Dzisiaj byłam po zakupy w Lidlu i oczywiście natknęłam się na regał z miniszklarenkami do wysiewu. Do wyboru bratki,lobelia,goździki brodate i aksamitki bodajże...capnęłam goździki.Na opakowaniu napisane,że wysiew w marcu.Ok ja poczekam do końca lutego...
Czym więcej przeglądam oferty szkółek różanych tym bardziej mnie boli głowa.Ciągle zmieniam koncepcje i mam niezły mętlik...
Raz mi się podoba dana róża,potem już nie,a innym razem zobaczę ją u kogoś i nie wygląda tak jakbym chciała,niezły galimatias...
No ale nie ma to jak samej się przekonać ...trzeba zamówić i na zasadzie obserwacji dobierać róże:)
Aneczko mi został z poprzedniego roku nawóz z Lidla do róż.Teraz dokupię w marcu wióry rogowe .
Substrala polecam z czystym sumieniem i nawozi dolistnie i niszczy szkodniki....tzn odstrasza...
Ja mam jeszcze w zasobach corocznie Confidor typowo na wszelkiego rodzaju robactwo.Warto popsikać,to jest środek systemiczny,który działa przez około 3 tygodnie...
Madziu ja tam w żadne gry nie wierzę,powoli dorobisz się wszystkiego czego zapragniesz,trzeba czasu i cierpliwości

Roogouchi skomponował się z lilią przypadkowo

Soniujaki powojnik upatrzony? Ja tam z floksami spróbuję,jeszcze z nimi nie zaczynałam,a i goździki po raz pierwszy siać będę...
Elwi już od dwóch lat planuję zakupić maty wiklinowe na płot otaczający działkę.Ludzie tam przechadzający i auta powodują,że fajnie gdyby takowe wisiały

Dzidziu mam nadzieję,że się uda i będę się cieszyła niskimi floksami przy różyczkach...
Ciemierniki dziś też widziałam,ale nie wzięłam,bo dostałam dużo małych sadzonek od rodziny...
Aniu Roogouchi z lilią to przypadkowe połączenie,ale rzeczywiście się zgrały te roślinki

Pashmina Eyes For You to cudna różyczka z kwiatami dość sporymi,pąki ma kremowe,a kwiaty białe z ciemniejszą plamką.
Zdrowa,niska odmiana rabatowa...polecam
Jadziu czytam,że i Ty jesteś zadowolona z tego preparatu:) Rzeczywiście chyba słonko odstraszało robale,a i mączniaka nie było widać...Ukorzenianie róż...nie dam za wygraną i będę znów próbowała aż do skutku.Jak mi się raz uda to będzie z górki...
Było już kilka razy,że mi patyczki nawet listki puściły,ale później nagle zasychały i czarne się robiły

Tablice lepne warto kupić...
Gosiu rzeczywiście u Ani Minerva pięknie się przedstawia,zapytam na pewno

Aneczka z kobeą czekam jeszcze i w drugiej połowie lutego wysieję.Pamiętam,że mi bardzo szybko wyszła,już po 9 dniach chyba...
Potem rośnie jak szalona,a dopiero w kwietniu wysadzam ją do ogrodu,więc lepiej jeszcze poczekać...
Sabinko Substral to oprysk ...całe opakowanie starcza mi na wszystkie róże

Ja stosuję naprzemiennie z Confidorem,jeśli widzę,że róża jest oblepiona dosłownie mszycami

Z kobeą radziłabym jeszcze chwilkę zaczekać

Pashmina czysta

A tu z kropkami

East Park to u mnie nowość,kwitła tylko jednym kwiatem,ale za to jakim

Aspiryne Rose...kiedyś nie doceniałam tej róży,za to w chwili obecnej bardzo ją lubię...

Lions Rose

Dobrej nocki