Ogródek KaRo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pkażę niebawem moją kalikarpę w kolejnej fazie wegetacji ale to nie kwiaty Elu są jej ozdobą.
Prześlicznie wyglądają przez całą jesień i prawie zimę drobniutkie perłowe jasnofioletowe owoce na gołych pędach krzewu.
Choć mnie podoba się również w pozostałych fazach wzrosu.Znawcy zalecają jej sadzenie w mniej eksponowanych miejscach ale zarówno jej pokrój jak i te owoce czynią ja dla mnie wyjątkową i rośnie ona u mnie w dość eksponowanej alejce.
Jest absolutnie niewymagająca,nie przemarzła ani w poprzednią mroźną zimę ani w tegoroczne wiosenne przymrozki,
rośnie jednak w osłoniętym przez inne krzewy miejscu.

Lilu-nie wiem jak się nazywa ten orlik. :)
Czy spodziewasz się wielu kolorów wśród swoich hortensji.?
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Dzięki za wyjaśnienia i czekam na jej dalszy rozwój.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Po tej okropnej ulewie i burzy jaka przeszła nad miastem -
na szczęście nie mam strat.
Jedynie rośliny poduszkowe są rozczochrane i takie przyduszone od wiatru i nadmiaru wody.
Kwiaty przypołudnika ,surfinii czy dzwonka karpackiego,róż zostały utrącone i poklejone ale nie są to straty. :D :wink:
Moim roślinom generalnie deszcz się przysłużył.
:D A jakie powietrze jest teraz rześkie,jak wspaniale jest w ogrodzie.
Ale niech już jutro ominą nas burze i ulewne deszcze.:(
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Krysiu to dobrze, że obeszło się u Ciebie bez większych strat, byłaby wielka szkoda gdyby zniszczyło rośliny. :D
Jakieś burze, i co tam jeszcze zapowiadają u nas. Może nie będzie bardzo źle. :(
Krysiu hortensje, jak na razie, mimo że małolaty zapowiadają się nieźle. Co prawda wczoraj mój mąż trochę je podtopił, a jakieś bydlę (nornik, nornica) ciągle koło nich kopie korytarze, ale na szczęście nie podgryza, tylko okopuje.
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

KaRo Ty chyba masz wszystkie rośliny (jestem pod wrażeniem). A twoja wiedza ;:231 (znowu jestem pod wrażeniem). Najlepiej podoba mi się to że opisujesz swoje roślinki. Dla mnie to dużo, bo jak wypatrzę jakiegoś "okaza" to przynajmniej wiem o co pytać. Jeżeli chodzi o moje rośliny to też cos tam u mnie kwitnie, mam klematisy, róże pnące, no właśnie i jakieś inne których nazw nie wymienię. Tylko ja jeszcze patrzę na kwiaty w inny sposób jak TY. Ty zachwycasz się każdym egzemplarzem, ja patrzę na roślinę jako składnik kompozycji. Może dlatego że Twój ogród był założony jakiś czas temu, a teraz pora zbierać owoce swojej pracy.
Żeby się więcej nie rozpisywać życzę ci dalszych udanych cudowności, a sobie Twojej wiedzy i spojrzenia na roślinki. Pozdrawiam
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Ewo - :oops: :) :oops: :)
bardzo mnie połaskotałaś-jest mi naprawdę miło,że mnie tak odbierasz na forum. :D
Jestem po prostu pasjonatką tego co aktualnie robię.
Czy wiesz,że jeszcze rok temu prowadziłam ręczną buchalterię związaną z roślinami-
100 kartkowy zeszyt z podziałem alfabetycznym i na rodzaje roślin?
Zapisywałam swoje eksperymenty i straty!
Jestem po prostu szlona :wink: ale mam nadzieję,że nie zarozumiała . :?
Dziękuję jeszcze raz za tę publicznie wyrażoną opinię. :D
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 cze 2007, o 17:43

Post »

Och! Masz przepiękny ogród! Nie uwierzę że to się mieści na trzech arach.. albo coś źle przeczytałam.. nie przejrzałam jeszcze wszystkich 33 stron, ale już teraz wiem jak spędzę wieczór!
Co do paulowni to nasza ma już z 8 metrów.. i kwitnie od dwóch lat a mamy ją od ..3. Jak kupiliśmy to miała 1,5 metra! Tylko w tym roku słabo zakwitła, tylko 3 (słownie trzy) kwiatki miała
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 cze 2007, o 17:43

Post »

KaRo pisze:Uważam,że nadeszła pora na mały spacer po moim ogrodzie,jeszcze wśród kwitnących letnich roślin.
a co to jest?? bo starsznie misię podoba, prawie tak bardzo jak ta fioletowa datura!
Wspaniały ogród, chyba podatrzę trochę pomysłów od Ciebie :
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewa_888
---

Post »

KaRo to jest prawda, wiesz naprawdę dużo, a ja na tym korzystam. Pisałam Ci już, że chętnie udzielasz pomocy innym i nie żałujesz na to czasu. Widzę to kiedy oglądam ogrody innych, a Ty jesteś w każdym i każdemu podpowiadasz. Dlatego mam do Ciebie największą śmiałość zwrócić się w potrzebie. A tak w ogóle nie jestem wazeliniarzem - mówię to całkiem szczerze. Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

:D hej-kto pyta nie błądzi! dziękuję!:D :D :D :D

Na zdjęciu jest Cestrum 'Newellii' (Cestrum,Pieczennik) -roślina tarasowa ,
jest atrakcyjna bo...kwitnie przez caaaaałe lato a nawet dłużej.
I ta czerwień kwiatów...super. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewa_888
---

Post »

KaRo gdybyś mogła w wolnej chwili spojrzeć do mojego ogrodu na ostatni post - wkleiłam tam zdjęcie rośliny której nie znam. Piękne biało-zielone liście. Poradź mi czy ją mogę wysadzić do ogrodu czy lepiej zostawić w doniczce na balkonie. w ogóle to chyba mam bzika na punkcie roślin o kolorowych liściach. Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam Ewa

Mój ogródek.
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rety KaRo Twój ogród to raj. :P Ślicze masz wszystkie roślinki i masz dość duży, bo mój jest niewielki.
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Pokazuj go szybko figo - pokazuj,czekam niecierpliwie. :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KaRo masz moją ulubioną różę ,której nie mogę dostać od kilku lat.Gdzie ją nabyłaś?Jest taka sliczna.Chodzi mi o Dortmund :D Kupiłam podobną,ale nie jest pnąca chociaz kwiaty maja identyczny kolor Obrazek
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Piękna ta róża! Widziałam kiedyś podobną, ale w trochę ciemniejszym kolorze, taki śliwka-fiolet, nie mogłam sie napatrzeć.
Krysiu, jak tam Twoje roślinki po kolejnych edycjach burzy, bo podobno Łódź zalana?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”