Wiejski ogród - kamixsa
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
Witajcie dziewczyny Giguś ,Wiola ,Hal,Nalewko,Lisko,Iwo,Bożenko,Ewo
Co do szczawika sadzę po kilka sztuk bardzo szybko się rozrasta ,sadzę w półcieniu nie wymaga częstego podlewania ,w słońcu słabiej rośnie .Szczawiki można schować tak jak rosły w doniczce lub wykopać przechowywać tak jak begonie ,zasypać trocinami lub piaskiem i zapomnieć do wiosny ,nie trzeba podlewać ,
Pani jeżowa mieszka w ogrodzie i wyjada różne robactwa ,wieczorem przychodzi do psiej miski i wyjada resztki .W zeszłym roku miała trzy młode jeżyki ,dokarmiałam je mlekiem ,żałuję że nie zrobiłam zdjęcia .
Gipsówkę próbowałam rozsadzić ale moja ma jeden palowy korzeń i bałam się aby nie zniszczyć jest potężna .
Kana jest wieloletnia pod warunkiem że ją się wykopie na jesień i przechowa pomieszczeniu do wiosny
ale się rozpisałam
Kany jak się wcześnie wysadzi to całe lato kwitną nieustannie tylko je zasilam nawozem
Hal co to jest rozwar

Co do szczawika sadzę po kilka sztuk bardzo szybko się rozrasta ,sadzę w półcieniu nie wymaga częstego podlewania ,w słońcu słabiej rośnie .Szczawiki można schować tak jak rosły w doniczce lub wykopać przechowywać tak jak begonie ,zasypać trocinami lub piaskiem i zapomnieć do wiosny ,nie trzeba podlewać ,
Pani jeżowa mieszka w ogrodzie i wyjada różne robactwa ,wieczorem przychodzi do psiej miski i wyjada resztki .W zeszłym roku miała trzy młode jeżyki ,dokarmiałam je mlekiem ,żałuję że nie zrobiłam zdjęcia .
Gipsówkę próbowałam rozsadzić ale moja ma jeden palowy korzeń i bałam się aby nie zniszczyć jest potężna .
Kana jest wieloletnia pod warunkiem że ją się wykopie na jesień i przechowa pomieszczeniu do wiosny
ale się rozpisałam

Kany jak się wcześnie wysadzi to całe lato kwitną nieustannie tylko je zasilam nawozem
Hal co to jest rozwar

Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
To wieloletnia roślina ale trzeba na zimę wykopywać.hal1959 pisze:No własnie,kiedy powinna kwitnąć kanna?Kupiłam pierwszy raz,nawet sporą,ale gdzie jej do kwitnieniaCzy to wieloletnie cudo?
Moja dopiero liście rozchyla

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Dziękuję za rozpoznanie tych dzwonków
kupiłam je w niedzielę na wystawie ,ten niebieski miał być też z podwójnymi płatkami
jeszcze kupiłam inne byliny jak zakwitną to pokażę .
Jak to wykopać i co z tym zrobić ,mówili że to bylina ,jak zakwitnie więcej kwiatków to zrobię zdjęcie

Jak to wykopać i co z tym zrobić ,mówili że to bylina ,jak zakwitnie więcej kwiatków to zrobię zdjęcie
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
Zobacz Krysiu tu: http://www.swiatkwiatow.pl/paciorecznik ... id401.htmlkamixsa pisze: Jak to wykopać i co z tym zrobić ,mówili że to bylina ,jak zakwitnie więcej kwiatków to zrobię zdjęcie
z uśmiechami Iza
u liski
u liski