Annes 77 
jak kwitnie to na razie nie przesadzaj. Mam jeszcze inne kalanchoe...dwu i trzy letnie. Trzyletnie straciło całkiem pokrój, pędy z liśćmi się wydłużyły. Częściowo leżą na parapecie. Szukałam wiadomości o tej roślinie, wydłużone pędy trzeba skracać. Roślina wypuści nowe liście. Ucięte pędy można bez problemu ukorzenić...posiadają na gałązkach mikroskopijne korzenie...bynajmniej moja roślina je ma.
Zuzia111 fakt nożyce by się przydały, czytałam jedną opinię o małych nożycach ładowanych na akumulator...nie da się uformować od razu całego drzewka trzeba kilka razy ładować akumulator. Chyba to sprzęt dla cierpliwych nie dla mnie...wolę już zwykłe nożyce zasilane ręcznie
Drzewko ciekawie uformowane, Masz co pokazywać...proszę załóż wątek
stefcia 
kulki raczej nie zrobię, myślałam o przerzedzeniu gałązek na całej długości...na fotografii nie za bardzo widać gałązki są fikuśnie powyginane.
Lady-r 
nasiona, będą nowinki w ogrodzie? Nasion w tym roku jeszcze nie kupiłam, do koszyka wpadną tylko podstawowe nasiona do warzywnika, do ogrodu na pewno coś wpadnie ale mało. Parapety zajmie papryka, pomidory, pietruszka, pory. Bezpośrednio w ogrodzie zostaną posypane, tradycyjnie jak co roku...ubiorki różowe i białe, myślałam o odnowieniu Kleome cierniste. Zostanie wysiany tytoń leśny, nazbierałam nasionek. Dwuletnie- w tym roku powinny zakwitnąć naparstnice, wysiane w ubiegłym roku. Na posadzenie czekają dalie, mieczyki, kłącza dziwaczków. W zakątku z wolno rosnącymi iglakami posadzę jakieś rośliny jednoroczne tarasowe, typu surfinie. Pomyszkuję za nasionami w sklepie ogrodniczym, nie wiem co wpadnie w oko