Ogród z angielską nutą cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród z angielską nutą cz.11

Post »

gloff pisze:Wszystkiego najlepszego Monisiu,dużo zdrowia życzę ;:196
Dziękuję, Mariuszku ;:4

Tamaryszek pisze:Witaj Moniko! Ciemierniki zapowiadają się pięknie. Moje też, ale liście mają w gorszym stanie niż u Ciebie.
Współczuję z powodu choroby i życzę zdrowia Tobie i Tacie. A podgrzewacze do rąk kupuję co rok, jadąc na narty. W sklepach sportowych, bez problemu. Nie mają blaszek, są łatwe w stosowaniu i trzymają ciepło kilka godzin.
Ciemierniki dosadzam jak tylko mam możliwość i trafiam na ładne odmiany - są bardzo dekoracyjne wiosną, gdy po zimie jeszcze puste rabaty ;:215
Ja powycinałam brązowe liście, żeby nie roznosiły grzyba, a przy tym, aby odsłonić pąki kwiatowe - dzięki temu szybciej zakwitną. Niestety chłód nie pozwala rozwinąć się kwiatom ;:185 Dzisiaj u mnie poprószył lekki śnieg :shock:
Dzięki za info o podgrzewaczach - nie wpadłam na to, że w sklepie sportowym można kupić taki gadżet ;:131
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aneczka1979 pisze:Moni prześliczna tabliczka do ogrodu. Uwielbiam Twoje dodatki. ;:215
;:196
Wiesz, ja bardzo lubię takie ozdoby - ogród jest jakoś bardziej "przytulny" :D To tak jak w domu - zawiesisz obrazy, dasz kilka drobnych dekoracji i już jest miło :wink:

Carmelka00 pisze:Tabliczka bardzo ładna i oryginalna ;:138 nawet coś takiego do głowy by nie przyszło ;:173 lubię takie dodatki do ogrodu dzięki nim każdy jest jedyny i niepowtarzalny :tan
;:108 to prawda :D Tak jak pisałam powyżej do Ani - lubię takie dodatki i nie wyobrażam już sobie ogrodu bez tego typu biżuterii :D

inka52 pisze:Moni życzę szybkiego powrotu do zdrowia. lepiej jeszcze poczekaj , aż słonko mocno przygrzeje ;:3 ;:168
;:196 dziękuję, Tereniu :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni ta tabliczka to dzieło,no cudna jest tak jak cały Twój ogród i dom ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Zmartwiłam się wiadomością o irysach
Ja jeszcze swoich wszystkich nie oglądałam
Tam gdzie robiłam porządki wydawały się ok.
Tabliczka super
Ja już myślę, że wszystkie stary widać i licze na to, że więcej ich nie będzie ;:219 Póki co brązowe są wszystkie irysy syberyjskie, ale one raczej później się zielenią ;:224 Tak się pocieszam ;:173 Okaże się jak przyjdzie kilka cieplejszych dni. Niestety mamy druga połowę marca, a zimno jest okrutnie, wieje chłodem, w nocy przymrozki, a wczoraj sypnęło gradem. Dzisiaj rano wstałam, a w ogrodzie piały puch :? Oby już przyszła ta wiosna :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Moni ta tabliczka to dzieło,no cudna jest tak jak cały Twój ogród i dom ;:167
;:196
dzięki, Aniu ;:196
Dom w tym roku powinien zmienić oblicze - chcemy w końcu zrobić elewację ;:173 W końcu będzie możliwa organizacja rabat przy samym budynku ;:131
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czekam na wiosnę, ale niechętnie w tym roku przybywa... Wciąż mało słońca, chłód, wiatr i drobny śnieg nie pozwalają się w pełni cieszyć pierwszymi kwiatami.
Nawet ładnych bratków w tym roku nie można kupić, a w ubiegłych latach już dawno miałam nimi obsadzone donice ;:224
Tradycyjnie sarenki u mnie buszują i już zjadły część cebulowych oraz wszystkie wschodzące liliowce w całym ogrodzie ;:202
Na razie mało kwitnienia, a przy tym mało możliwości na wyjście do ogrodu, bo czas mam mocno ograniczony. Zrobiłam kilka zdjęć i od razu jakoś cieplej na duszy się zrobiło ;:3
Miłej niedzieli Wam życzę ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko maluchy cebulowe tak pięknie się prezentują w szarym ogrodzie. ;:215 Ciemierniki od dawna mnie fascynują, twój wspaniale kwitnie. ;:oj Pomysł tabliczki i wykonanie doskonałe. :uszy Twoje zaprzyjaźnione sarny wiedzą gdzie najlepsze rarytasy rosną. :wink: Żartuję, ale tyle roślin tracisz corocznie. ;:174 Jeszcze parę dni i może wreszcie będziesz mogła w cieple rozruszać dłonie. ;:168 Też niewiele robię w ogrodzie, zimno wyjątkowo dokuczliwe. ;:222
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Moniko :wit . Widzę, że sarny zaczęły u Ciebie buszować ;:222 . Kurczę strasznie to wkurzające :( . Tabliczka wygląda bardzo fajnie ;:333 a iryski pięknie zdobią rabaty ;:167 . Bardzo się cieszę, że i ja sobie takie sprawiłam jesienią ;:108 . We wtorek pierwszy dzień wiosny i może od tego dnia pogoda poprawi się ;:224 . Ja bardzo na to liczę ;:108 . Pozdrawiam :wit .
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Monia ślicznie i wiosennie już u Ciebie, aż się wierzyć nie chce że rano śnieg był :roll:
Iryski te kwitnące teraz to jakie to są? :oops: Dają piękny kolorek w ogrodzie.
Tabliczka bossska, wydaje mi się, że dobrze by też wyglądała zawieszona na czerwonej cegle, ale nie wiem, czy Twoje murki dość wysokie są?
Przypomnisz mi jakim środkiem konserwowaliście cegły? Miałam gdzieś zapisane ale mi się zagubiło ;:124 Czas by się było za to zabrać, po drugiej zimie cegły zaczęły się miejscami kruszyć ;:222
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moni a kiedy będziecie robić ogrodzenie? Też chyba, z tego co pamiętam, macie je w najbliższych planach..?
Nie to bym nie lubiła saren ale mam już dosyć, że nie pozwalają mi nacieszyć się Twoim ogrodem w całej okazałości. ;:223
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni i ja nie mogę dostać błękitnych bratków ani pomarańczowych ;:222 Wszędzie takie same,a mi się marzą niebieskie ;:224
Sarenki znów zrobiły sobie stołówkę? No szkoda tak pięknych liliowców ;:oj
U mnie dziś nieźle pada...
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

no z tymi sarnami można sie wkurzyć... No ale zrobić juz niewiele można :? Swoja droga jakie smakoszki, liliowce im smakują, nie jedzą wszystkiego jak leci :wink: Są jakies odstraszacze zwierząt z tego co wiem, ale nigdy nie zgłębiałam tematu ich skuteczności ;:131
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko wielkie dzięki za zdjęcia poglądowe - bardzo mi rozjaśniły temat irysowy.

Fajne kępy przebiśniegów i ciemierników. Patrząc na Twoje iryski żyłkowane bardzo żałuję, że jesienią już się na nie nie załapałam, są urocze.

U nas też od kilku dni pogoda kiepska, a my się szykujemy nie tylko na ogrodowanie, ale i na tynkowanie :wink: A wiesz już jakie kolory/kolor chcesz na elewacji?
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Monika, ja nie chcę nic sugerować, ale wstawiłaś odpowiednią tabliczkę to i sarny się schodzą ;:306
Świetny kolor ciemiernika, moje opóźnione dopiero mają pączki przy ziemi :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W końcu przyszło troszkę ciepła i słoneczka ;:3 :wit
Dzisiaj po pracy udało mi się spędzić aż godzinę w ogrodzie :lol: Jeszcze dzień zbyt krótki, ale za parę dni będzie więcej możliwości, bo zmieni nam się czas na letni ;:138
Wystarczyło kilka ciepłych chwil i ogród zaczął się obsypywać kwiatami :D
cyma2704 pisze:Moniko maluchy cebulowe tak pięknie się prezentują w szarym ogrodzie. ;:215 Ciemierniki od dawna mnie fascynują, twój wspaniale kwitnie. ;:oj Pomysł tabliczki i wykonanie doskonałe. :uszy Twoje zaprzyjaźnione sarny wiedzą gdzie najlepsze rarytasy rosną. :wink: Żartuję, ale tyle roślin tracisz corocznie. Jeszcze parę dni i może wreszcie będziesz mogła w cieple rozruszać dłonie. ;:168 Też niewiele robię w ogrodzie, zimno wyjątkowo dokuczliwe. ;:222
Obrazek

ewelkacha88 pisze:Witaj Moniko :wit . Widzę, że sarny zaczęły u Ciebie buszować. Kurczę strasznie to wkurzające :( . Tabliczka wygląda bardzo fajnie ;:333 a iryski pięknie zdobią rabaty ;:167 . Bardzo się cieszę, że i ja sobie takie sprawiłam jesienią ;:108 . We wtorek pierwszy dzień wiosny i może od tego dnia pogoda poprawi się ;:224 . Ja bardzo na to liczę. Pozdrawiam :wit .
Mogłabyś być pogodynką :lol: Właśnie dzisiaj na pierwszy dzień wiosny wyszło słoneczko ;:3 Od razu ciemierniki otwarły kwiaty
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”