niebieściutkiej wandy ;:54
Niech Ci rośnie zdrowo, chętnie kwitnie i cieszy oczy jak najdłużej. Korzonki ma całkiem, całkiem... Phalaenopsisy też ładniutkie, szczególnie ten w kropeczki :P
Aniu..Vandę kupiłem w niedzielę na giełdzie w Tychach za 100 zł a w poniedziałek znalazłem u nas prawie taką samą za 75 zł.Jest jeszcze druga w kolorze oliwkowym w brązowe kropki..omijam kwiaciarnię z daleka bo już chyba wyczerpałem limit wydatków..ale kusi!!!!!!a na giełdzie miałem dylemat..po raz pierwszy widziałem na żywo kwiat nietoperz..coś pięknego!!też stówa..ale doszedłem do wniosku że z Vandą chyba sobie poradzę natomiast tamten ?ale kwiat przepiękny...
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Miiriam pisze:Dziękuję serdecznie
Jak pięknie z tymi paprociami wiszącymi :)
A masz może paproć o nazwie " maczo" ( nie wiem jak to się pisze, ale kiedy dziś pytałam o taką paproć z długimi pędami i królewską. To sprzedawczyni zaproponowała mi właśnie tą. Ma takie szerokie liście i podobno będą długie. Mogłabym kupić i podzielić na połowę. Dla Ciebie jedną.
Albo jakąś inną, której nie masz, a chciałbyś mieć. Może chociaż w ten sposób troszkę ci sie odwdzięczę:)
Miiriam ..czy to nie ta z prawej strony na fotce?ona ma właśnie bardzo szerokie i bardzo długie liście..u mnie jest od niedawna ale teraz puszcza właśnie takie..szerokie z dużym pastorałem na końcu..
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Józefie masz przecudne to liliowce.
Z nasionek, które otrzymałam przyjęły się dwa dziewięćsiły bezłodygowe. Bardzo się cieszę -teraz chodzę chucham i dmucham żeby tylko rosły. Pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

to jeszcze moje dwie roślinki doniczkowe..wilczomlecz i dracena..
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elizabetka pisze:Józefie masz przecudne to liliowce.
Z nasionek, które otrzymałam przyjęły się dwa dziewięćsiły bezłodygowe. Bardzo się cieszę -teraz chodzę chucham i dmucham żeby tylko rosły. Pozdrawiam. :D
cieszę się że coś Ci wzeszło..a liliowce mam jeszcze dwa ale trzeba poczekać na lepszą pogodę bo ten deszcz bardzo je niszczy..może jednak lato zawita do tej krainy deszczowców..
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Też mam taką nadzieję. Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

NO TO JAK JA CI SIĘ ODWDZIĘCZĘ :( :(
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Józefie hodujesz i piszesz o tak egzotycznych dla mnie (chyba nie tylko dla mnie) roślinach, że chyba powinnam prosić przy każdej nazwie o odnośnik, która to roślina.
Zwiedzam Twój ogród, i dom jak jakąś oranżerię, jesteś wspaniałym roślinomaniakiem. :D
justi28
200p
200p
Od: 19 mar 2007, o 17:52

Post »

Józefie zwracam się do Ciebie ponieważ masz tak piękne lilie i na pewno jesteś znawcą ich hodowli. Kupiłam ostatnio w markecie po przecenie 10 cebulek lilii. Były w wiórach po wyjęciu były trochę zaparzone ale dałam je do kaptanu i posadziłam tydzień temu.
Jak myślisz będzie coś z nich? Może chociaż cebule podrosną? Czy marna nadzieja i moje zachody?
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

lila31 pisze:Józefie hodujesz i piszesz o tak egzotycznych dla mnie (chyba nie tylko dla mnie) roślinach, że chyba powinnam prosić przy każdej nazwie o odnośnik, która to roślina.
Zwiedzam Twój ogród, i dom jak jakąś oranżerię, jesteś wspaniałym roślinomaniakiem. :D
Lilu..kwiat nietoperz ..to przepiękna roślina..na allegro sprzedają nasiona ..czasem sadzonki..ale też dopiero teraz widziałem go jako kwitnący okaz..naprawdę cudo!!!myślę że "dorobić się" takiego z nasion byłoby trudno..chyba lepiej kupić taki już kwitnący..potrzebuje dużo wilgoci (podobno)..moje orchidarium jest już za małe zeby zmieścić tak duży egzemplarz..o większym pomyślę dopiero jesienią...
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

justi28 pisze:Józefie zwracam się do Ciebie ponieważ masz tak piękne lilie i na pewno jesteś znawcą ich hodowli. Kupiłam ostatnio w markecie po przecenie 10 cebulek lilii. Były w wiórach po wyjęciu były trochę zaparzone ale dałam je do kaptanu i posadziłam tydzień temu.
Jak myślisz będzie coś z nich? Może chociaż cebule podrosną? Czy marna nadzieja i moje zachody?
Justi..Ty się do mnie nie zwracaj tylko do mnie podjedź..to tylko 20 km..a w ogóle to peszy mnie jak ktoś zwraca się do mnie jako do eksperta..ot sadzę i ma rosnąć..a z lilii na pewno coś będzie..one są bardzo ambitne...
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

a to moja kępa rosplenicy japońskiej..jeszcze nie ma pióropusza..ale będzie miała bo rośnie bardzo ładnie.. Obrazek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ech..................... C U D O W N I E
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
justi28
200p
200p
Od: 19 mar 2007, o 17:52

Post »

Obiecuję, że na pewno Cię odwiedzę :lol: Dziękuję za radę, już je wsadziłam i główeczki pokazują ;:114
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”