Ogródek Gosi cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 16

Post »

Cudna ta chryzantemka Tiki tip Gosiu... u mnie już prawie nic nie kwitnie, z wyjątkiem kilku róż.. ale to już prawie połowa października, więc nie mam co marudzić.
Gosiu, ja też się cieszę że to już koniec sezonu... uwielbiam długie wieczory i mam co robić... mogę spokojnie zająć się moją drugą pasją...
W sezonie mi się nie chce, bo wolę iść na działkę, więc zima jest dobra na moje handmade... szybko zleci i nastanie nowy sezon...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Geniu, to zdjęcia z końca września. Potem z tym słoneczkiem było już gorzej.

Martuś, ja miałam tylko trawnik, Ty masz całe nowe rabaty zrobione, na dokładkę przetwory.
Ja nie mam tyle siły. Trawnik wszystko wyciągnął ;:306

Aniu, zestawienie też mi się bardzo podoba, ale wydaje mi się ta rabata za mała :;230
Ciągle mi mało i mało.
Ale ja popieram takie zestawienia kolorystyczne, ale nie u mnie. Dla mnie kolor czerwony jest zbyt intensywny.
Wolę bardziej stonowane barwy. Jedyne ustępstwo dla intensywnego koloru to żółty. Może dlatego że jest taki słoneczny. Rozświetli rabatę nawet w najciemniejszy dzień.

Gabrysiu, dlatego ja posadziłam kilka chryzantem, żeby o tej porze roku mieć jeszcze kwiaty
Będą kwitły do mrozów.
Ciekawe, co robisz w długie zimowe wieczory. Ja za jakiś czas zacznę znowu produkcję bombek. Do stycznie czas szybko zleci, a potem znowu zaczne planowanie na nowy sezon Zresztą w tym roku zaczęłam prace ogrodowe już w styczniu.
To był dla mnie naprawdę bardzo intensywny czas

Dzisiaj pokażę Wam moje chryzantemy
Na razie tylko 4

Obrazek

Obrazek

Tiki Tip
Obrazek

Margo :D
Obrazek

Obrazek

Niestety nie znam wszystkich nazw, bo jak zwykle zgubiłam gdzieś swoje notatki :roll:
To początek, bo jeszcze będzie kilka kwitło :heja

No i jeszcze cebulowe do wsadzenia

Obrazek

Obrazek

Około 200 cebul. Chciałabym więcej, ale niestety portfel nie pozwala :(
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu okrągła rabata teraz z kwitnącymi miskantami i werbeną wyjątkowo mi się podoba. ;:138 Marcinek też wpisał się w tonację i świeci z przodu. ;:215 Chryzantemy cudnie będą cię cieszyć kolorem. Ja się poddałam i już nie sadzę w gruncie. ;:174 Cebulki szybko się sadzi, zdążysz, ;:108 chyba że w doniczkach. :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, a dlaczego się poddałaś?
Przecież one zimują.
Tylko nie można sadzić tych z marketu, bo one są szklarniowe i na pewno nie przeżyją zimy
Najlepiej u naszej koleżanki forumowej Jatry kupić. http://www.sklep-chryzantema.com/index.php
Od niej 90% chryzantem zimuje bez problemu
Ale to już wiosną, bo teraz nie wiem, czy by się przyjeły
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, kochana, nie zazdroszczę Ci posadzenia takiej ilości cebul. ;:185 ;:185
Wsadziłam też chyba taką ilość, bo latem wykopałam wszystkie swoje cebulowe, a jeszcze dokupiłam rozmaitych od groma i ciut-ciut. Narobiłam się jak dziki osioł i po raz pierwszy tej jesieni poczułam, że mam lędźwie. ;:oj
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu chryzantemy przepiękne ;:215 a pracy przy sadzeniu cebulowych Ci nie zazdroszczę - ja też mam jeszcze trochę do wsadzenia :D
Ale będzie pięknie i kolorowo na wiosnę ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu zaszalałaś , piękne tulipany już do wiosny nie mogę się doczekać .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Gosia, ale piękne te kremowe tulipany.. Montreux, o ile dobrze widzę na opakowaniu. Możesz zdradzić gdzie takie ślicznotki dorwałaś??
Cebulowe będą robiły niezłą robotę na wiosennych rabatach, gdyby tylko znaleźć jakiegoś naiwnego osobnika do wsadzania ;:306 Moje w znakomitej większości nadal leżą nie wsadzone. Pogoda jakoś nie sprzyja dłuższemu pobytowi w ogrodzie ;:224
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale cebul masz do wsadzenia, szok. Ja mam tylko 9 cebulek hiacyntów kupione i nie mam kiedy ich wsadzić! Chryzantemy urocze!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

;:oj z cebulami to poszalałaś, koleżanko :shock: Już sobie wyobrażam te łany kwiecia na wiosnę ;:224
Masz tez niesamowitą kolekcję chryzantem ;:333 Jak je przechowujesz zimą? U mnie w ubiegłym roku jedna padła ;:218 ;:222
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą
Niby nie powinnam narzekać, ale już zaczyna mi ta pogoda bokiem wychodzić. Całe szczęście, że pracuję, bo inaczej szlag by mnie trafił
Liczę, że w weekend pogoda zdecydowanie się poprawi.

Lucynko, myślę, że jednego dnia nie uda mi się ich wsadzić, więc będzie dobrze,
Pamiętam, że w zeszłym roku taką samą ilość wsadziłam w grudniu w jeden dzień, bo na następny dzień zapowiadali już przymrozki. Udało się.
Fakt, że łatwo nie było, ale przynajmniej się nie spociłam ;:306

Teresko, w sumie to sama przyjemność, bo perspektywa jest cudowna. Dlatego nawet się cieszę i nie mogę doczekać się wiosny
Chociaż na moje potrzeby zdecydowanie jest ich za mało

Geniu, ja też czekam, chociaż nie az tak intensywnie. Na razie chcę odpocząć.

Sabinko, fajnie, że wróciłaś na forum. Bardzo mi brakowało Twoich ukwieconych rabat.
Tulipany zawsze kupuje w Auchanie, bo mi do niego najbliżej. I zawsze jestem zadowolona.
Cebulowych powinnam kupić drugie tyle, cała rabata północna jest do obsadzenia.
W dodatku zaginęło mi sporo tulipanów zimą, albo coś zażarło. albo zmarniały po latach.
Do tej pory nie miałam szkodników
Moje jak widziałaś też jeszcze leżą. :D
I też z tych samych powodów co u Ciebie.

Mariolu, chryzantemy o tej porze roku są niezastąpione. Jestem nimi zachwycona i zamierzam posadzić ich więcej.

Monia, u nie też jedna zimą padła, a dwie odbiły w połowie. Mam w sumie 12 odmian. Czyli wcale nie są takie wrażliwe
Najbardziej lubię kulki, w lecie robią za bukszpany, a potem rozkwitają.
Pokazałam 4, na resztę jeszcze czekam.

I co ja Wam dzisiaj pokażę kiedy nie ma aktualnych fotek. Pogoda taka, że nie chce się wychodzić do ogrodu, a nawet jak się wyjdzie to nie ma co fotografować, bo rosliny zmarnowane ciągłym deszczem. Susza źle, ale jak tak ciągle pada też nie dobrze, I dogódź tu ogrodnikowi
Chyba jestem zmuszona pokazać stare zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Margo, bardzo mi się podoba rabata z hostami pod sosenką.
Ciekawa jestem co to takie liściaste rośnie przy samym pniu.
Ja jakoś nie przepadam za chryzantemami w ogrodzie. Mam tylko różową Clarę Curtis, która nie zdążyła się rozkręcić przed deszczami ;:174. O tej porze lubię ogrody zielone, może nawet nic nie kwitnąć.

;:196 Jagi
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Gosia, to Twój trawnik? Piękny !!! Zawsze tak Ci zależało na ładnym trawniku i dopięłaś swego, możesz być z siebie dumna, ja tez jestem z Ciebie dumna, mało kto może się takim pochwalić ;:196
Aż miło popatrzeć, na sciezkę też, bo nowa prawda? Czytam że jesteś zmęczona, zima jest potrzebna, ja już teraz czuję się lepiej, nie czuję tej presji że trzeba gonić i gonic i wszystko czeka i nic nie zrobione na czas. Teraz jest nasz czas, odpoczywamy :) Jak się uporamy z ostatnimi pracami :;230 a mi z grabieniem zejdzie do grudnia, chyba że śnieg przysypie :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek

Piękna ta sosna ;:oj Jakoś do tej pory nie rzuciła mi się w oczy. Pień w bluszczowym(?) kożuszku tylko dodaje jej uroku. Fajne miejsce na funkie :heja Trawnik odwdzięcza się swoim wyglądem za trud, który weń włożyłaś ;:63

-------------------
Po przyjrzeniu się stwierdzam, że to chyba jednak nie bluszcz ;:224
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

I mnie bardzo podoba się ta sosna z hostami. Cudowny widok. A igły spod sosny zbierasz czyzostawiasz? Ja mam hosty pod sosnami i teraz prawie całe w igliwiu są. Na razie chyba nie będę zbierać. To taka pieżynka na zimę.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”