Kwiecień jak to przysłowie mówi plecień poprzeplata trochę zimy ,trochę lata, właśnie zima wróciła w poprzedni m tygodniu i nawet śnieżek we czwartek rano mnie przywitał jak koło szóstej wychodziłam z domu, w piątek i sobotę pogoda paskudna zimno, na przemian deszcz i śnieg, dzisiaj jest trochę cieplej i nawet słonko się pokazało

Bardzo mnie cieszy Ciemiernik, który coraz więcej kwiatów pokazuje jaki on jest uroczy

Zbyszku dziękuję

Aniu anabuko1 sama nie wiedziałam jak się nazywa ta roślinka, ale Paweł znawca

Małgosiu Pepsi bo Piwonie trzeba sadzić płytko i dać im porządnego papu do dołka pod korzenie, oczywiście wydaje mi się,że ważna jest też sama sadzonka, ilość oczek, ja sadzę je od 2015r więc są to młode sadzonki, tylko dwa rodzaje mam starsze, które dostałam kłącza od chrzestnej matki, jak likwidowała u siebie na działce, lubią słoneczko, chociaż nie takie mocne południowe, bo pali im liście, tak się stało u mnie w tamtym roku, bo mam posadzone również na pełnym słońcu. Rabatka cienista jest w trakcie tworzenia i mało co na niej widać bo hosty czekają na cieplejsze dni, na razie tylko malutkie kiełki wystawiły. Fajnie masz z tą białą Serduszką, ja kupiłam jej sadzonkę ona mi się tak podoba

Karolinko Krokusy kupowałam w marketach i podaję nazwy z opakowań, myślę że tak się nazywają

Aniu Annes 77 dziękuję za miłe słowa

Jadziu te Narcyzy to jeszcze babcia mojego męża sadziła, w tamtym roku były marniejsze w tym pięknie obrodziły, mam jeszcze takie nowsze odmiany kupione w marketach, one dopiero będą zaczynały swój pokaz jestem ciekawa, czy będą tak wyglądać jak na obrazkach

A teraz zapraszam na parę dzisiejszych zdjęć;
Narcyz Replete

Niezapominajka

Tulipanki jeszcze nie kwitną ale pąki tu i ówdzie się pokazują

Piwonia Coral Charm, przed nią rośnie Shirley Temple jaka różnica

Tarczownica chyba będzie kwitła

Ciemierniki

niestety Hiacynty nie chcą się u mnie zadomowić, jeden się ostał taki mizerota

Bez Eiffel

Hortensja Sunday fraise

Epimedium

Ma być lilak Krasavitsa Moskvy zobaczymy