Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Moni a ile ma Twoja Maria latek? Moja już wiekowa około 8 lat :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

A moja ma jakieś 3, ale jest mizerna :( W zasadzie mam ich kilka szt. ;:218
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to jestem lekko zdziwiona,oby się rozkręciły Monia ;:215
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Annes 77 pisze:No to jestem lekko zdziwiona,oby się rozkręciły Monia ;:215
U mnie jest fatalna ziemia i róże z roku na rok marnieją. Kupiłam hydrożel - jeśli to nie pomoże, to już nic nie pomoże ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dziewczyny, nawet mi nie mówcie, że Mariatheresia to też loteria. Moja siedzi od około dwóch tygodni w ziemi i w przyszłym roku liczę na taką zawodową róże co to nie choruje i kwitnie bez opamiętania ;:224 :lol:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, czytam, że róże od Kamili jadą do Ciebie :) To znaczy, że już przyjechały, a ja jeszcze nie mam od niej żadnej informacji :roll: Jutro dzwonię, bo też bym chciała już mieć to sadzenie z głowy... Tym bardziej, że pogoda coraz gorsza i weekend trochę dłuższy, to może jakaś chwila bez deszczu czy śniegu się trafi?

Twoja Mariatheresia zjawiskowa ;:167 Moja wciąż wygląda jak uboga krewna i zaczyna mnie denerwować. Kwiatów daje mało, a i sam krzaczek jakoś słabo przyrasta. Może jej miejsce nie pasuje, może sadzonka kiepska? Nawet nie pamiętam, w której szkółce ją zamawiałam? Muszę to sprawdzić.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róże piękne, ale ostróżki w niczym im nie ustępują moim zdaniem :)
Czy na ostatnim zdjęciu na drugim planie to przywrotnik? Jak rośnie, jesteś z niego zadowolona czy jest ekspansywny mocno?
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu z pracy nadaje, i już siedzę jak na szpilkach do 16, a jadą do mnie hortensje. Mam info od kuriera dziś będą u mnie :tan Maria zjawiskowa, bardzo liczę że mój krzaczek pójdzie w ślady twojej :uszy Zimno jak nie wiem wczoraj na działce byłam, powiesiłam kulki i już mnie nie było. Nim dotarłam na działkę to się mgła zaczęła robić, słońca nie było. Jutro chciałam posadzić hortensję chyba się bardzo grubo ubrać muszę :| A z kulkami na balkon, to mam zabawę bo mi ocieplali blok w czerwcu i już nie mam je za bardzo gdzie powiesić na balkonie a tak lubiłam je obserwować na balkonie. Coś muszę pomyśleć :roll: W sobotę jedziemy do Wisły na 2 dni, pochodzić rekreacyjnie, tylko oby nie padał deszcz :D Coś o śniegu dziś słyszałam :twisted: Jak Twoje róże, dojadą dziś a może już są? ;:136

Pozdrawiam ciepło, z kawką nr 2 :D

EDIT
Rozmawiałam z kurierem i na 17 jesteśmy umówieni - śmiał się że już dawno nikt tak się nie cieszył i tak nie wyczekiwał jego przyjazdu ;:306
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Znowu kusisz Rosenfaszination ;:167 . Już na 100% wiem, że muszę ją kupić wiosną. I straszniście się cieszę, że mam Mariatherese :heja . Teraz tylko czekać aż dorośnie pannica.
Ja poprzedniej zimy też sama robiłam kulki dla ptaszków, i moje też wisiały w powietrzu. I normalnie sikorki na tych kulkach sobie siedziały i jadły. A owijałaś te kuleczki czymś, bo ja owijałam taką siateczką po workach cebuli lub ziemniaków. A widziałaś takie fajne domki dla owadów na all...? Mam chęć sobie taki sprawić. Tylko nie wiem czy wystarczy powiesić chałupkę i o niej zapomnieć? Czy później jakoś trzeba o to dbać?
Ja teraz wyczaiłam serię hortensji Everbloom, co kwitną na pędach jednorocznych i dwuletnich ;:oj . Odmiana Coco sprawiła, że serducho szybciej zabiło ;:167
U nas dziś w nocy było -5. Zaczyna się :? . Kiedy powinnam prawidłowo kopczykować różyczki? W miasteczku obok mojej wsi, różane placyki wszystkie okopcowane i okryte igliwiem. Chyba to za wcześnie, nie?
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coraz zimniej,rano znów przymrozek,no nieźle się zaczyna,zima idzie brrr...
Ja sobie czekam na przesyłkę z różami i się nie doczekam jednak,ponieważ status jest dopiero nadany,ale same róże jeszcze nie zostały wysłane.Dzwoniłam do firmy kurierskiej,taka paczka w ogóle nie wyjechała.Może to i dobrze? Patrzałam w prognozy i w następnym tygodniu w czwartek ma być na plusie 8 stopni i słonko.W taką pogodę mogę z radością posadzić moje kochane kolczatki.
Wczoraj zakupiłam karmnik wiszący dla kuli tłuszczowej,oby ptaszki w zimie nie głodowały.Zobaczymy,czy teraz przylecą...
Moja Gabi jak zwykle wąchała,drapała łapą,przewracała owe cudo pewnie myśląc o swojej przekąsce ;:306

Moni u Ciebie fatalna ziemia? Ja bym tego nie powiedziała,ale jeśli tak sądzisz to może hydrożel cośkolwiek pomoże,czego Ci życzę:)

Sabinko hmm do tej pory byłam przekonana,że Mariatherese rośnie u każdego ładnie i zdrowo,a jednak się pomyliłam.
Widocznie wszystko zależy od jakości korzonków.Życzę,by Ci kwitła niestrudzenie i tak bujnie jak moja ;:333

Dorotko myślałam,że jedzie,ale ona wcale jeszcze nie została wysłana,a jedynie przygotowana do wysyłki.
W sumie to chyba lepiej,bo zimnica straszna,u mnie nie pada,ale przymroziło kilka stopni w dół,także pewnie po niedzieli zjadą.
Mariatherese musi się rozkręcić,moja to już ma kilka lat i od początku nie była aż taka wyrywna.
Fakt,że moja sadzonka była kupowana dawno już w szkółce,która już nie wysyła online,wtedy kupowałam też moją pierwszą First Lady i Piano,które pięknie rosną ;:215

Lemonka ostróżki akompaniują różom i cieszą moje oko,mogłabym wszędzie je mieć ;:215
Tak to przywrotnik,szybko się rozrasta,trzeba go dzielić,ale trudno,bo ma korzenie dość spore.Już w kilka miejsc porozsadzałam.
Nic mu nie straszne,zawsze odrasta.

Anetko też bym siedziała na szpilkach,gdyby do mnie takie pięknoty jechały.Zdaj relację koniecznie,czy jesteś zadowolona z sadzonek .Zachęciłaś mnie kulkami dla ptaków i kupiłam oczywiście w Brico razem z karmnikiem,ale mam radochę ;:oj
Róż nie będzie jednak,nie doczytałam,że paczka w przygotowaniu :evil:
Miłego wyjazdu ;:215 Kawkę nr 2 już wypiłam ;:224 Diamantino moje marzenie,hmm ciekawe jaka dojedzie? ;:303

Werka Rosenfaszination zasługuje na pochwały i pokazy,naprawdę w tym roku mnie zachwyciła ;:215
Maria to moja żelazna różyca,nigdy nie zawodzi i wciąż kwitnie ,dość spora jest,trochę na boki się rozrosła.
Owijałam siatką od cebuli kulki,no nie wiem co źle zrobiłam ;:218 Teraz kupiłam sklepowe,wisi jedna duża na karmniku.Będę obserwowała :uszy Domków nie widziałam,ale przyjrzę się,w końcu zima przed nami i więcej czasu na czytanie.
Róże kopcuję przed większymi mrozami,trzeba obserwować prognozy.Niektóre terminatorki nie potrzebują okrywania,kilka odpadnie zatem i będzie mniej pracy.

Co to za smakołyki?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W końcu udało się powiesić na swoim miejscu

Obrazek

Miłych i spokojnych dni :wit
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, Twoja Maria zjawiskowa. Ja mam dwie, pierwszą posadziłam przy fontannie na początku czerwca, drugą teraz. Mam nadzieję, że za kilka latek obie będą jak ta Twoja, pomimo słabej ziemi ;:173

Karmnik śliczny ;:167
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu, super ten karmniczek :heja Muszę też taki sobie sprawić ;:108 Na mój balkon przylatuje mnóstwo sikorek, dzwońców i wróbli. A są takie żarłoczne, że miesięcznie zjadają 2 kg słonecznika. Oczywiście takiego już wyłuskanego ze skorupek. Moje sikorki nie muszą się męczyć ;:306 Czasami wysypywałam i inne ziarnka, ale ptaki wolą słonecznik. Dopóki on jest, to tych innych nie ruszają.
Na wiosnę pojawi się u mnie na pewno Amelie Nothomb, co do reszty to jeszcze nie wiem ;:218 Mam kilka zachciewajek, ale tak trudno wybrać. Wybór ogromny, a miejsca nie przybywa.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, ten słodziak to albo głodny....albo zazdrosny :lol:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, świetny ten karmnik ;:oj Nawet nie wiesz jak żałuję, że u mnie terenem ogrodu rządzi szajka srok. Nie mam szans się dziadostwa pozbyć :pogon Co prawda pokazywały się i sikorki, i rudziki, i zięby, ale sroki wszystko przepłaszają i atakują mniejsze ptaki. No nie ma sposobu na nie. Na samą myśl, że wiosną znowu będę kombinowała żeby sroczyska nie urywały mi krokusów czy nieszczęsnych koron ( od dwóch lat nie jest im dane zakwitnąć przez sroki) to robi mi się gorąco ;:222
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Aniu, karmniczek bardzo fajny. Dzięki za info o przywrotniku :)
Dobrze, że jeszcze będzie trochę cieplej bo dziś kupiłam trochę cebulek w B.

Sabina, serio sroki mogą obrywać kwiaty? :evil:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”