Hosta foto rok 2008
Whirlwind tylko pierwsze dwa,trzy lata rośnie tak sobie. Potem szybko, z każdym rokiem jakby szybciej. Przynajmniej tak ją u siebie obserwuję . To silna, twarda i mocna hosta. Nie obserwuję też ślimaków. Moja w ubiegłym roku dzielona silnie, ma teraz tak dużo odrostów jak nigdy.
Dust - jest większa i rośnie szybciej.
Mam kilka pomutowanych "łyrłyndów", są w ciapki. Ciekaw jestem jakie będą w tym roku.
Independence, chyba nieco przereklamowana, wprawdzie ma ciapki na białym marginesie, ale żeby to ujrzeć trzeba dziób blisko przyłożyć, z pewnej odległości wygląda jak Fire and Ice...
Może to kwestia gustu, wolę jednak hosty wielkie o pięknym rysunku nerwów, lub chropowatej strukturze.
Golden tiara to stara poczciwa odmiana, ma piękny i zgrabny pokrój.
Dla mnie to podstawa w kolekcji. Toż nie na próżno klasyka. Kwitnie lawendowo, raczej ciemno, gęsto i obficie. Jeśli chodzi jednak o obfitość kwitnienia to jeszcze mocniej kwitnie Blue cadet, oczywiście przy odrobinie słońca.Lekko różowawe kwiaty mają Patriot, Fire and Ice, Twilight, a z tych co posiadam to chyba najbardziej mała Marqiuz.
Dust - jest większa i rośnie szybciej.
Mam kilka pomutowanych "łyrłyndów", są w ciapki. Ciekaw jestem jakie będą w tym roku.
Independence, chyba nieco przereklamowana, wprawdzie ma ciapki na białym marginesie, ale żeby to ujrzeć trzeba dziób blisko przyłożyć, z pewnej odległości wygląda jak Fire and Ice...
Może to kwestia gustu, wolę jednak hosty wielkie o pięknym rysunku nerwów, lub chropowatej strukturze.
Golden tiara to stara poczciwa odmiana, ma piękny i zgrabny pokrój.
Dla mnie to podstawa w kolekcji. Toż nie na próżno klasyka. Kwitnie lawendowo, raczej ciemno, gęsto i obficie. Jeśli chodzi jednak o obfitość kwitnienia to jeszcze mocniej kwitnie Blue cadet, oczywiście przy odrobinie słońca.Lekko różowawe kwiaty mają Patriot, Fire and Ice, Twilight, a z tych co posiadam to chyba najbardziej mała Marqiuz.
Nie, choć ogólnie olbrzymy rosną raczej wolno, to Blue Angel do takich nie należy. Twoja widać młodziutka, rozcmucha się
Z wiekiem coraz bardziej niebieska i bardzo dobrze trzyma kolor , ma ładne kwiaty.
przez trzy lata jakaś taka niewyględna....ale potem idzie jak burza:) Moja ma 8 lat i ok. 40 odrostów. Liście największe to 36/30 cm

Z wiekiem coraz bardziej niebieska i bardzo dobrze trzyma kolor , ma ładne kwiaty.
przez trzy lata jakaś taka niewyględna....ale potem idzie jak burza:) Moja ma 8 lat i ok. 40 odrostów. Liście największe to 36/30 cm

Ja też, widocznie hurtem wysłano
Do Grażyny
największe,łatwo dostępne to:
Blue Angel, Gray Cole, Krossa regal, Regal Splendor, Green Acres, Grand Master, Elegans (ale trzeba czekać), Big Mama, Blue Umbrellas, Lilac Giant, Sum and Substance, Lady Isobel Barnett
i trudniej dostępne
Big John, Mr Big,Key West, Colossal, montana Macrophylla i ponoć największa na świecie Empress Wu
...niech sie jeszcze komuś przypomni

Do Grażyny
największe,łatwo dostępne to:
Blue Angel, Gray Cole, Krossa regal, Regal Splendor, Green Acres, Grand Master, Elegans (ale trzeba czekać), Big Mama, Blue Umbrellas, Lilac Giant, Sum and Substance, Lady Isobel Barnett
i trudniej dostępne
Big John, Mr Big,Key West, Colossal, montana Macrophylla i ponoć największa na świecie Empress Wu
...niech sie jeszcze komuś przypomni
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Potwierdzam.Pidżama pisze:Obawiam się, że to działa na zasadzie lawiny... u mnie tak było, i jest, i narastaśnieżka pisze:Aż tak bym nie szalała, na razie wystarczy mi to co jest w moim zasięgu, może z czasem ....
Jako dowód tegoroczne nabytki...

June,Touch Of Class a w doniczkach (jeszcze) Patriot i Lady Guinevere
Lady Guinevere jest w rzeczywistości piękniejsza niż na zdjęciach w necie, czytałam wcześniej, że kupiłeś ją w OBI, prosze napisz jaki to producent?raistand pisze:Potwierdzam.Pidżama pisze:Obawiam się, że to działa na zasadzie lawiny... u mnie tak było, i jest, i narastaśnieżka pisze:Aż tak bym nie szalała, na razie wystarczy mi to co jest w moim zasięgu, może z czasem ....
Jako dowód tegoroczne nabytki...
![]()
![]()
June,Touch Of Class a w doniczkach (jeszcze) Patriot i Lady Guinevere
Beata