anabuko1 U mnie zawsze jako pierwsze zaczynają te lilie azjatyckie ozdobne. Wczorajsze burze i deszcze do dzisiejszego rana scięły mi ostróżki niestety chociaż miały podpórki; ale one dopiero 1-szy rok u mnie więc jeszcze słabe.
zdanuta Tak to penstemony. Te lilijki to zawsze 1-sze zaczynaja sezon. Też jeszcze czekam na drzewiaste.
korzo_m Mam nadzieje że u ciebie też sporo napadało z góry tak jak i u mnie. To był długo oczekiwany deszcz bo wszystkie burze były do tej pory suche. Dorotko ja nie będę likwidować dzikości bo to ponad moje możliwości czasowe, fizyczne i finansowe. Może kiedyś następne pokolenie to zrobi. Jakis czas walczyłam z ta dzikością ale to jest po prostu wykańczające u mnie bo rodzina nie jest w stanie pomagać więcej niż dorywczo. Kiedys mnie to ogromnie stresowało że taki wysiłek wkładam a po 3 dniach jest to samo a przecież nie o to chodzi. Teraz jest tylko kosiarka k/domu a reszta wydzierżawiona. Ja sie bawie dla przyjemności poznania nowych roślin i testowania oraz posiadanie własnych warzyw i to mnie bardzo satysfakcjonuje.
Więcej wysiłku po ludzku mówiąc nie jestem w stanie włożyć. I cieszę się że odpadł mi cały ten stres i ogromny wysiłek fizyczny a zyskałam radość z kwiatów i małą satysfakcję oraz wspaniały relaks oraz mieszkanie w naturze. A szczególnie w te upały

A dzikość mi nie przeszkadza bo bardzo ją lubię a szczególnie kwiaty i zioła.
Zdjęcia będą póżniej bo fotosik ciągle mi mówi że ma błąd wewnętrzny.