Wandziu! To dość stara hortensja, wiele lat jest w moim ogrodzie. To jest piłkowana i ktoś (a nie Ty czasami) podejrzewał, ze to Blue Bird. Ale to tylko przypuszczenia, wtedy zakwitła bardziej na niebiesko. Ona dobrze reaguje na takie lato jak teraz - mokro i słonecznie zarazem. Wtedy fajnie kwitnie. W zeszłym roku miała dużo kwiatów, ale bardzo małych.
Iwonko! Ogrody są do zachwycania, dalie też!

U Ciebie też sporo pięknych osobliwości, o których istnieniu dowiedziałam się dopiero u Ciebie...
Aniu! Cieszę się bardzo!

Dziękuję w imieniu dalii
Krysiu! Po kolei człowiek się uczy. Fajnie, ze one od razu wszystkie nie wychodzą, wię zachwycam się po kolei i po kolei przypominam sobie ich imiona
Dziś po powrocie z pracy wyruszyłam do ogrodu z daliowymi nożyczkami, żeby wyciąć przekwitłe kwiaty. Jeszcze mieszczą mi się w dłoni, ale już niedługo będę przez ogród maszerować z taczką. Potem popieliłam. Mam wysyp podagrycznika, wyciągam nitki jedna po drugiej, przeczesuję widłami i tak potem odrasta

Wkurza mnie to
Potem ze spadów jabłkowych zrobiliśmy soku i nastawiliśmy cydr. Tzn już wcześniej nastawiliśmy, ale teraz dolaliśmy i nie zmieścił się w wiaderku fermantacyjnycm więc wlaliśmy do kolejnej butli

Teraz czekamy...
Tu w pierwszym etapie pokroiłam jabłka i zalałam wodą, dodając cukier, bo jabłka kwaśne
Na dziś z ogrodu:
Moje kanny. Przed domem na patelni, piękne i zdrowe. Te w ogrodzie pozostawiają wiele do życzenia
Yellow Futurity
Wyoming -przed domem rośnie niewysoki, ale kwitnie jak najęty!
NN
Złota Miłka
Bride to Be
A-Peeling
Citron du Cap
Rebecca's World
Pipsqueak