Aguss85 Miło że wpadłaś do mojego wątku. Taak bardzo lubię sobie posiedzieć z rozsadami i pić coś ciepłego w ich towarzystwie. Ich towarzystwo lepsze niż jakiś serial wieczorny. Arbuza miałam, ale urósł mi mały, może 1kg, ale baardzo smaczny, pychaa. Dlatego sadzę go dalej tylko tym razem dostanie koński obornik i mam nadzieję, że mu się spodoba.
Warzywkowo
Stosowałam Rhizotonic do papryk w pewnym momencie, i widać było, że służy korzeniom. Były białe, ładne, rosły szybko.
Myślę, że przeciwwskazania tu mogą być tylko takie, żeby nie stosować o rozsady, która ma przerośniętą bryłę korzeniową, bo to tylko pogorszy sprawę. Za to świetnie sprawdzi się do tych, które mają słabą bryłę i będzie na prawdę dobry efekt zastosowania tego specyfiku.
Te pomarańczowe dynie są takie piękne, że musi się w tym roku udać wyhodować, żeby cieszyła oko, i upiększały warzywnik.
Za tydzień wysiewam cebule exhibition, ailsa craig, karmen, poziomki, słodkie papryki i sierrano i jalapeno.
Z ciagłego braku czasu papryki ciągle siedzą pod prowizorycznym miejscu i prowizorycznym światłem.
Cebule giganty wypuścily drugie "liście"
A taki zestaw na przyszły rok, trochę z poprzedniego zostało, coś nowego też doszło.
Niestety ciągle nie mam dostępu do aparatu dlatego zdjęcia słabe.