Rajsko, wiejsko, sielsko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...

Post »

Witaj Ewo :wit , przyczłapałam i ja do Ciebie, masz fajne futrzaki i te duże i te małe, kochane zwierzaki, mieszkasz w pięknym miejscu, a resztę idę jeszcze pooglądać :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Pogoda zapowiada się super! Mam nadzieję, że już w niebie posprzątali i nie będzie śniegów. :wink:
Czy szklarenka już jest? Jak będzie ustawiona, to zrób proszę jej sesję foto ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to witaj Ewuś w nauczycielskim gornie ;:162 . Ty na emeryturce, a mnie dotknęła "dobra zmiana" i własnie tracę pracę, bo uczę w gimnazjum :( Żeby nie myśleć o tym, co ma nadejść, namiętnie czytam o naszych ogrodach, to mnie relaksuje.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wow, Ewuniu, Ty też belfer? Ja też, na szczęście były. Lubiłam tę robotę, ale wypaliłam się tuż przed emeryturą, i z przyjemnością poświęciłam się innym zajęciom, w tym działeczką moją kochaną. :tan
Ciepłe słoneczne dni dają dużo radości i chęci do pracy ogrodowej. ;:63 Dzisiaj lenia pogoniłam i zabrałam się do działania tak ostro, że coś mi w krzyże wlazło i trzyma jak w żelaznej obręczy. ;:224 Niech sobie to coś nie myśli, że ja się tak łatwo poddam. ;:185 ;:185 Nic z tego. Jutro roboty ciąg dalszy, choćby i z zaciśniętymi zębami i łzami w oczach. ;:124
Słoneczka życzę na jutro i na cały marzec. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuś siewki ładnie rosną. ;:138 Jak sprawdzi się prognoza, to popikowane będą mogły w nowej szklarni się hartować. ;:215 Kupidynek będę podziwiać, bo mój nie przeżył ubiegłej zimy.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krystynko, Iwonko I , Marysiu, Małgosiu, Iwonko, Basiu Jak tak patrze na ten wykres pogodowy (zaznaczam, że to dla moich stron) to jest nie źle i raczej idzie zgodne z planem ;:333, szklarenka - foliałka doszła ;:108 , ale muszę M poprosić o pomoc w montażu,... teraz jest na wyjeździe więc muszę poczekać :)

Ewuniu przykro mi ,że cię może dotknąć "dobra zmiana" podejrzewam, że gdybym pracowała to też byłabym zagrożona (kompletnie w reformie nie ma nic o szkolnictwie specjalnym, a ja to oligofrenopedagog ;:173 ) oprócz tego nie widzę siebie w tej bajce :( Może lepiej pomyśleć o ... czymś związanym z np ogrodnictwem :) Masz sporą wiedzę fajnie piszesz to może to :) Trzymaj się ;:168

Lucynko Mnie do emerytury zmusiła choroba :( szkoda mi było dzieci, które miały więcej zastępstwa niż styczności ze mną (dzieciaki nie sprawne intelektualnie szybko się przywiązują i trudno akceptują zmiany ;:174 ), ale tak myślę, że dziś też bym odeszła, wolę ogródek, zwierzęta i nic nie muszę robić wbrew swojej woli :) Wiosna nas rozrusza... przynajmniej ja tak mam, po zimie muszę ogródek sobie dawkować... jak rehabilitację ;:306

Soniu Z kupidynka wzeszło tylko kilka nasionek ... zobaczymy ;:173 A gdzie twoja VI część ;:168 1 marca to dobra data na jej otwarcie ;:215

Czy wy też z utęsknieniem czekacie na ta kie widoczki... ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Ewo czekam, wczoraj skończyłam sprzątać jedną część rabat. Reszta musi poczekać bo tam stała woda i nogi jeszcze mi się zapadają.W ogrodzie warzywnym w niektórych miejscach jeszcze stoi woda, a pogoda nie chce sie wyklarować. Rano było śliczne słoneczko a teraz się zachmurzyło ;:223
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ewa ,wszyscy czekamy z utęsknieniem wiosny,ja sprzątam, bo ogród jak na wichrowych wzgórzach ,taki zaśmiecony trawami ,co ich wiatry rozgoniły,gdzie się obrócę to dużo pracy mnie czeka i nie wiem co pierwsze robić ,ale jak będzie prawdziwa wiosna to już będzie ślicznie ,tak bym chciała,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu baaaardzo czekam na takie widoki. Co dzień robię obchód ogrodu i doglądam, wyglądam. Widać już wiosnę, ale póki co taka mocno zaspana jeszcze... Chętnie bym ją kawą poczęstowała żeby się szybciej obudziła, ale cóż...
Trzeba czekać.
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu ja tez czekam na takie widoki ;:167
Powolutku sprzątam rabatki ale słabo mi to idzie .
Dzisiaj pochmurno znowu i wiatr wiał , po południu troszkę popracowałam ale chłodno się robiło więc stwierdziłam że szkoda zdrowia .
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krystynko, Marto, Basiu, Tereniu Idę dzisiaj do ogrodu na przegląd po zimowych zysków i strat :D, nie będę niczego odkrywać bo rano było za oknem tak 0 - (-1) ... Niby słoneczko ładnie wzeszło, po wczorajszym nocnym rozgwieżdżonym niebie, ale od zachodu widzę jakieś chmurzyska... czyli marcowa pogodowa norma ;:306
W lutym też bawiłam się w sianie :wink: i co mi wzeszło... oczywiście nie wszystko, ale co nieco jest ;:173

Obrazek Ratibidia

Obrazek Jeżówka

Obrazek Rutewka

Obrazek Orlik NN chyba pobiła rekord :D

Obrazek Kupidynek

Obrazek Szałwia

Obrazek Rutbekia

;:3 ;:3 ;:3 dla wszystkich ;:168
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No marzec, marzec... zmienna pogoda - z jednej strony piękne niebo i słonko, a po drugiej chmurzyska czarne wiszą.
Nasiewy już całkiem dorodne, aż miło popatrzeć! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Ewa siewki śliczne,teraz tylko pikować i do szklarenki tylko jeszcze trochę ciepła. U nas dziś wieje strasznie i co chwila ulewa. Odpoczynek od ogrodu ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewcia w marcu jak w garncu! U mnie słońce walczyło z czarnymi chmurami, z których nawet padał jakby grad ;:oj
Sieweczki masz cudne! niech wszystko zdrowo rośnie to ogród będzie ślicznie, kolorowo wyglądał :D Jaką rutewkę wysiałaś? powiem Ci że to mistrzostwo, bo ona kiełkuje tuż po zebraniu, wiec masz rękę do roślin ;:168 Brawo ;:63
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krystynko... ;:oj właśnie to pikowanie mnie troszkę przeraża bo nigdy tego nie robiłam ;:173
Marysiiu wiesz że nie wiem jak to rutewka :oops: dostałam jako gratisik, wysiałam i urosło :;230 ... może jutro uda mi się zrobić fotkę badylkom ;:168 ... bo chyba u nich coś się ruszyło... niech się tylko ociepli i tak nie wieje, bo nie dam rady foliałki rozłożyć ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”