Moje, moje - Mania

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mania
500p
500p
Od: 18 lut 2008, o 22:35

Post »

Dwa ujęcia zbiorcze:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale piękne opuncje!
Chciałabym, by moje tak urosły!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p
Od: 27 cze 2009, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maniu,to bardzo się cieszę, to jak nas teraz obfocisz to nam w pięty pójdzie ;:113 ;:112
Awatar użytkownika
Mania
500p
500p

Post »

Kamilo, urosną, urosną....jak moje przeżyły - to i Twoje dadzą czadu. Nawet moje monstrum w końcu ruszyło
Obrazek
Awatar użytkownika
Mania
500p
500p

Post »

bibi56 pisze:Maniu,to bardzo się cieszę, to jak nas teraz obfocisz to nam w pięty pójdzie ;:113 ;:112
Ha, pożyjemy - zobaczymy :D
pozdrawiam zaglądających
Awatar użytkownika
Mania
500p
500p

Post »

Aaaa, i jeszcze lofinda, wszak przebarwiona od słońca, ale zaczyna w końcu poszerzanie swego bytu na moim balkonie

Obrazek
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maniu- monstrum jest równie piękne! Ja moje pierwszy raz wystawiłam na balkon i już widzę, że będę tak robić co roku, bardzo im to służy. Jedna z opuncji kwitła zeszłego lata, może za rok to powtórzy?
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Czy to jest Opuntia tuna monstruosa? Bardzo podobna do mojej, w jakim czasie osiągnęła takie gabaryty? Bo ja moją mam 2 miesiące i widzę po niej że rośnie jak szalona :shock: aż się boję co będzie za kilka miesięcy :wink: :lol:
Ale Twoja to piękny okaz, bardzo mi się podoba ;:8
A powiedz Maniu kwitła Ci już w ogóle?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mania
500p
500p

Post »

No u mnie jeszcze do kwitnienia pewnie daleka droga - ale po wiosennych problemach - w końcu widać, że żyją :)
Jakoś tak po zimowaniu opuncje mocno mi zmarniały, ale widać, że kilka tygodni w ostrym, pd słońcu (od rana do wieczora grzeje mi prosto w balkon) i właścicielce powrócił uśmiech na twarzy.
Sie okazuje, że nawet zalanie im nie przeszkodziło :D
Awatar użytkownika
Mania
500p
500p

Post »

bibi56 pisze:Czy to jest Opuntia tuna monstruosa? Bardzo podobna do mojej, w jakim czasie osiągnęła takie gabaryty? Bo ja moją mam 2 miesiące i widzę po niej że rośnie jak szalona :shock: aż się boję co będzie za kilka miesięcy :wink: :lol:
Ale Twoja to piękny okaz, bardzo mi się podoba ;:8
A powiedz Maniu kwitła Ci już w ogóle?
Dzięki.
Gdzieś na pocz. mojego wątku ją pokazałam - prawie się od tamtego czasu nie urosła - aż do teraz. Może mam jakiś okaz wolnorosnący, hihihi. Całe poprzednie lato stała na słoneczku i NIC. Teraz jej się dopiero "wzięło".

A żadna opuncja do tej pory nawet czegoś na podobieństwo kwiatka nie wydała - tylko nowe przyrosty, co skądinąd mi w ogóle nie przeszkadza ;)
magi
500p
500p
Od: 30 maja 2009, o 23:15

Post »

ojej jakie cudne opuncje :shock: :shock:
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Właśnie! zwłaszcza ta opuncja w ciekawy sposób się rozrasta, u niej brak kwiatka absolutnie nie przeszkadza. Nie dziwię się, że uśmiech na twarz powrócił, życzę Ci żeby Ci Twoi podopieczni Maniu dawali jak najwięcej powodów do radości :D No i oczywiście nie zapominaj o nas i dziel się swoją radością :wink:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maniu- moje kaktusy na balkonie w czerwcu mocno były podlewane przez deszcz. Już miałam je zabrać do domu, gdy nadeszły dni bez deszczu.Widać, że podlewanie również moim kaktuskom, jak Twoim, nie zaszkodziło.
W zeszłym tygodniu przeszła u nas nawałnica, drzewa połamane, dachy porwane, a moje kaktusy nic- jakby je to ominęło (a mnie wtedy w domu nie było). Rosną sobie spokojnie na wschodnim balkonie, tylko od mocnego porannego słońca czerwonawe się zrobiły.
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Mania
500p
500p

Post »

Też je bardzo lubię - no może poza glochidami unoszącymi się praktycznie wszędzie...ale coś za coś ;)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mania
500p
500p

Post »

Coś będzie kwitło:
echino - pomimo tego, ze niestety mechanicznie oderwałam największy z pąków kwiatowych
i stapelia - po raz pierwszy (dostałam ją w prezencie od Forumowiczki zeszłego roku - na chybił-trafił) :) takie prezenty są najlepsze.....pozdrawiam
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”