Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinko nie mogę się nadziwić jak u ciebie się wszystko rozrosło. ;:oj
W tempie błyskawicznym wręcz. Ty tylko chodzisz , pielęgnujesz i dopieszczasz swój ogród. Skąd bierzesz siły i czas na to?
Ja to z zaległości wątkowych nie mogę wyjść. Nie wspomnę ,że u siebie też by przydało się coś wpisać..... ;:224 Dużo zdrówka dla eMa.
A ty jak Dorota Szelągowska. Gładzie i te sprawy.....Brawo. ;:138
Dużo ;:3 na weekend wam życzę. :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, mam nadzieję, że weekend upływa Ci spokojnie. ;:108
U mnie dopiero dzisiaj i to przed kilkoma minutami spadł deszcz. ;:131 Właściwie to była ulewa. ;:202
Ufam też, że M już dochodzi do chodzenia bez pomocników. ;:218 Trzymam kciuki. :lol:
Spokojnego wieczoru i nocy życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko niespożyta dziewczyno!
Czytam, czytam i faktycznie jeszcze rok temu ogród był w początkowej fazie ;:oj Dużo sadziłaś ale miejsca pustego było pełno, a teraz rośliny wzajemnie się zaduszają, a Ty lada moment będzie dzielić rozrośnięte kępy na nową część...a co potem ;:306 Teraz jeszcze czytam o zdolnościach remontowych! brawo! Tobie sił, a M zdrowia! Pozdrawiam ;:168
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Ewelinko pięknie prezentuje się Twój ogród :) Lawenda z różami walczy o przetrwanie :D
U mnie bukietówki dopiero są w fazie pąków.
Miłej niedzieli :wit
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Mam nadzieję, że ogrody macie podlane . U mnie wczoraj po południu solidnie podlało ogród ;:333 . Jakiś czas temu mój Małżonek obiecał, że powiezie sąsiadów na wesele. Z racji tego, że eM jest kontuzjowany to ja musiałam być wczoraj kierowcą i zawieźć sąsiadów na wesele a w nocy ich odebrać. Trochę rozwaliło mi to dzień i wiele nie zrobiłam ;:131 . Na szczęście dla mnie nie musiałam babrać się w białym pyle bo mojemu eMowi przyszedł z pomocą kolega i razem ścierali ściany w spiżarce . A już myślałam, że to będzie moje dzieło ;:306 . Jutro malowanie i położenie paneli ;:65 . Myślę, że spokojnie damy radę a jak nie to kolega przyjdzie z pomocą ;:224 . Jak dobrze, że mój eM ma takich kumpli ;:108 . W ogrodzie zakwitają kolejne lilie, liliowce , pysznogłówki. Dzisiaj dzień wolny to na spokojnie zrobię troszkę zdjęć .

Liliowiec NN, jaka szkoda, że one kwitną tylko przez dzień ;:145 . Mają takie boskie kwiaty .

Obrazek

Soniu moja Annabelka jakaś taka sztywniejsza jest . Co prawda jest podwiązana ale i bez tego dałaby radę. Na szczęście nie musiałam szlifować ;:306 . Kolega przyszedł do mojego eMa z pomocą i razem wczoraj w ciągu godziny zrobili co mieli. Gdybym musiała to na pewno bym to zrobiła chociaż nie jest to przyjemne zajęcie. Dobrze, że jednak nie musiałam tego robić :lol: . Jutro będę malowała a to nie jest trudne ;:108 . Dziękuję i udanej niedzieli życzę ;:196 .

Obrazek

Mariolu no właśnie trudno czasem rozszyfrować odmiany roślin. Liliowców jest mnóstwo, tak samo lilii i róż. U mnie na szczęście deszcz podlewa z umiarem i suszy nie mam. Mam nadzieję, że i do Ciebie przyjdzie taka chmurka. The Fairy sadziłam w zeszłym roku i tak się rozszalały ;:oj . Najwidoczniej pasuje im moja ziemia . Korzystaj z chwili wolności ;:215 . Pozdrawia i udanej niedzieli życzę .

Kolejna lilia i również NN.
Obrazek

Mati powojniki niestety nie rosną ładnie u Wszystkich. One lubią grymasić :roll: . Moje też nie wszystkie pięknie rosną i kwitną ale jest kilka niezawodnych sztuk. To są stosunkowo młode rośliny więc mam nadzieję, że za kilka lat będzie morze kwiatów. Nie ma czego zazdrościć ;:168 . Pozdrawiam i udanej niedzieli życzę.

Obrazek

Mariuszu różowej Annabelki nie mam ale jeśli kwitłaby tak ładnie jak biała ;:224 . Podpatrzę ją u Ciebie jak już zakwitnie . Pozdrawiam :wit .

Aloha.
Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu czas na ogrodowe przyjemności zawsze się znajdzie ;:173 . Na szczęście nie musiałam babrać się z gładzą . Nie, że nie dałabym rady ale ten biały pył jest okropny :roll: . Wystarczy, że sprzątnąć musiałam ;:306 . Bardzo dziękuję, zdrowie dla eMa przyda się ;:196 . Pozdrawiam i również słoneczka życzę.

Annabelka ma ogromny kwiat .
Obrazek

Lucynko u mnie wczoraj też padało i to dość intensywnie . Wczoraj musiałam być kierowcą na weselu więc troszkę zaburzyło mi to plan dnia. Niewiele zrobiłam ale nie można ciągle tylko pracować prawda ;:173 ?? Mój eM trochę lepiej ale jeszcze trochę potrwa zanim będzie mógł normalnie chodzić :( . Dziękuję bardzo za troskę i udanej niedzieli życzę ;:196 .

Obrazek

Marysiu masz rację ;:108 . Wszystko szybko się rozrosło i trzeba będzie dzielić ,przesadzać ;:306 . Zawsze pomagałam eMowi w remontach więc wiem co i jak ale na szczęście nie musiałam wczoraj babrać się w białym pyle ;:173 . Malowanie w planach na jutro a to przecież kaszka z mleczkiem . Panele też bez problemu położę bo to jest prostokątne pomieszczenie więc mało docinek ;:108 . Na pewno eM pomoże mi w tym ale głównodowodzącą będę ja ;:224 . Może kolega znowu zechce pomóc ;:224 ?? Dziękuję i udanej niedzieli życzę :wit .

Obrazek

Kasiu dziękuję ;:196 . U mnie tylko jedna bukietówka taka wyrywna pozostałe tak jak u Ciebie w fazie pąków . Oj tak, lawenda i The Fairy walczą ze sobą jak mogą ;:131 . Jest w tym odrobinę mojej winy no ale cóż. Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Natasha Richardson.
Obrazek

Na koniec wieczorna tęcza .

Obrazek

Pozdrawiam i udanej niedzieli Wam życzę :wit .
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Ewelinko, Twoje rośliny to jak zwykle rewelacja. Te liliowce... urzekające. U mnie nie kwitną, pewnie im jest za ciemno. U Ciebie tyle światła, słońca, przestrzeni. No i robisz fantastyczne zdjęcia.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izabelo liliowce to fajne byliny ale szkoda, że kwiat żyje tylko jeden dzień ;:222 . Czasem można przegapić kwitnienie :roll: , zwłaszcza jak kępy są jeszcze młode i mają mało pąków. Dziękuję i pozdrawiam ;:196 .

Hortensje mimo, że przymarzły to będą miały po jednym, dwóch kwiatach ;:306 .

Obrazek

Tawułki w tym roku całkiem nieźle ;:333 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilia OT Friso (chyba).

Obrazek

Pastella.
Obrazek

Hanna i Gipsy Queen . Powinien jeszcze z nimi kwitnąć Elmshorn ale coś niski jest na razie :roll: .

Obrazek

Pozdrowienia ode mnie i mojego Kwiatka ;:196 :wit .

Obrazek

Udanego poniedziałku Wam życzę :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ewelina, córa super ;:333
Liliowce może i kwitną jeden dzień, ale szybko robią spore kępy z dużą ilością kwiatów, zatem tak naprawdę tych kwiatów cały czas jest sporo. No ale trzeba poczekać, żeby krzaczki się rozrosły!
Ja też przymierzam się pomalować kuchnie, korytarz i jakoś mi się nie chce :roll:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Ewelko, Bonica z lawendą to ładna kompozycja, ale ten blond Kwiatuszek cudowny ;:167 ;:167 ;:167
Śliczną masz córeczkę ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewelinko Twoje rabatki pięknie się prezentują ... powojniki kwitną bujnie , a trawy modelowe... Córcia jak jeszcze jedna różyczka ... sama radość ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Ewelinko chylę czoła jesteś niesamowicie żywotną ogrodniczką ja w wątku nie mogę za Tobą nadążyć a co dopiero na żywo :D Piękne róże powiedz mi gdzie nabywasz takie śliczne okazy czy to przez internet a może w centrach ogrodniczych?Lilie też kocham i mam ich też kilka.Clematisy też Ciebie uwielbiają.Pozdrowienia dla dziewczynek i dużo zdrowia dla męża :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, wszystkie kwiatki piękne, ale Twój dwunożny Kwiatuszek najpiękniejszy. ;:63
;:79 ;:79 dla Kwiatuszka.
Bardzo lubię tawułki. Twoje śliczne ;:333
A liliowce mimo jednodniowego kwiatka też przypadły mi do serca. ;:303
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, czytam, że jesteś wszechstronnie uzdolniona ;:138 To, że pięknie komponujesz rabaty, to już wiem, bo widać na zdjęciach. Ale o gładzenie ścian to Cię nie podejrzewałam ;:306 Malowanie sama lubię i jeśli tylko mam okazję to maluję i nawet odganiam eMa, bo to akurat sprawia mi wyjątkową przyjemność. Ale gładź?...Wiem, że w końcu ominęło Cię to zajęcie, ale mimo to jak przeczytałam, że masz zamiar sama to robić to oniemiałam ;:oj Mnie wydaje się to arcytrudne i zupełnie nie mam o tym pojęcia :roll:
Buziaczki dla Twojego Kwiatuszka ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj to się mężowi przytrafiło :( Dzięki za zdjęcie Lavender, to jednak nie ona ;:185
Fajnie wygląda róża w lawendzie ;:108 Jaka ciekawa lawendowa pysznogłówka, takiej jeszcze nie mam ;:306
Jak zmusiłaś Anabellę do stania jak na warcie? :lol: Moja ma takie wielkie łby, że ciągle jej opadają :lol:
Ach te lilie i liliowce ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”