Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- acomitamkurde
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 29 mar 2008, o 16:25
- Storczykowa

- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Monisiu znalazłam taką ogólną zasadę że gdy chcemy zachęcić do kwitnienia paphiopedilum z gładkimi zielonymi liśćmi trzeba im zrobić różnice temperatur dzień/noc (jak u falenopsisów). Tylko nie wiem czy to się sprawdzi, jeszcze nie próbowałam 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa

- Storczykowa

Duśka, ja nie pisałam egzaminów, ja byłam po tej "drugiej stronie" (niezbyt wdzięczne i bardzo stresujące zajęcie).
Moja cambria przekwita
Jeden pęd kwiatowy już prawie usechł i zastanawiam się czy nie trzeba jej może przesadzić, może coś złego dzieje się z podłożem. Falenopsisy za to szaleją: i kwitną, i wypuszczają listki oraz korzonki. Rozsadzony zygopetalum wypuścił listek czyli rozsadzeniem nie zaszkodziłam mu
. Jutro wrzucę zdjęcia. :P
Moja cambria przekwita
Dorotko - sabotek przecudowny .. ach, moge tak na nie patrzeć bez końca. A w sumie, zgodnie z ostatnio panującą tradycją u mnie, powinnam zakupić sobie coś nowego - tak "ku pokrzepieniu serc" ;)
Kolejny pedagog na forum .. ja, jak dobrze będzie to tez nim zostanę za ponad 2 lata ;) .... wiele wody w rzekach upłynie do tego czasu ;), najważniejsze, że cel jest postawiony ;)
Kolejny pedagog na forum .. ja, jak dobrze będzie to tez nim zostanę za ponad 2 lata ;) .... wiele wody w rzekach upłynie do tego czasu ;), najważniejsze, że cel jest postawiony ;)
Oj, Lucynko, to ja po tym stresie ku pokrzepieniu powinnam zakupić ciężarówkę zieleni
Wybrałaś piękny, satysfakcjonujący, ale bardzo ciężki (w dzisiejszych czasach) zawód - wiem, co piszę, bo pracuję w nim już 20 lat. Przypominam sobie, że studiujesz pedagogikę wczesnoszkolną - tam dzieci są przeurocze, ich Pani to dla nich świętość.
Wybrałaś piękny, satysfakcjonujący, ale bardzo ciężki (w dzisiejszych czasach) zawód - wiem, co piszę, bo pracuję w nim już 20 lat. Przypominam sobie, że studiujesz pedagogikę wczesnoszkolną - tam dzieci są przeurocze, ich Pani to dla nich świętość.