Tolinka i róże cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tolinka i róże cz.II

Post »

Reniu widziałam tą piwonię u ciebie :D Aniołki w ogrodzie są ;:215

Jagna no to masz już odpowiedź jaki to pierwszy kwiat ,chyba się te nasze panny umówiły ;:306 Mam tylko nadzieję że nasze First Lady się umówiły i pójdą w siłę w tym roku ;:224

Jadziu mój Omoshiro rośnie niziutko mam go już chyba trzeci sezon i rośnie na pergoli ,coś nie może się tak wybujać jak inne,ale cieszy mnie każdy jego kwiat bo dostałam go od dzieci na urodziny i zawsze mi na ten dzień zakwita ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja swojego też mam trzeci sezon lecz chciałam ,żeby towarzyszył LO .Teraz musi nabrać krzepy ,żeby zakwitnąć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Morden Blush, piekna roza, nie znam jej, musialam zapytac wujka google.
;:oj , zaczyna sie festiwal roz, fotosik bedzie przegrzany... ;:306
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy wstawiam dla ciebie Fisherman's Friends

Obrazek

Obrazek

na tym zdjęciu widać młode przyrosty i zeszłoroczny pęd już mocno kolczasty

Obrazek

dzisiejsze pąki

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Dobrze, że już jesteś ;:196 i mogę spacerować po Twoim wiosenno-letnim ogrodzie. Pierwsze róże już kwitną, więc można powiedzieć, że sezon już otwarty ;:138

Tolinko dzięki za fotki Fisherman's, nadal mam wątpliwości, bo kwiat niby podobny, ale liście u Ciebie pięknie błyszczą, na moim krzaczku są raczej matowe, no i kolor pąków na mojej jest ciemniejszy. Wykasuj zdjęcie później, żeby Ci nie zaśmiecało wątku.
Obrazek
Twój też tak ma na początku?
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To już naprawdę się zaczyna ;:65 ;:65 ;:65 Już coraz więcej różanych pączków a nawet rozwiniętych kwiatuchów. Twoje krzaczki ładnie wypasione, odwdzięczą się pięknymi różami.Wszystko zaczyna kwitnąć na potęgę. Moje floksiki młodsze, jeszcze nie kwitną, ale już podpatrzyłam u Ciebie, że są bardzo wdzięczne.
x-ja-a

Post »

Tolinka pisze:
Jagna no to masz już odpowiedź jaki to pierwszy kwiat ,chyba się te nasze panny umówiły ;:306 Mam tylko nadzieję że nasze First Lady się umówiły i pójdą w siłę w tym roku ;:224
No faktycznie się zgrały dziewczyny ;:306 Tyle, że u Ciebie cały krzew już w kwiatach a u mnie jeden bardziej rozwinięty a reszta pąki, ale jest ich dużo, więc tez będzie ślicznie za chwilę ;:167 Gdybym mojej nie zagłodziła w zeszłym roku, miałabym jeszcze więcej powodów do radości.
A Twój Abraham pokazuje kolorek jakiś taki bardziej w pąsach, z mojego wyziera bladość Obrazek
La Reine Victoria wygląda jak choinka z tymi pąkami, śliczna! Oj, będzie się działo! Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No i masz swoje królewny! Cudowności!Przy różach też serce mocniej mi bije! Historyczne moje już kwitną, reszta w pąkach, choć z pewnymi wyjątkami. ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Cdowne róże, pączki takie grubaśne, nie znam żadnej, oczywiście nie licząc Louise Odier :wink: Dwie pierwsze ;:167
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tolinko, możemy świętować :D Pierwsze różane kwiaty już rozkwitły. Teraz z każdym dniem będzie ich przybywać.
Morden Blush prześliczna ;:167
Nie chcę się mądrzyć, ale coś Twój Abraham ma zbyt czerwony kolor ;:218 . Chyba w zdjęcia wkradł się jakiś chochlik ;:131
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Tolinka, ja tam wszystko widzę i nawet nie wiesz jak miło popatrzeć na świeżutkie różane kwiaty ;:oj i kolejne pękate pączki.. śliczności ;:108
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,po gorących dniach sporo u mnie padało w sobotę lało niemiłosiernie ,ale ziemia spragniona wody szybko chłonęła ,a rośliny wybuchnęły niesamowitą zielenią,niestety chwasty też ;:223 Wczoraj gorąc był niemiłosierny parno i duszno ,a po południu przeszła burza jakiej dawno nie widziałam...wszystko fruwało ,złamało mi ogromnego skayroketa ,pozrzucało łuki-podpory na róże ,złamało pergolę z wiciokrzewem ,nie wspomnę o wiszących donicach których nie zdążyłam już sprzątnąć ;:145 na szczęście obyło się bez gradu ,który pewnie dołożył by swoje...Podobno do końca tygodnia ma być jeszcze taka burzowa pogoda ,ale ja już dziękuję za wodę z nieba ,będę dmuchać chmurki do tych z was gdzie nie padało ,oczywiście te chmurki bez wichury i gradu :wink:

Alexio Morden Blush jest cudna jedna z moich ulubienic tych za wszystko ,za krzak ,za kwitnienie za kwiaty,za zdrowie ;:108

Daysy no rzeczywiście że Fisherman's ma błyszczące listki u mnie,kolor pąków by się zgadzał bo mój aparat rozjaśnia nieco kolor.

Iwonko oj będzie się działo ;:215 sporo pączuchów na krzakach żeby tylko ta psotna natura nie pokrzyżowała nam różanych kwitnień ;:218

Jagna mój Abraham coś swiksował w tym roku ,ale widzę że i inne róże mają jakby inne odcienie ,nie wiem czy to przypadkiem nie jest efekt po nawożeniu końskim "złotkiem" ale za to jak rosną i jakie są zdrowe ,wybaczam im te dziwne kolorki,a może ładniejsze?zobaczymy co pokażą na razie w pąkach i pąsach ;:306

Miłka byłam u ciebie widziałam ,cuuudeńka ;:167

Daysy nie znasz ?nawet z patyczków? być może je masz a nie wiesz że masz ;:306

Dorotko to nie chochlik zdjęciowy mój Abraham tak ma w tym roku ,na jednej i tej samej gałązce pąki różnią się znacznie kolorem ,zastanawiam się czy to nie efekt nawożenia ?Nie miałaś tak? Bo ogólnie ,to róże rosną pięknie i nawet te marudery ruszyły ,nawet Edenka na którą tak psioczyłam wypuszcza dłuuuugiego bata ,a Grham T. rośnie do nieba ;:oj

Sabinko ja też uwielbiam patrzeć i patrzeć bez końca ,każdą wolna chwilę spędzam w ogrodzie i zachwycam się tymi cudami natury,wszystkie rośliny i kwiaty są piękne,ale róże to istne dzieła sztuki ;:167
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę fotek na dobranoc :D

mój Abraham zobaczcie sami na jednej gałązce a pąki inne

Obrazek

Obrazek

moja ślicznotka ;:167

Obrazek

Obrazek

Martha ;:167 na razie jeden :wink:

Obrazek

Mary Rose dopiero rozkwitł pierwszy kwiat a ona ma już plamki ;:174

Obrazek

Louis O. będą konfitury różane :tan

Obrazek

Obrazek

clematisy

Obrazek

Obrazek

delikatna jak mgiełka Souvenir de la Malmaison

Obrazek

Fisherman's Firend młodziak ale z jakim charakterem ;:224

Obrazek

cudne orliki ;:170

Obrazek

dobranoc :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Tolinko cuda pokazujesz ;:215 Morden Blush...hmm nigdy o niej nie myślałam,a tu taka piękna panienka się uśmiecha.
Muszę pomyśleć,może na jesieni ją posadzę? Wysoka rośnie?
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Tolinko, za radą Miłki zrobiłam wczoraj z LO konfiturkę, teraz zastanawiam się czy nie skosztować Mary Rose. Próbowałaś z innymi różami niż historycznymi czy rugosa?
Pokazujesz Fishermanna, a powiem Ci , że mój mi zaczął chorować, właśnie złapał rdzę. U Ciebie znacznie ładniej się rozrósł niż u mnie, przyznaj, że to ciekawy kwiat, chciałabym go zobaczyć 3-4 letniego.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”