Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Jakie śliczne te tulipany ;:333 a zakupy powojnikowe bogate! życzę żeby wszystkie się przyjęły i pięknie kwitły ;:215
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

To serduszka już taka duża o tej porze :shock: ? Moja nie wpadła mi w oko jeszcze,jutro baczniej jej się przyjrzę.Powojniki piękne,ja też dokupuję,ale nie bardzo mi się szykują ;:131 Kaskada kwiecia wciąż w marzeniach ;:173 Gdzie je ulokowałaś?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu tulipany botaniczne cudnie w takiej kępie wyglądają. ;:oj Powojniki do kolekcji śliczne zamówiłaś. ;:215 Masz napęd do pracy. ;:180
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No śliczna u Ciebie wiosenka , wow, super kolorki, masz np tyle kolorów szafirków :!: Ja znam tylko niebieski ciemny. Ale tego wszystkiego masz ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Ewelinko wygląda na to, ze roślinki totalnie zgłupiały i te co się wyrwały za wcześnie to dobrze na tym nie wyszły. Dlatego u mnie zdecydowanie mniej kwitnień. A cebulki nawet jak głęboko to sobie poradzą - ja mam kilka tulipanów w trawniku i nie udało mi się dokopać do ich cebul, zeby je przesadzić...

Marysiu dziękuję ;:196

Mirko serduszki właśnie zaczynają kwitnienie. Ale u mnie mają dobrą miejscówkę. Powojniki postaram się obfocić, zeby pokazać w jakich miejscach rosną. Moje w zasadzie z wyjątkiem jednego to też na razie jeszcze niewielkie. Poza tym niecierpliwie czekam czy wyjdą mi powojniczki co miały całkiem suche gałązki i musiałam do ziemi zciachać - 3 w donicach i 4 w gruncie.

Soniu uwielbiam te botaniczne tulipanki, ale ciągle jeszcze nie mam takich kępek jakbym chciała ;:185 A w ogrodzie chciałoby się popracować, ale ciągle albo pogoda w poprzek albo inne obowiązki.

Karolko szafirki kocham od czasów szkolnych, kiedy to odkryłam je na działce koleżanki. Zawsze wiosną wracałam z pachnącym bukiecikiem tych kwiatuszków. Oczywiście wtedy były tylko te niebieskie. Zaraz pokażę jeszcze kilka odmian, bo one nie zakwitają wszystkie jednocześnie. Najpóźniej kwitnący z moich szafirków chyba dopiero za miesiąc zakwitnie.

Jakieś podłe draństwo ścina mi pąki hiacyntów, a tak niewiele ich w tym roku zakwitło... Większość żonkili za wcześnie wystartowała i kwiatów nie będzie. Podobnie tulipany. Ale za to część krokusów przypomniała sobie, ze to wiosna przecież i trzeba wreszcie wyjść na powierzchnię :D Sąsiadowi za siatką ostał się tylko jeden rój po zimie, ale i tak bym więcej w tym roku nie wykarmiła... Na szczęście mirabelka, brzoskwinka i morelka już rozkwitły, a kolejne drzewka się szykują. Wyrosły mi jakieś dziwne tulipany - wygląda jakby w liściach już kwitły. Oczywiście kartki wywaliłam ii nie mam pojęcia co tam posadziłam.... A teraz troche ilustracji.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Oj słuchajcie musze Wam to opowiedzieć. Dzwoni mi dzisiaj telefon, odbieram, pani się przedstawia, ze z poczty dzwoni. notabene wczoraj dostałam wieczorem sms, ze jest dla mnie na poczcie przesyłka i moze tam do 18 kwietnia poleżeć. Zaplanowałam wiec, ze dzisiaj po pracy podjadę odebrać. Ale pani z poczty ubiegła mnie telefonem... otóż zadzwoniła z prośbą, zebym jak najszybciej odebrała moją przesyłkę, gdyż.... przychodzący klienci dziwnie się na pracowników poczty patrzą. ;:108 Bo wiecie - to przyszedł zamówiony przeze mnie obornik bydlęcy granulowany :;230

Właśnie mi się przypomniało, ze miałam się pochwalić sasanką - porobiłam trochę porządku w ogrodzie i po zdjęciu badylków znalazły się dwie sasanki - jedna kwitnąca :tan Pamietam, ze szłam zrobić jej zdjęcie... hmm..
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obornik granulowany zamawiałaś pocztą ;:oj No to nie dziwne, że pani dzwoniła ;:306
Już widzę jaki zapaszek ją przywitał jak przyszła rano otworzyć pocztę :;230
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. No to mieli pracownicy poczty zdziwienie ;:306. A wiosenne ilustracje piękne ;:138 . Kępki krokusów wyglądają cudownie ;:oj . Białe szafirki są śliczne i muszę je upolować jesienią ;:224 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Ja zawsze zamawiam przesyłka i ostatnio też trafiło na PP ,ale takiej sytuacji nie miałam ;:306 .
Rzeczywiście ja odbierałam z PP i przywiozłam do domciu ,to eM wietrzył samochód i dziwnie na mnie patrzył
I grzecznie zapytał : kochanie co tak pachnie :;230 .
;:3 życzę .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

;:306 No ja też się Paniom z poczty nie dziwię.. taka paaakaa zapachowa ;:306 .
Tulipany to papuzie jakieś. U mnie też tak wyglądają.
A ten hiacynt różowy to jakby przez coś przydepnięty był. Zauważyłam, że one strasznie delikatne są. Jak u mnie Foxer łapą szturchnął to też podobnie wygląda. Wystarczy puknąć trochę i już gniją i do końca się nie rozwijają.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No tak! Fajny pomysł ;:306 ja to w tym roku nie kupiłam, bo tyle mam nawozów, że się zastanawiam, gdzie go sypać.
Ale jest niedaleko mnie w takiej hurtowni więc tylko po drodze w samochodzie będę miała aromatyzowanie.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

10 kg nawozu to na raz mi starcza - przecież każda roślinka zasługuje na papu... Ale troche przesadziłam, bo wziełam w 40 litrowych worach - ponoć po 25 kg, ale jak to targałam do samochodu (na szczęście z poczty mi to tylnym wyjsciem podały), a dzisiaj do garażu, to myślałam, ze ducha wyzionę. Oczywiście żeby dostać sie do taczki musiałabym najpierw pół garażu wystawić na zewnątrz. Trafiła mi się dzisiaj niespodziewana wizyta na działce. Wyobraźcie sobie, ze za 10 dni miną 2 miesiące od śmierci mojego ojca, a ja nadal nie mam polskiego aktu zgonu. Okazało się, ze są jakieś nieścisłości i muszę teraz prostowac wszystko od króla Ćwieczka... Tak więc dzisiaj miałam wycieczkę do pewnej wiejskiej gminy w celu sprostowania aktu urodzenia ojca. Jeszcze muszę sprostować akt małżenstwa rodziców, a potem to nie wiem - co mi panie w urzędzie każą, bo ja już lekko zgłupiałam....

Pstryknęłam pare zdjeć jak te moje powojniczki rosną. Słońce było to sie krokusy ładnie rozwinęły. No i zakwitły pierwsze normalne tulipany.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W ogóle nie mogę wkleić zdjęcia w pionie - ciągle je odwraca. Może ktoś ma jakiś sposób na to? Francek złapał swojego pierwszego kleszcza :evil: no ale jak się szlajał w weekend i przez pół nocy go nie było....
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kasia, jednym słowem, chcąc nie chcąc zrobiłaś im bydło na poczcie ;:306 :;230 A tak poważnie, to niezły zapas zrobiłaś. U mnie już kiśnie pierwsza gnojówka.. nastawiona dokładnie dzisiaj ;:224 .. Będziemy zasilać i pachnieć :lol:
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Jak kolorowo u Ciebie. ;:108 Ładny rudy kotek.
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu ale masz tych krokusów ;:oj Moje już dawno pożegnały się ze mną, a u ciebie cale połacie ;:oj Tulipany śliczne i każdy nazwany ;:333
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ten ścięty hiacynt wygląda jak lilia która ma robaka co jej pąki ścina. Nie pamiętam jak on się nazywa.
Kleszczy jest u nas zarojenie. Foxer miał już kilkanaście w tym sezonie. A pryskany był. Teraz kupiłam mu obroże Fore....co tak często reklamują w telewizji. No niby działa. Zobaczymy co dalej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”