Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

ewarost pisze:Ewka pięknie opisałaś planowane założenie do towarzystwa dla rodków... Piękne kolejne róże ;:333 Amelia Renaissans ma niespotykany kolor , liliowce i jeżówki też się pięknie prezentują ... Będę tez śledzić Twój wątek sprzedażowy , bo tak róża jak i ślaz od ciebie całkiem dobrze sobie radzą, a akurat ja lubię takie wyraziste kolory o jakich piszesz to może coś wypatrzę :D
sosenki górskie już posadzone. Musze jeszcze ich dokupić bo planuję podsadzić całą rabatę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Świerczka też podsadziłam sosną górską bo na dole jest bardzo goły. Tak się zastanawiam jak on ona pogodzi się z trawą Red Baronem ;:oj

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maniolek pisze:Ewo piękne kwitnienia ;:63 a pomysł z sosenkami, brzózkami i rodkami super ;:138 czekam na fotki z realizacji :)
Realizacji tego miejsca w tym roku nie będzie. Może uda się w przyszłym roku.

w tym roku chcę zrobić obrzeża i ścieżki z trawnikiem. Miał to robić maż, ale nie ma czasu i ja sama się za to zabrałam.

Testuje pierwszą ścieżkę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo, masz fajny pomysł na ten leśny kącik - i jeszcze z pergolą i różą Veilchenblau :D Moja Veil. też rośnie w leśnym zakątku, bo przy sośnie,

Wspaniałe masz te liliowce, mnie się szczególnie podobają te białe lub kremowe, kupiłam niedawno Aspen i ma tak pięny i wielki kwiat, że nie sposób przejśc obok niego obojętnie.

Twoje jeżówki zawsze mnie zachwycały ;:173 Bardzo dobrze u Ciebie rosną, bo masz duże kępy. Ja mam młode sadzonki, ale liczę, że będzie im u mnie dobrze.

Nie dziwię się, że eksmitujesz czerwone i pomarańczowe z ogrodu. Ja sama dla siebie wybieram białe i fioletowe, ale co zrobić jak Męża i synka - czerwony, to ulubiony kolor :D Pomyślałam więc, że aby dla wszystkich było coś miłego, to zrobię taki czerwony kącik dla chłopaków. - bo potem mi jeszcze powiedzą, że sobie nakupowałam - a im to co? :lol:
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak się rozmarzyłam tymi moimi planami z mini laskiem i właściwie to powinnam napisać strumieniem. Obejrzałam bardzo dużo zdjęć z aranżacjami oczek wodnych i to jedno całkowicie zawładnęło moim sercem. Coś takiego bardzo mi się podoba.

Oczywiście zdjęcie nie jest moje i pochodzi z internetu

Obrazek

A to jest to miejsce gdzie go planuję wykonać.

Obrazek

Od miejsca gdzie jest cegłówka będzie ścieżka zakręcała. Od od tui kulki będzie już ten strumyk, który przejdzie w głębszą strefę, ale jej będzie mało i potem zakończy się przy ostatnim rodku. Całość będą porastały liliowce
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alania pisze:zaszalałaś z zakupami ;:oj
piękne masz liliowce ;:215

Monia, ale się ze mnie nabijasz ;:65

Dla Ciebie liliowce bo wiem, że je lubisz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zakątek leśny zapowiada się super ;:63 A jeszcze ten strumyk ;:oj Już słyszę jak cichutko szemrze. Już nie mogę się doczekać, kiedy uda Ci się doprowadzić pomysł do końca :tan
Jakie już masz piękne jeżówki, moje dopiero nieśmiało zaczynają. Chyba najwcześniejsza jest Aloha, bo kwitnie już w najlepsze. Daleko mi jeszcze do twojej kolekcji, ale swoją również uzupełniam. Ostatnio kupiłam dwie, jedną NN, a drugą Secret Affair. I co do tej drugiej mam wątpliwości, czy dobrze zrobiłam masz ją może u siebie? Już pomaleńku się rozwija, ale jej obecny wygląd nic mi nie mówi. W internecie pokazują, że będzie miałam bardzo krótkie płatki ;:218
Róża Claude Brasseur jest cudna ;:63 jaka szkoda, że nie możemy pomieścić w swoich ogrodach wszystkiego co się nam zamarzy.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amanita pisze:Ewo, masz fajny pomysł na ten leśny kącik - i jeszcze z pergolą i różą Veilchenblau :D Moja Veil. też rośnie w leśnym zakątku, bo przy sośnie,

Wspaniałe masz te liliowce, mnie się szczególnie podobają te białe lub kremowe, kupiłam niedawno Aspen i ma tak pięny i wielki kwiat, że nie sposób przejśc obok niego obojętnie.

Twoje jeżówki zawsze mnie zachwycały ;:173 Bardzo dobrze u Ciebie rosną, bo masz duże kępy. Ja mam młode sadzonki, ale liczę, że będzie im u mnie dobrze.

Nie dziwię się, że eksmitujesz czerwone i pomarańczowe z ogrodu. Ja sama dla siebie wybieram białe i fioletowe, ale co zrobić jak Męża i synka - czerwony, to ulubiony kolor :D Pomyślałam więc, że aby dla wszystkich było coś miłego, to zrobię taki czerwony kącik dla chłopaków. - bo potem mi jeszcze powiedzą, że sobie nakupowałam - a im to co? :lol:
Dominiko, mam nadzieję, że uda mi się zrealizować ten projekt. Póki co mam wszystko wyliczone. Ten lasek to ma być pas szerokości 2 metrów ;:306 Róża już czeka w doniczce. Od czegoś trzeba zacząć ;:306

Dominiko, mnie podobają się wszystkie liliowce, ale u mnie w ogrodzie pozostawię te zbliżone do bieli, jasno-rózowe i brzoskwiniowe i burgund, jeżówki podobnie. Planując ogród rozmawiałam z wszystkimi członkami rodziny i słuchałam ich preferencji. Córki chciały trawnik bo lubią kosić. Mąż trawnik i iglaki. No a ja rabatki z kwiatkami. Reszcie członków rodziny kolor kwiatów nie sprawia różnicy więc mam łatwiej.
Jeżówki dokarmiaj i podlewaj a będą rosły. Moje niestety nie miały odpowiednią ilość wody w początkowej fazie wzrostu i dlatego w tym roku sa marniejsze.

Dla Ciebie jeżówki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Lubię liliowce? Ja je uwielbiam ;:167 świetnie wraz z jeżówkami wypełniają rabaty w czasie przerwy w kwitnienie róż. To piękne rośliny. Jak się nazywa ten liliowiec na drugim zdjęciu? Masz więcej zdjęć?
A ta zielona jeżówka to szto eta?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Plany na mini lasek bardzo fajne i już jestem ciekawa efektu końcowego ;:108 . Liliowce masz bardzo ładne a one coraz bardziej mnie w sobie rozkochują ;:97 ;:97 . Jeżówki też masz bardzo ładne ;:333 . Monika ma rację, jeżówki i liliowce teraz doskonale zdobią ogrody podczas przerwy u róż ;:108 . Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę :wit .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka1 pisze:Zakątek leśny zapowiada się super ;:63 A jeszcze ten strumyk ;:oj Już słyszę jak cichutko szemrze. Już nie mogę się doczekać, kiedy uda Ci się doprowadzić pomysł do końca :tan
Jakie już masz piękne jeżówki, moje dopiero nieśmiało zaczynają. Chyba najwcześniejsza jest Aloha, bo kwitnie już w najlepsze. Daleko mi jeszcze do twojej kolekcji, ale swoją również uzupełniam. Ostatnio kupiłam dwie, jedną NN, a drugą Secret Affair. I co do tej drugiej mam wątpliwości, czy dobrze zrobiłam masz ja może u siebie? Już pomaleńku się rozwija, ale jej obecny wygląd nic mi nie mówi. W internecie pokazują, że będzie miałam bardzo krótkie płatki ;:218
Róża Claude Brasseur jest cudna ;:63 jaka szkoda, że nie możemy pomieścić w swoich ogrodach wszystkiego co się nam zamarzy.
Ja też nie mogę doczekać się kiedy powstanie cały ogród. Powiem ci, że i tak już jest fajnie. Od Alohy wcześniejsza jest Southern Belle. Jeżeli chodzi o Secret Affair to ja ją uwielbiam. To bardzo fajna jeżówka, szybko się krzewi i u mnie radzi sobie bez podpór.

U mnie dopiero zaczyna, w tym roku dużo niższa z powodu początkowego braku wody.

Obrazek

Zaczyna tez moja ulubiona jeżówka. Początek ma fatalny bo jest zółta, ale szybko robi się bordowo-kremowa. To Evening Glow

Obrazek

Czekam na tegoroczną nowość.

Obrazek

Jeżeli spełni moje oczekiwania i będzie taka piękna jak pokazują ją na zdjęciach to roszę do BR i dokupię sporo sadzonek. Duża cześć tej rabaty będzie należała do niej. Najpierw kwitną tutaj tulipany, potem kosaćce, po nich róże a po nich ma byc ta piękność.

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alania pisze:Lubię liliowce? Ja je uwielbiam ;:167 świetnie wraz z jeżówkami wypełniają rabaty w czasie przerwy w kwitnienie róż. To piękne rośliny. Jak się nazywa ten liliowiec na drugim zdjęciu? Masz więcej zdjęć?
A ta zielona jeżówka to szto eta?
Moniko, zgadzam się z Tobą, to ich czas. Pytasz o liliowca Big Smile. W tym roku nie mam dużo jego zdjęć bo go dzieliłam jesienią i utworzyłam z niego szpaler, który widać na zdjęciu powyżej. To mój najulubieńszy. Jeżówka to Coconut Lime

I kolejne zdjęcia

Moja siewka "Senne marzenie Mimi "

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj :wit . Plany na mini lasek bardzo fajne i już jestem ciekawa efektu końcowego ;:108 . Liliowce masz bardzo ładne a one coraz bardziej mnie w sobie rozkochują ;:97 ;:97 . Jeżówki też masz bardzo ładne ;:333 . Monika ma rację, jeżówki i liliowce teraz doskonale zdobią ogrody podczas przerwy u róż ;:108 . Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę :wit .
Ewelinko, liliowce nawet jak nie kwitną to też sa ładne, wyglądają jak kępy traw.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze odrobinka

Obrazek

Hortensja BoBo , ale się napuszyła

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa, jak pięknie u Ciebie, jak kolorowo ;:167
Prawdziwe morze kwiatów!
Śliczna Twoja Pashmina, moją parę razy skropił deszcz i musiałam pościnać kwiaty, bo paskudne się zrobiły...
Hortensja Bobo cudna, już któryś rok przymierzam się do jej zakupu... :oops:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kropelka pisze:Ewa, jak pięknie u Ciebie, jak kolorowo ;:167
Prawdziwe morze kwiatów!
Śliczna Twoja Pashmina, moją parę razy skropił deszcz i musiałam pościnać kwiaty, bo paskudne się zrobiły...
Hortensja Bobo cudna, już któryś rok przymierzam się do jej zakupu... :oops:
Mariola, czasami wydaje mi się, ze za kolorowo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek