Witam.
Dziś byłam w ogrodzie,ale nie tyle co zaplanowałam.Rano było zimno.Potem deszcz. Kiedy wyszło słonce coś w końcu mogłam zrobić.
Lidziu tak to rożeniec górski. Jeszcze go nie umie rozmnażać, bo ma korzeń palowy,ale próbuje.
Zawilce greckie zaczynają kwitnienie. Jesienią posadziłam niebieskie, mix i białe. Część zgniło. Zobaczymy ile zakwitnie. Moja puncia ma na imię Amika. Kwiatuszki lubi tak samo jak ja. Czasami się w nich wyleguje do słoneczka, bo to już starsza pani,ale kochana. Jej pozwalam na wszystko.
Marysiu delospermo sasanki zaczęły kwitnąć. Jeszcze nie wszystkie i nie we wszystkich miejscach. Tylko te do słoneczka. Jeszcze będą kwitnąć inne.
Soniu tak sasanki kwitną oprócz albańskiej,kaukaskiej i papageno. Amiczka niech pilnuje moich kwiatuszków , bo nie wszystkie jeszcze widzę.
W święta pracowałam na nocy w sobotę i poniedziałek. Było spokojnie, choć po tym głośnym wypadku to na to nie liczyłam. Chłopcy nie leżą jednak w moim szpitalu.
Łącze się w bólu z rodzinami zmarłych piłkarzy i tych co walczą o życie.

Nie wiem czy byłabym w stanie przeżyć to co czuje matka , gdy traci dwóch synów a trzeci na OIOMie leży
Ogrodu jeszcze nie oczyściłam na galanto,ale jeśli chcesz to możesz przyjechać już teraz.
Co Ty na to?
Marysiu chinanit nie mam jeszcze całkowitego i porządku na rabatach i w ogrodzie. Codziennie jak tylko nie pracuje troszkę obrabiam po parę godzin do słońca. Dziś też byłam i odkryłam kolejne straty. Zgniłe niektóre szachownice. Nie widzę też wszystkich jeżówek. Dwóch odmianowych Psi Zębów i wiele innych. Ta kępa zwykłej przylaszczki ma12 lat. Czas jednak robi swoje.
Patrzyłam jeszcze nie odbija.ale pamiętam.
Aniu Anar13 Tę sanguinarię, którą pokazałam to zwykła i zakwitnie jako pierwsza.
Widzę też na wierzchu Multiplexa i różową. A inne czy wyjdą to znak zapytania, bo to dziwne te kłącza są. Raz kwitną , potem zanikają.
Sabino nie wiesz czemu mam kwitnące rośliny. Przecież sama mi to pisałaś, że mam podgrzewany ogród.

A tak na poważnie to chyba mój mikroklimat sprzyja kwitnieniu.
Iwonka kwitnie wiele to fakt,ale jeszcze nie wszystko co powinno. Liczę na ładne dni i wtedy kwitnienie będzie ładniejsze.
Marzenko to też ma urok jak coś później zakwitnie.
Biedronka przyszła do Biedronki.
Stary Hiacynt , już wyrodzony też chce kwitnąć

Trójlisty wychodzą, ale jeszcze nie wszystkie.
Jeffersonie już widać.
Miłki amurskie późniejsze w pąkach.
Wiosenny czeka na
Snieżniki.
Białe dopiero wychodzą.
Multiplex
Rosea
Ostatnie krokusy z cienia.
Cdn