Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jest już wiosna!

Post »

Misiu tak się cieszę że kwitną, bo milczały i myślałam że przepadły ;:168

Małgosiu jaki chcesz żywokost bo mnie się sieje ten zielony z niebieskimi kwiatkami, pstry też mam i do rozsadziłam więc mogę Ci wysłać tylko za chwilę jak się przyjmie i rozrośnie (za miesiąc) :D Rzodkiewkę siałam w lutym w tunelu i już ma czerwone tylko małe więc czekam aż zgrubieją. Nie podlewałam i to moja wina ;:204

Ewelinko to są kokorycze :D Szachownice według mnie są kapryśne i wielu podobnie pisze, ale jak jej utrafisz z miejscem i nie wiem czym to rośnie ślicznie i kwitnie więc chyba warto mieć :D Pozdrawiam ;:168

Ewuniu u mnie tak drzewa kwitną, mam brzoskwinię która co roku w pierwszych dniach kwietnia obsypuje się kwiatkami, a teraz ma dalej pączki ;:224 Wszystko zacznie szaleć jak spadnie ciepły deszcz ;:333 Pozdrawiam Ewuniu ;:168

Tereniu to kokorycze serduszki wyszły ale jeszcze nie rozkwitły tylko mają taki farfocelek ;:306 Hiacynty kupiłam w kilogramowej ofercie Lyl. na jesieni i czekam na nie bo to odmianowe. Jedne nie wyszły i obok doniczki namacałam dziurę...wiesz co to znaczy ;:14 Spokojnej nocy, a jutro pięknego dnia ;:196 ;:196
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ;:196 wpadłam znienacka i mało oczy mi nie wyszły ;:oj :shock: ;:224
To są zdjęcia tegoroczne? ;:224
Czy nas tu bujasz koleżanko?????????
........a może to pod folią wyhodowałaś?

U mnie jaszcze maleńkie wszystko.
Lista osób do których się zwracasz w jednym poście Marysiu jest imponująca. :shock: :shock: :shock: ;:108
...a ja narzekałam, ze mam dużo pracy z moim wątkiem..... :;230
Pozdrawiam serdecznie i obiecuję wpadać częściej.
Nie pogniewam się jak mnie nie wymienisz w tej liście... ;:306
Ja nie dałabym rady.... ;:223
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kokorycze ... no widzisz człowiek uczy się całe życie :wit. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witaj Marysiu ;:138
Spokojnie bez emocji nadrabiałem zaległości w Twoim wątku.
Nawet nie miałem w planie niczego napisac, ale te kokorycze na poprzedniej stronie ;:202
Ty im jakieś sterydy dajesz, czy może muzykę relaksacjna puszczasz.
Normalnie idę na zabiegi i każę sobie podwójny laser zaserwowac :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu to samo mogłabym napisać o Twoich pomidorach, paprykach i pozostałych ;:306
Ja jestem moja miła na innym etapie życia niż Ty dzieci odchowane, wnuki też a M się usamodzielnił więc życie należy do mnie no może nie całkiem ....do ogrodu i po części do FO. Zapraszam Cię bo jesteś bardzo sympatyczną osobą i lubię czytać Twoje posty ;:168 Dlatego nie wymienić Cię...nie ma takiej opcji :D
Pozdrawiam ;:196

Ewelinko ja też je dopiero na FO poznałam :D

Jureczku kokorycze od naszej Kochanej wspólnej znajomej Lidzi ;:167 Zjedź z olkuskiej zobaczysz ...dostaniesz ;:333
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Lilie już masz takie wyrośnięte? Prawie kwitną. Moje na balkonie w doniczce mają 10 cm, w takiej małej doniczce przetrwały zimę.
Pozdrowionka ;:3
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu to są korony cesarskie, a one kwitną wcześniej. To lilie będą cieszyć kolejny sezon, a dzięki temu że zima nie taka mroźna a balkon może osłonięty. U mnie największe szkody wyrządził mroźny wiatr :shock:
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

AAAAA, wyglądają jak lilie :), koron cesarskich nie miałam nigdy, tylko małe szachownice kostkowe.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marysiu masz 100% rację, właśnie tak jest.
Cudowna wiosna, ciekawe czy u mnie coś rozkwitło w tym tygodniu. Czasami myślę, że jakieś zastoisko zimna u mnie jest, zawsze jestem jakaś opóźniona.
Tym bardziej podziwiam i chętnie oglądam ogrody już rozkwitające i nabierające kolorków.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu..dopiero widząc twoją kwitnącą kokorycz przypomniałam sobie o swojej żółtej. ;:oj . Nie widzę, albo żle patrzyłam podczas obchodu działeczki. ;:201. Lilie pięknie ci wystartowały, moje daleko w tyle a kilka mam zamiar jeszcze dosadzić. ;:oj . W zeszłym roku dość póżno także dosadzałam i nawet byłam z nich bardzo zadowolona. Kiedy lilie kończyły już kwitnienie te nowe zaczynały i dalej cieszyłam się liliami. :heja . Pozdrawiam , życzę ;:3 i sił do dalszych prac . ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu pewnie znowu padnięta dziś jesteś, nie szalej ;:196 , ja dziś w rozjazdach, najpierw ze sobą po doktorach, a po południu z autem byłam, dopiero wróciłam, ale działeczkę choć na chwilkę zaliczyłam, jutro znowu lekarz, a potem do szpitala zapisać się na kolejny rezonans ;:202
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu to ja się piszę na żywokost ten z zielonymi listkami to chyba lekarski .Jestem ciekawa czy mój Allgold przeżył, bo jakoś go nie widzę ;:185 Widzę ,że masz jakąś inną kokorycz z takimi kłosowymi kwiatami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Witaj Marysiu :wit
W końcu się zmobilizowałam i piszę.
Przez jakiś czas tylko podczytywałam.
Cudownie wyglądają siewki Redlove ;:32
Piękne obrazki a pierwiosnki - cudeńka.
Zachwyciła mnie czerwoniutka miodówka ;:167
Poletko żonkili jak zwykle zachwyca ;:108
A parka pierzastych ;:166
U mnie też już deszcz by się przydał ;:108
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu a ja bardzo chciałam mieć kostkowate i kupiłam po sezonie została jedna i ta już też przepadła :shock: Te też są chimeryczne ale są :?

Dorotko niewykluczone, są takie miejsca i ja to obserwuję w swoim ogrodzie :D Usunęłam teraz trochę krzewów, gałęzi i chyba jest lepiej, niektóre rośliny odżyły ;:224 Na pewno coś rozkwitło ;:196

Zeniu żółta ma listeczki, ale u mnie jeszcze nie kwitnie tak samo biała, kwitną później za to kwitną do mrozów :D
Lilie wystartowały ale to co na zdjęciach to korony cesarskie :D U mnie lilie tez kwitną etapami, a w tym roku mam nowe i jestem ich bardzo ciekawa ;:333 Dziękuję za dobre życzenia ;:168 Miłego wieczoru ;:196

Iwonko oj tak jestem zmęczona ale bardziej zmęczyłyby mnie te wizyty lekarskie, potem ściągnęli mnie z ogrodu sąsiedzi i panowie co nieco przechylili, a sąsiadka chciała mnie nakarmić a ja tylko piłam i piłam ;:304 Po kilkugodzinnym paleniu ogniska i plewieniu na nic innego nie miałam chęci ;:306 Teraz słyszę melodię deszczu i mam nadzieję na solidne podlanie ;:333

Jadziu to chyba nie jest lekarski tylko też odmianowy ...nie wiem czy nie kaukaski? Jak kwitnie na niebiesko jest śliczny i chętnie się podzielę ;:333 Złoć przekwita to pewnie niedługo wyślę więc szukaj jak jeszcze coś chcesz. Mam jeszcze Axmister Gold :D

Ewuniu jak miło że się odezwałaś ;:168 Redlove rośnie ładnie i jest sporo czerwonych siewek to będzie co rozdawać, miodunka czerwona też się szybko rozrasta bo chciała mi zarosnąć grządkę i wykopałam ją ale po wiośnie na pewno jej przybędzie ;:333 Deszcz mi pada co mnie bardzo cieszy bo dzisiaj dużo sadziłam i podlewa. Ściskam serdecznie i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu też ma śliczne liście ten Axmister gold .jeśli są siewki to może być
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany