Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

U mnie odwilż i wszystko pływa,mżawka za oknem,no nieciekawie wpływa to na mój nastrój...
Dzisiaj byłam po zakupy w Lidlu i oczywiście natknęłam się na regał z miniszklarenkami do wysiewu. Do wyboru bratki,lobelia,goździki brodate i aksamitki bodajże...capnęłam goździki.Na opakowaniu napisane,że wysiew w marcu.Ok ja poczekam do końca lutego...
Czym więcej przeglądam oferty szkółek różanych tym bardziej mnie boli głowa.Ciągle zmieniam koncepcje i mam niezły mętlik...
Raz mi się podoba dana róża,potem już nie,a innym razem zobaczę ją u kogoś i nie wygląda tak jakbym chciała,niezły galimatias...
No ale nie ma to jak samej się przekonać ...trzeba zamówić i na zasadzie obserwacji dobierać róże:)

Aneczko mi został z poprzedniego roku nawóz z Lidla do róż.Teraz dokupię w marcu wióry rogowe .
Substrala polecam z czystym sumieniem i nawozi dolistnie i niszczy szkodniki....tzn odstrasza...
Ja mam jeszcze w zasobach corocznie Confidor typowo na wszelkiego rodzaju robactwo.Warto popsikać,to jest środek systemiczny,który działa przez około 3 tygodnie...

Madziu ja tam w żadne gry nie wierzę,powoli dorobisz się wszystkiego czego zapragniesz,trzeba czasu i cierpliwości ;:333
Roogouchi skomponował się z lilią przypadkowo ;:215

Soniujaki powojnik upatrzony? Ja tam z floksami spróbuję,jeszcze z nimi nie zaczynałam,a i goździki po raz pierwszy siać będę...

Elwi już od dwóch lat planuję zakupić maty wiklinowe na płot otaczający działkę.Ludzie tam przechadzający i auta powodują,że fajnie gdyby takowe wisiały ;:303

Dzidziu mam nadzieję,że się uda i będę się cieszyła niskimi floksami przy różyczkach...
Ciemierniki dziś też widziałam,ale nie wzięłam,bo dostałam dużo małych sadzonek od rodziny...

Aniu Roogouchi z lilią to przypadkowe połączenie,ale rzeczywiście się zgrały te roślinki ;:215

Pashmina Eyes For You to cudna różyczka z kwiatami dość sporymi,pąki ma kremowe,a kwiaty białe z ciemniejszą plamką.
Zdrowa,niska odmiana rabatowa...polecam

Jadziu czytam,że i Ty jesteś zadowolona z tego preparatu:) Rzeczywiście chyba słonko odstraszało robale,a i mączniaka nie było widać...Ukorzenianie róż...nie dam za wygraną i będę znów próbowała aż do skutku.Jak mi się raz uda to będzie z górki...
Było już kilka razy,że mi patyczki nawet listki puściły,ale później nagle zasychały i czarne się robiły ;:145 jadziu amm prośbę mogłabyś na wiosnę pokazać na fotkach Twoje wyhodowane patyczki?
Tablice lepne warto kupić...

Gosiu rzeczywiście u Ani Minerva pięknie się przedstawia,zapytam na pewno ;:333

Aneczka z kobeą czekam jeszcze i w drugiej połowie lutego wysieję.Pamiętam,że mi bardzo szybko wyszła,już po 9 dniach chyba...
Potem rośnie jak szalona,a dopiero w kwietniu wysadzam ją do ogrodu,więc lepiej jeszcze poczekać...

Sabinko Substral to oprysk ...całe opakowanie starcza mi na wszystkie róże ;:333
Ja stosuję naprzemiennie z Confidorem,jeśli widzę,że róża jest oblepiona dosłownie mszycami ;:124
Z kobeą radziłabym jeszcze chwilkę zaczekać ;:224

Pashmina czysta

Obrazek

A tu z kropkami

Obrazek

East Park to u mnie nowość,kwitła tylko jednym kwiatem,ale za to jakim ;:333

Obrazek

Aspiryne Rose...kiedyś nie doceniałam tej róży,za to w chwili obecnej bardzo ją lubię...

Obrazek

Lions Rose

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocki :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Pashmina cudna ;:215 sama nie wiem czy ładniejsza z kropeczkami czy bez. I tak i tak jest warta grzechu ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

I mnie pogoda nie nastraja pozytywnie. Szaro, mokro, +7 stopni. No i to błoto... Ale jak patrzę w prognozy to nie długo ma ta plusowa temperatura potrwać. Aspirin Rose ładne bukiety Ci wytworzyła. Trochę mi się z Artemisiem skojarzyła, choć mają zupełnie inne kwiaty. Substrala używam i ja. Jestem z niego bardzo zadowolona. Do róż mam Substral 100 dni.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, od dwóch lat sieją kobeę w ostatnim tygodniu stycznia, a potem ewentualnie odłamuję wierzchołek i rośnie na boki.. Za to kwitnie mi już od lipca :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kusicie kobeą i chyba też pomyślę o zakupie nasion. W ubiegłym roku nie miałam kobei i brakowało mi jej kielichów ;:173
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, wczoraj faktycznie był markotny dzień, dzisiaj za to na plusie i ;:3 (mam nadzieję, ze u Ciebie też).
Aspirin Rose nie doceniałaś? Może tak, jak ja nie doceniałam Rosenstadt Freising... Wydawała mi się taka zwykła, uboga siostra takiej np. Aphrodite. Teraz doceniam jej obfite kwitnienia i zdrowie jak byk :wink:
Raz mi się podoba dana róża,potem już nie,a innym razem zobaczę ją u kogoś i nie wygląda tak jakbym chciała,niezły galimatias...
:;230 :;230 :;230
Mogę powiedzieć, że dobrze to znam... Chyba już z 10 razy zmieniłam koncepcję co posadzić za Eifelzauber ;:306 Jeszcze nie kliknęłam "złóż zamówienie", więc pewnie kolejne 10 razy może się to zmienić ;:oj
Najlepsze jest to, że nawet jak sprawdzę daną odmianę najpierw na Helpie, potem u pana Sołtysa, na forum, w końcu na Rosebooku, to i tak nie mam gwarancji, że na żywo mi się spodoba ;:223
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania u mnie pogoda podobna.... w nocy +7 C i ciągle pada.
Może wiosna będzie wcześniej.... ;:65 ;:65 W piątek jadę obejrzeć jak wyglądają róże.
Dziękuję ślicznie za nasionka ;:196 siewy zacznę dopiero pod koniec lutego.
Pashminka cudna ;:167 a, to przecież jedna panienka z Pompon Flower Circus Kordesa ;:215
Nazwa Pashminka nawet na innych forach się przyjęła.... :;230 określenie "masełkowe" też :;230
teraz mam nowe hihihi... " arbuzowe" .
No właśnie Ania wiem gdzie można kupić tą co Ci wpadła w oko u Zabeczki :heja :heja
Zajrzyj na Blog Ani Ann ?. obejrzyj sobie Minerve ;:170
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koniec stycznia,a za rogiem czai się luty i już z górki,ale się cieszę ;:215
Wczoraj była cudna pogoda,słonko przygrzewało,a dziś niebo zasnute chmurami...Może w tym tygodniu zajadę na działkę zobaczyć jak moje podopieczne i wierne towarzystwo?
Żadnych wysiewów jeszcze nie poczyniłam,w sklepach powoli wykładają asortyment ogrodniczy,ale już w lutym coś bardziej się rusza,więc czekam jeszcze kilka dni ;:65

Zuza mi te kropki wcale nie przeszkadzają,taka jej uroda po deszczu:)

Madziu pogoda u mnie w kratkę,oglądam strony z ofertą róż,tak sobie radzę,byle do wiosny ;:333
Artemis i Aspiryne to róże,które tworzą gotowe bukiety do wazonu ;:108

Sabinko ja też urywam pędy kobei,wtedy wypuszcza ich jeszcze więcej,to bardzo silne pnącze ;:224

Moni w poprzednim sezonie kobea mojej mamci wytworzyła kielich z nasionami,zebrałam je i jestem ciekawa,czy wzejdą te nowe nasiona...no zobaczymy :)

Elwi u mnie teraz na plusie 11 stopni,wiosna idzie,czy co?
Chyba to mnie właśnie kręci,że nie wiem co wyrośnie z danej róży i to oczekiwanie,a potem radość lub rozczarowanie ;:215
Zobaczymy jak w tym roku będzie? Najbardziej czekam na Madame Anisette ;:303

Maju wiesz gdzie można kupić piękność Dzidzi? dasz mi cynka?
Arbuzowe Pashminki? Hmm Ty to zawsze mnie zaskoczysz ;:306
Byłam na blogu Ani,pięknie go prowadzi,a Minerva konkretnie u niej wygląda...chyba ją capnę ;:333

kawałek oczka ,z boku widać dwa Leonardo...w miejsce wykarczowanej wierzby mandżurskiej mam w planie posadzić trawę ;:224

Obrazek

Troszkę ciepełka w ten pochmurny dzień...Marselisborg Castle

Obrazek

Piwonię koperkową przesadziłam na przód rabaty...

Obrazek

Lawenda z żeniszkiem...

Obrazek

Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu często operujesz nazwami róż, które ja słyszę po raz pierwszy albo naprawdę nieczęsto. A to ukazuje mi, że jesteś zdecydowanie na wyższym stopniu wtajemniczenia i widzę jak dużo jeszcze przede mną. :D
Ja kobeę zamaczam w piątek a w weenend sieję.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu moja miłość do róż trawa już od 2008 roku,8 lat to mało i dużo,zależy jak na to spojrzeć ;:108
Troszkę ich już poznałam i wciąż się uczę i chyba nigdy nie przestanę:)
Aniu ja tam kobeę bez zamoczenia wkładam do ziemi i podlewam na początku ociupinkę więcej...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Maju wiesz gdzie można kupić piękność Dzidzi? dasz mi cynka?
Arbuzowe Pashminki? Hmm Ty to zawsze mnie zaskoczysz ;:306
Byłam na blogu Ani,pięknie go prowadzi,a Minerva konkretnie u niej wygląda...chyba ją capnę ;:333

Mogę już dać cynk, ale chyba wolę zamówić na jesieni... ;:108
Nie Pashminki arbuzowe ;:306 tylko te nowe róże, które wymieniłam mają kolor arbuzowy hihihi ;:306
Byłam w Lidlu.... sporo mają miniszklarenek z różnymi nasionkami ;:108 ja wybrałam pietruszkę ozdobną ;:oj
No coś mnie na nią wzięło..... ;:173
Capnij sobie ją, bo będziesz chora ;:168 (tylko rozsądznie posadz)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju pietruszka ozdobna? A ja jej nie dojrzałam ;:224 taka ładna?
Arbuzowe Pashminy ale sobie wymyśliłam ;:303 Na jesieni chyba rozsądniej zamówić,teraz i tak mam dość kosztów :uszy
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, ja zdecydowanie pokochałam pashminkę, bez względu na kropeczki lub ich brak ;:167 Śliczna panienka, bardzo nastrojowa.
Siejecie już kobeę, hmmmm, w takim razie i ja przymierzę się do tego wydarzenia ;:333
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko ja swoją kobeę w lutym dopiero wysieję,już przebieram nogami,ale muszę wytrzymać ;:303
Ja dziś jedną Pashminę domówiłam,bo jedna to stanowczo za mało ;:333
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Nie spodziewałam się, że lawenda z żeniszkiem mogą tak uroczo wyglądać ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”