Mój ogród 07 - leosta
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- leosta
- 500p
- Od: 29 sty 2008, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam w moim ogrodzie.
Izabelo - dawniej w twoich okolicach często bywałem. W Marszewie to w młodości bywałem na zabawach wiejskich w remizie. Okolice lotniska jak Mosty były mi kiedyś bobrze znane. Także pozwolę sobie nazwać Ciebie sąsiadką.
Ja piwoniami jestem zauroczony od zarania dziejów.
Mag - rzeczywiście zapach jest niesamowity bo wszystkie moje piwonie intensywnie pachną.
Ja często kładę się na trawie pod dereniem i upajam się zapachem. Niesamowity widok jak działkowicze przechodzący, przystają i wdychają w nazdrza zapach.
Giga - upajam się i zarzyło mi się nie raz usnąć pod krzaczkiem. Niesamowity relaks. Zapraszam na spacerek jak najczęściej.
Pozdrawiam Leszek.
Izabelo - dawniej w twoich okolicach często bywałem. W Marszewie to w młodości bywałem na zabawach wiejskich w remizie. Okolice lotniska jak Mosty były mi kiedyś bobrze znane. Także pozwolę sobie nazwać Ciebie sąsiadką.
Ja piwoniami jestem zauroczony od zarania dziejów.
Mag - rzeczywiście zapach jest niesamowity bo wszystkie moje piwonie intensywnie pachną.
Ja często kładę się na trawie pod dereniem i upajam się zapachem. Niesamowity widok jak działkowicze przechodzący, przystają i wdychają w nazdrza zapach.
Giga - upajam się i zarzyło mi się nie raz usnąć pod krzaczkiem. Niesamowity relaks. Zapraszam na spacerek jak najczęściej.
Pozdrawiam Leszek.

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- leosta
- 500p
Witam. Dzięki wszystkim za odwiedzinki.
Gigo zaglądaj do mnie jak najcząściej i zabieraj ze sobą swojego pieska.
Izabello - niestety nie wiem jak się nazywa.
Zuziu- no widzisz Ciebie też zwabił zapach tych magicznych roślin. Jakiś chwaścik to i bez lupy się znajdzie. Uczę się od forumowiczów techniki pokazywania.
Pozdrawiam Leszek.
Gigo zaglądaj do mnie jak najcząściej i zabieraj ze sobą swojego pieska.
Izabello - niestety nie wiem jak się nazywa.
Zuziu- no widzisz Ciebie też zwabił zapach tych magicznych roślin. Jakiś chwaścik to i bez lupy się znajdzie. Uczę się od forumowiczów techniki pokazywania.
Pozdrawiam Leszek.
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Leszku !!!
Twoje piwonie są piękne . Krzaki duże , łodyżki silne , no i sam kwiat wielki i piękny . Te piwonie ciemno bordowe urocze , takich właśnie nie mam i muszę gdzieś poszukać i posadzić . Mam krzak białych i ten jest krzak jest najsilniejszy i większy . Swoje piwonie sadziłam w 2006 , a część przesadzałam 2007 . Nawet kwitną i mają sporo jak na przesadzane kwiatów , ale nie są zbyt silne . Leszku poradż mi ,czy mogę teraz piwnoie podlewać rozrobionym i rozcieńczonym obornikiem i jak często .
Piwonie uwielbiam , są po tulipanach moimi ukochanymi kwiatami .
Twoje piwonie są piękne . Krzaki duże , łodyżki silne , no i sam kwiat wielki i piękny . Te piwonie ciemno bordowe urocze , takich właśnie nie mam i muszę gdzieś poszukać i posadzić . Mam krzak białych i ten jest krzak jest najsilniejszy i większy . Swoje piwonie sadziłam w 2006 , a część przesadzałam 2007 . Nawet kwitną i mają sporo jak na przesadzane kwiatów , ale nie są zbyt silne . Leszku poradż mi ,czy mogę teraz piwnoie podlewać rozrobionym i rozcieńczonym obornikiem i jak często .
Piwonie uwielbiam , są po tulipanach moimi ukochanymi kwiatami .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Leszku, i ja wkradłam się do twojego ogródka
. Czuje się w nim bardzo swojsko, gdyż sposób patrzenia na roślinki mamy podobny. Odnalazłam wiele kwiatów które i ja bardzo lubię u siebie. Zazdroszczę Ci bardzo jeżówki, ją próbowałam ja kilka razy zadomowić u siebie ale ciągle bez efektów, chyba popełniam jakiś błąd bo przecież nie jest to roślina bardzo wymagająca
. Podziwiałam również twoje hortensje, są cudne , nie wiem czy kolor jasno kremowej czy to różowej , jest taki w rzeczywistości czy to efekt oświetlenia zdjęcia , zachorowałam już na taką
. A zapach piwonii w ciepłe dzisiejsze popołudnie po prostu zwala z nóg. I funkie Twoje są również przepiękne i tak bogaty różnorodny dorobek, już postanowiłam jesienią muszę w powiększyć swoja malutka kolekcje o dwie kolejne , a może zmięści sie na moich 100 m jeszcze jakaś malutka a może ... i dwie
.
Na pewno będę częstym gościem w twoim ogrodzie .
Pozdrawiam serdecznie Ewa

Na pewno będę częstym gościem w twoim ogrodzie .
Pozdrawiam serdecznie Ewa
- leosta
- 500p
Witam.
Bogusia - dzięki zo odwiedziny i czeszę się że podobają Ci się moje piwonie, zapraszam jak najczęściej.
Ewo - witaj na mojej działeczce, dzięki zo pochwały.
Przypomnij się w sierpniu to rozdzielę jeden krzak.
Co do nawożenia piwoni to możesz obornikiem rozcieńczonym podlać. Zależy w jakim stężeniu.
Podlej na obwodzie poza korzeniami,( piwonia nie lubi świeżego obornika) i wzrusz ziemię. Myślę że raz wystarczy.
GEwo - cieszę się że mam bratnią duszę o podobnym spojrzeniu na ogród.
U mnie jeżówki rozmnażają się same i to bardzo. Jeżówka musi być często podlewana.
Pozdrawiam Leszek
Bogusia - dzięki zo odwiedziny i czeszę się że podobają Ci się moje piwonie, zapraszam jak najczęściej.
Ewo - witaj na mojej działeczce, dzięki zo pochwały.
Przypomnij się w sierpniu to rozdzielę jeden krzak.
Co do nawożenia piwoni to możesz obornikiem rozcieńczonym podlać. Zależy w jakim stężeniu.
Podlej na obwodzie poza korzeniami,( piwonia nie lubi świeżego obornika) i wzrusz ziemię. Myślę że raz wystarczy.
GEwo - cieszę się że mam bratnią duszę o podobnym spojrzeniu na ogród.
U mnie jeżówki rozmnażają się same i to bardzo. Jeżówka musi być często podlewana.
Pozdrawiam Leszek
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Leszku serdecznie dziękuję za podpowiedź , a w sierpniu jeśli nie znajdę u koleżanek to się przypomnę . A teraz się pochwałę swoją szałwią muszkatołową . Tak pięknie urosła .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków